Υγιεινά τρόφιμα υποκατάστασης για το άσπρο ρύζι που πρέπει να προσπαθήσουμε

Λευκό ρύζι είναι μια από τις κύριες πηγές υδατανθράκων στη διατροφή μας. Είναι αρκετά κοινό σε πολλά από τα αγαπημένα μας φαγητά και κάνει για ένα χορταστικό γεύμα. Δοκιμάζει νόστιμο με dal ή σάλτσα, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι υγιές. Μας Τρόφιμα με περισσότερες θερμίδες από ό, τι χρειαζόμαστε και στερείται των βασικών μετάλλων από γυαλισμένο μορφή. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να μειώσετε την πρόσληψη του, εάν είστε σε δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες. Μπορείτε επίσης να το αντικαταστήσει με κάποιες πραγματικά καλές εναλλακτικές λύσεις.

Νόστιμα και Υγιεινά εναλλακτικές λύσεις για την Plain White Rice

Αυτά είναι υγιεινά και νόστιμα υποκατάστατα απλό ρύζι που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας:

1. Foxtail Κεχρί (Thinai Rice)

Foxtail κεχρί είναι η δεύτερη πιο ευρέως καλλιεργείται κεχρί στον κόσμο και είναι απολύτως διαθέσιμη, όπως το ρύζι. Αυτό κεχρί είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως ο σίδηρος, πρωτεΐνη, και φυτικές ίνες. Αλωπέκουρου κεχρί συνιστάται σε διαβητικούς ανθρώπους καθώς βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και της κακής χοληστερόλης, αυξάνοντας παράλληλα την καλή χοληστερόλη (HDL) στο σώμα.

Πώς να κάνει Foxtail Κεχρί

Foxtail κεχρί είναι εξίσου εύκολο να μαγειρέψουν το ρύζι και ακολουθεί ακριβώς την ίδια διαδικασία. Για 1 φλιτζάνι μιλλέτ, προσθέστε 2 φλιτζάνια νερό και να προετοιμάσει σε μια χύτρα ταχύτητας για 2 σφυρίγματα.

2. Μαύρο Ρύζι

Μαύρο ρύζι που ονομάζεται επίσης απαγορευμένο ρύζι στην κινεζική είναι πολύ παλιά και δεν αποτελεί έκπληξη, μια σπάνια ποικιλία ρυζιού που έχει παραχθεί στην Ινδία για αιώνες. Είναι κυρίως καλλιεργούνται στην περιοχή της Βορειοανατολικής όπου πηγαίνει από το όνομα Chak Hao και οι νότιες περιοχές της χώρας, όπως Ταμίλ Ναντού, όπου λέγεται Kavuni. Μαύρο ρύζι είναι φορτωμένο με φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και δρα ως detoxifier. Επίσης, συνιστάται για τους διαβητικούς.

Πώς να κάνει το μαύρο ρύζι

Μουλιάστε το ρύζι σε νερό για περίπου 3 ώρες. Προσθέστε ένα φλιτζάνι ρύζι σε 2 φλιτζάνια νερό και πιέσεως μαγειρεύουμε για 3 σφυρίγματα. Σιγοβράστε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

3. Navara Ρύζι

Navara ρύζι είναι ιδιαίτερα σεβαστός μεταξύ των ερυθρών ποικιλιών ρυζιού για το πλούσιο άρωμα και τη μοναδική φαρμακευτικές ιδιότητες. Είναι που καλλιεργούνται κυρίως στις νότιες περιοχές της Ινδίας και ταιριάζει ανθρώπους όλων των ηλικιών, όπως είναι χρήσιμο για εκείνους που υποφέρουν από ασθένειες. Είναι θρεπτική αξία βοηθά στην οικοδόμηση ασυλίας έναντι πολλών από τις κοινές ασθένειες. Είναι μια φανταστική απογαλακτισμού τροφές για βρέφη και συνιστάται για τις έγκυες γυναίκες.

Πώς να κάνει Ράις Navara

Παρόμοια με την προετοιμασία μαύρο ρύζι, μουλιάστε το ρύζι Navara σε νερό για 3 ώρες. Στη συνέχεια, η πίεση μαγειρεύουμε για 3 σφυρίχτρες και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

4. Quinoa

Προέρχεται από τη Νότια Αμερική, κινόα είναι ένας κόκκος που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και χωρίς γλουτένη. Τώρα καλλιεργείται ευρέως σε ολόκληρη την Ινδία, κινόα είναι ένα τρόφιμο θαύμα για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δίαιτες υψηλές σε πρωτεΐνη. Είναι επίσης εύκολο να μαγειρεύουν και να μπορούν να ενσωματωθούν στις καθημερινές πιάτα παρασκευάζονται σε ολόκληρη τη χώρα. Το σιτάρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, το μαγνήσιο, βιταμίνη Β2, φυτικές ίνες και έχει ένα χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Έτσι, η χρήση αυτή, σε αντικατάσταση του άσπρου ρυζιού και να αποκομίσουν τα μέγιστα οφέλη από αυτό.

Πώς να κάνει Quinoa

Απολαύστε το σιτάρι quinoa σε νερό για 5 λεπτά και ξεπλύνετε επανειλημμένα μέχρι να αρχίσει το νερό να φαίνονται καθαρές. Τοποθετήστε το ξεπλύθηκαν quinoa σε μια κουζίνα ρυζιού και πίεση μαγειρέψουν παρόμοια με το ρύζι με τις ίδιες αναλογίες νερού προς quinoa. Αν θέλετε να το μαγειρέψετε ανοιχτά, τοποθετήστε το σε μια κατσαρόλα με κλειστό καπάκι και μαγειρέψτε παρόμοια με το ρύζι. Προσθέστε λίγο αλάτι για γεύση.

5. καφέ ρύζι

Εναλλαγή καστανό ρύζι με λευκό είναι ένα εύκολο βήμα για όσους αναζητούν υγιέστερες εναλλακτικές λύσεις για λευκό ρύζι. Όντας ολικής άλεσης, καστανό ρύζι διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά που χάνονται όταν γυαλισμένο σε λευκό. Το καφέ ρύζι έχει μια πιο πλούσια γεύση και περίπου τέσσερις φορές την περιεκτικότητα σε ίνες από λευκό ρύζι μαζί με άλλα ορυκτά όπως φωσφόρο, μαγγάνιο, σελήνιο, νιασίνη, θειαμίνη και βιταμίνη Β6.

Πώς να κάνει το καφέ ρύζι

Το καφέ ρύζι είναι καλύτερο μαγειρεμένο σε μια μικρή κατσαρόλα με καπάκι για να διατηρήσει όλα καλοσύνη του. Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι με δύο φλιτζάνια νερό και το βράζουμε στην κατσαρόλα για 35-45 λεπτά, ανάλογα με τη συνοχή που σας αρέσει. Αφήστε το να σιγοβράσει για 10 λεπτά και να μην ξεπλύνετε.

6. μπαμπού Ρύζι

Μπαμπού ρύζι είναι ένα είδος νόστιμο άγριο ρύζι που είναι κοινές στα νότια μέρη της Ινδίας. Είναι στην πραγματικότητα ο σπόρος που προέρχεται από ένα ανθοφορίας μπαμπού που βρίσκεται στο τέλος της ζωής του. Δεδομένου ότι το σχέδιο ανθοφορίας είναι απρόβλεπτη η διαθεσιμότητα των κόκκων δεν είναι σταθερή. Είναι όμως περιζήτητο για τις ιδιότητες της γονιμότητας ενίσχυσης της. Μπαμπού ρύζι είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Β6 και πρωτεΐνης.

Πώς να κάνει το μπαμπού Ρύζι

Ξεπλύνετε 1 φλιτζάνι μπαμπού ρύζι με καθαρό νερό και μουλιάσει σε νερό για 30 λεπτά. μάγειρας πίεση εμποτισμένο ρύζι με 2,5 φλιτζάνια νερό για περίπου 6 σφυρίχτρες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φλόγα για 10 λεπτά. Αν υπάρχει κάποια αριστερά νερό, το χρησιμοποιούν για σούπες ή ζωμούς, καθώς είναι πολύ θρεπτικό.

7. Κριθάρι

Κριθάρι έχει καλλιεργηθεί για πάνω από 10.000 χρόνια ως τροφή για τους ανθρώπους και τα ζώα. Είναι σύνηθες είναι οι σούπες και τα βραστά και αποτελεί τη βάση ορισμένων αλκοολούχων ποτών. Κριθάρι συνιστάται επίσης για διαβητικούς ανθρώπους καθώς ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και μειώνει τη χοληστερόλη.

Πώς να κάνει Κριθάρι

Κριθάρι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρέψουν. Προσθέστε ένα φλιτζάνι κριθάρι σε τρία φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Μειώστε τη φλόγα, κλείστε το καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει για 45-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

8. Farro

Η αρχαία ιταλική σιταριού είναι ευρέως γνωστό ως Farro. είναι μια αρχαία στέλεχος του σκληρού σίτου από τη δυτική Ασία, που είναι δημοφιλής στην Ιταλία. Farro είναι πλέον ευρέως χρησιμοποιείται σε άλλες ηπείρους, όπως η Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Είναι γνωστή για την υψηλή ίνες του και περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι πλούσια σε βιταμίνες Β και μαγνησίου πάρα πολύ. Το σιτάρι έχει μια γεύση καρυδιού και λαστιχωτή σύσταση και είμαστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε το φαγητό Farro. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αποφεύγονται από άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Πώς να κάνει Farro

Για να βράσει Farro, προσθέστε ένα φλιτζάνι κόκκους σε 2 φλιτζάνια νερό και φέρτε το σε σημείο βρασμού σε μια κατσαρόλα. Καλύψτε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε το για 40 λεπτά μέχρις ότου οι κόκκοι έχουν απορροφήσει όλο το υγρό και είναι τρυφερά.

9. Amaranth

Παρόμοια με quinoa, αμάραντος είναι μια αρχαία κόκκων η οποία είναι γεμάτη με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, σίδηρο, ασβέστιο και έχει χαμηλή υδατάνθρακες. Ήταν μια βάση των Μάγια και οι Αζτέκοι και άρεσε για βύνης και ελαφρώς γεύση καρυδιού του. Μπορεί να συνδυαστεί με άλλα δημητριακά και προστέθηκε σε σούπες και stews.

Πώς να κάνει Amaranth

Προσθέστε 3 φλιτζάνια νερό σε ένα φλιτζάνι αμάραντος και να το φέρει σε σημείο βρασμού σε μια κατσαρόλα. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.

10. Πλιγούρι

Μια άλλη υγιής εναλλακτική λύση για το άσπρο ρύζι είναι το πλιγούρι, το οποίο είναι εύκολα διαθέσιμα. Αυτή κόκκους είναι φορτωμένο με αντιοξειδωτικά και όλες τις βασικές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά. Το σιτάρι πηγαίνει καλά με μια σειρά από κοινά πιάτα. Έτσι, αντικαταστήστε το λευκό ρύζι σας με Βουλγαροκτόνος τώρα.

Πώς να κάνει Πλιγούρι

Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό με 1 φλιτζάνι πλιγούρι και να το φέρει σε σημείο βρασμού. Καλύψτε με ένα καπάκι και σιγοβράστε για 15 λεπτά και στραγγίζουμε περίσσεια του νερού.