Το Top 7 Αιθέρια Έλαια για το άγχος

Τα αιθέρια έλαια έχουν εδώ και αιώνες, που χρονολογείται από όσο το βιβλικό ημέρες όταν ο Ιησούς χρίστηκε με το λιβάνι και σμύρνα μετά τη γέννησή του. Έχουν χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα σε διάφορους πολιτισμούς, όπως η Κίνα, την Αίγυπτο, την Ινδία και τη Νότια Ευρώπη. Μερικά αιθέρια έλαια έχουν ακόμη εφαρμοστεί στους νεκρούς ως μέρος της διαδικασίας ταρίχευσης. Το ξέρουμε αυτό, επειδή τα κατάλοιπα έχουν βρεθεί σε τάφους που χρονολογούνται πάνω από 2.000 ετών! Τα αιθέρια έλαια είναι επίσης διαδεδομένη στην αρωματοθεραπεία, που προωθήθηκε από τη γαλλική χειρουργός Jean Valnet, ο οποίος έμαθε ότι τα αιθέρια έλαια θα μπορούσε να βοηθήσει τη θεραπεία τους στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου – μια εποχή που τα φάρμακα ήταν λιγοστές.

Η ομορφιά των αιθέριων ελαίων είναι ότι είναι φυσικό, εξάγονται από λουλούδια, φύλλα, φλοιό ή τις ρίζες των φυτών. Αν και το καλύτερο είναι να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αγνά αιθέρια έλαια, που σημαίνει έλαια που δεν έχουν αραιωθεί με χημικά ή πρόσθετα, μπορούν να παρέχουν την απαραίτητη ανακούφιση και θεραπεία για μια ποικιλία παθήσεων, μεταξύ άλλων και ως φυσική θεραπεία για το άγχος .

Best Αιθέρια Έλαια για το άγχος

Το άγχος είναι μια σκληρή μάχη για να αντιμετωπίσει μέρα με τη μέρα, γεγονός που καθιστά έχει μια φυσική λύση, όπως βασικό μίγμα ελαίων, important.In μια πρόσφατη μελέτη του 2014 από το Αμερικανικό Κολέγιο της Υγείας Επιστημών, 58 ασθενείς ξενώνα δόθηκε μασάζ χέρι μία φορά την ημέρα για μία εβδομάδα με ένα ουσιαστικό μίγμα ελαίου σε αραίωση 1,5 τοις εκατό με γλυκό αμυγδαλέλαιο. Το αιθέριο έλαιο μείγμα αποτελούνταν από αυτά τα αιθέρια έλαια σε ίσες αναλογίες από περγαμόντο, λιβάνι, και λεβάντα. Όλοι οι ασθενείς που έλαβαν το μασάζ αρωματοθεραπείας χέρι ανέφεραν λιγότερο πόνο και την κατάθλιψη, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι μασάζ αρωματοθεραπείας με αυτό το βασικό μείγμα πετρελαίου είναι πιο αποτελεσματική για τον πόνο και τη διαχείριση της κατάθλιψης από μασάζ και μόνο.

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα αιθέρια έλαια για το άγχος:

1. Λεβάντα ( Lavandula angustifolia )

Θεωρείται η πιο κοινή αιθέριο έλαιο, τα οφέλη έλαιο λεβάντας περιλαμβάνουν έχει μια κατευναστική και χαλαρωτική επίδραση. Θεωρείται ένα νευρικό αποκατάστασης συστήματος και βοηθά με εσωτερική ειρήνη, τον ύπνο, νευρικότητα, ευερεθιστότητα, κρίσεις πανικού, το νευρικό στομάχι και γενικά νευρική ένταση.

Το Εγχειρίδιο του Αιθέρια Έλαια: Επιστήμη, Τεχνολογία και Εφαρμογές, Second Edition αναφέρει ότι υπήρξαν μια σειρά από κλινικές δοκιμές που αφορούν την εισπνοή της λεβάντας αιθέριο έλαιο που υποδεικνύουν μια μείωση του στρες και το άγχος. Μία μελέτη χρησιμοποιώντας στόματος αιθέριο έλαιο λεβάντας μέσω κάψουλες βρέθηκε ότι η διακύμανση του καρδιακού ρυθμού σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με το ψευδοφάρμακο, ενώ παρακολουθείτε μια ταινία αγχωτική. Αυτό υποδηλώνει ότι η λεβάντα έχει αγχολυτική δράση.

Περαιτέρω έρευνα αποδεικνύει την ικανότητά λεβάντα για να μειώσει το άγχος σε ασθενείς που υποβάλλονται σε επέμβαση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης με μόσχευμα και σε άτομα που επισκέπτονται τον οδοντίατρο.

2. Rose ( Rosa damascena )

Ένα από τα πλεονεκτήματα της αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο είναι ότι είναι πολύ διακανονισμό με την συναισθηματική καρδιά και ίσως το δεύτερο πιο δημοφιλές μετά από λεβάντα για την ανακούφιση του άγχους και της κατάθλιψης, βοηθώντας με κρίσεις πανικού, θρηνεί και σοκ. Στη μελέτη των γυναικών που ήταν έγκυες για πρώτη φορά δημοσιεύεται στην ιρανική Ερυθρά Ημισέληνο Medical Journal , μια ομάδα γυναικών που είχε λάβει από εισπνοή 10 λεπτά και ποδόλουτρο με λάδι τριαντάφυλλο, μια άλλη ομάδα έλαβε 10 λεπτά ποδόλουτρο ζεστό νερό, και ήταν σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου. Τα ευρήματα έδειξαν αρωματοθεραπεία και ποδόλουτρο μειώνει το άγχος σε μια ενεργή φάση άτοκες γυναίκες.

3. Vetiver ( Vetiveria zizanioides )

Πετρελαίου Vetiver έχει μια ήρεμη, γείωση και καθησυχαστική ενέργειας, που χρησιμοποιείται συχνά σε τραύμα βοηθώντας με αυτογνωσία, ηρεμία και σταθερότητα. Ένα νευρικό τονωτικό σύστημα, μειώνει jitteriness και υπερευαισθησία και είναι επίσης χρήσιμη στην κρίσεις πανικού και σοκ. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Φυσικό Έρευνα Προϊόντων εξετάζει το άγχος συμπεριφορά σε ποντίκια κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πετρέλαιο vetiver μπορεί να είναι χρήσιμη στη μείωση επιδράσεις του άγχους, αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί αυτή η διαπίστωση.

4. Ylang Ylang ( Cananga odorata )

Αυτό το δημοφιλές αιθέριο έλαιο μπορεί να θεραπεύσει το άγχος και την κατάθλιψη λόγω της ηπιότερης και uplifting τα αποτελέσματά της. Ylang ylang βοηθά με κέφι, το θάρρος, την αισιοδοξία και καταπραΰνει φόβος. Μπορεί να ηρεμήσει την καρδιά διέγερση και το νευρικό αίσθημα παλμών και είναι ένα μετρίως ισχυρό ηρεμιστικό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει με την αϋπνία.

Σε μια μελέτη του 2006 που διεξήχθη από Γκέοτσανγκ Επαρχιακό College στην Κορέα, χρησιμοποιώντας ylang-ylang πετρελαίου, σε συνδυασμό με περγαμόντο και λεβάντα έλαια, μία φορά την ημέρα για τέσσερις εβδομάδες, μείωσε ψυχολογικές αντιδράσεις στρες και τα επίπεδα της κορτιζόλης στον ορό, καθώς και την πίεση του αίματος των πελατών με τις βασικές υπέρταση. Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν το ylang-ylang, δεδομένου ότι μπορεί να είναι ερεθιστικό και ερεθίζουν το δέρμα? αποφεύγουν τη χρήση σε συνθήκες χαμηλής πίεσης του αίματος.

5. Περγαμόντο ( Citrus bergamia )

Περγαμόντο βρίσκεται συνήθως στο τσάι Earl Grey και έχει ένα διακριτικό floral γεύση και άρωμα. Έλαιο περγαμόντο είναι ηρεμώντας και συχνά χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της κατάθλιψης με την παροχή ενέργειας? Ωστόσο, μπορεί επίσης να βοηθήσει με την αϋπνία να προκαλέσει τη χαλάρωση και τη μείωση agitation.It έχει αποδειχθεί ότι μειώνει απάντηση κορτικοστερόνης στο στρες σε αρουραίους, και μια άλλη ενδιαφέρουσα μελέτη που διεξήχθη το 2011 υποθέτει ότι η εφαρμογή αναμειγνύονται αιθέριο έλαιο που περιλαμβάνει περγαμόντο στους συμμετέχοντες βοηθά στην θεραπεία της κατάθλιψης ή ανησυχία. Το αναμεμιγμένο αιθέριο έλαιο αποτελούνταν από λεβάντας και περγαμόντου έλαια.

Σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο, αναμειγνύονται αιθέριο έλαιο προκάλεσαν σημαντικές φυσικούς τρόπους για να μειώσει την αρτηριακή πίεση και ρυθμό παλμών, και οι συμμετέχοντες στο αναμεμιγμένο αιθέρια ομάδα έλαιο βαθμολόγησαν εαυτούς τους ως πιο ήρεμη και πιο χαλαρό από ό, τι στην ομάδα ελέγχου. Περγαμόντο είναι γενικά ασφαλές, αλλά είναι φωτοευαισθητοποιητικούς, που σημαίνει ότι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκαυμάτων από τον ήλιο και εξάνθημα. Είναι καλύτερο να αποφευχθεί η χρήση εντός 12 ωρών από την έκθεση στον ήλιο.

6. Χαμομήλι ( Chamaemelum nobile )

Μια ειρηνική, ήρεμη άρωμα, τα οφέλη χαμομήλι εσωτερική αρμονία και μειώνει την ευερεθιστότητα, overthinking, άγχος και ανησυχία. Μια διερευνητική μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας της Ιατρικής Σχολής στην αντικαταθλιπτική δράση στο χαμομήλι διαπίστωσε ότι αυτό το αιθέριο έλαιο μπορεί να παρέχει μια κλινικά σημαντική αντικαταθλιπτική δράση που συμβαίνει πέρα ​​από προηγουμένως παρατηρηθεί αγχολυτική δράση της.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Κέντρο για τη συμπληρωματική και Ολοκληρωμένες Υγείας διαπίστωσε ότι οι κάψουλες χαμομήλι έχει αποδειχθεί για να διευκολύνει τα συμπτώματα του άγχους. λάδι χαμομηλιού είναι γενικά ασφαλές, εκτός από κάποια μικρά κίνδυνο αλλεργίας, ειδικά με κάποιον που έχει αλλεργία στην αμβροσία.

7. Λιβάνι ( Boswellia carteri ή Boswellia sacra )

Το λιβάνι είναι μεγάλη για τη θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους, διότι παρέχει μια κατευναστική και ήρεμο ενέργειας, καθώς και την πνευματική γείωσης. Στην αρωματοθεραπεία, βοηθά να εμβαθύνει διαλογισμό και ήσυχο το μυαλό. Αναμιγνύεται με περγαμόντο και λεβάντα έλαια σε μία αναλογία 1: 1 σε ένα μασάζ χέρι άρωμα, λιβάνι βρέθηκε να έχει θετική επίδραση στον πόνο και την κατάθλιψη σε ασθενείς ξενώνα με καρκίνο του τερματικού σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου KEIMYUNG στην Κορέα.