Τι θέλει εκπαιδευτή γυμναστικής σας, να ξέρετε, αλλά δεν μπορεί να σας πει

Κάθε προσωπικό γυμναστή ή γυμναστήριο εκπαιδευτής έχει μια ιστορία για κάτι που επιθυμεί ο πελάτης ή ο συμμετέχων τάξη θα κάνουμε με διαφορετικό τρόπο, όπως η χρήση αποσμητικού, τα δόντια βούρτσα, ή να φορέσει ένα πιο υποστηρικτικό σουτιέν.

Προσωπική υγιεινή και δυσλειτουργίες ντουλάπα άκρη, μια προοπτική επαγγελματικής εμπιστευτικών πληροφοριών για την υγεία και καλή φυσική κατάσταση θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αποδώσουν καλύτερα και να πάρετε περισσότερα αποτελέσματα και την απόλαυση από τις προπονήσεις σας. Εδώ είναι τέσσερις αποκαλύψεις που τον προσωπικό σας γυμναστή ή εκπαιδευτή γυμναστικής θέλει να ξέρει, αλλά δεν μπορεί να έρθει δεξιά έξω και να πω.

Δεν είναι αργά, αν μπορείτε να το βοηθήσει

Να σκεφτείτε ότι το σκάσιμο σε ένα μάθημα γυμναστικής 10 ή 15 λεπτά μετά την εκκίνηση, ή φθάνουν σε μια προπόνηση και πίσω από το χρονοδιάγραμμα, αυτό δεν είναι μεγάλη υπόθεση, γιατί μόνο εσείς χάσετε, έτσι δεν είναι; Δεν είναι μόνο για σας, όμως.

αργοπορία σας στην άσκηση ομάδα είναι ενοχλητική για τους άλλους ανθρώπους στην τάξη και αποσπούν την προσοχή στον εκπαιδευτή. Πλέον δεν έχετε να ζεσταθεί σωστά επάνω, η οποία μπορεί να παρεμποδίσει την απόδοσή σας και να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού. Αυτό είναι ό, τι περνά από το μυαλό εκπαιδευτή σας, όπως σας γλιστρήσει στα τέλη του.

Ακόμα κι αν μπορείτε ακόμα να πάρετε για να ζεσταθεί όταν είστε αργά για μια συνεδρία προσωπική προπόνηση, δεν είναι ιδανική. εκπαιδευτή σας πιθανόν είχε ένα πρόγραμμα που χάραξε για ό, τι καθορισμένο χρόνο που έπρεπε να είναι μαζί. Όταν απροσδόκητα δείξει μέχρι αργά, εκπαιδευτής σας πρέπει είτε να καταλάβω on the fly τρόπο να καλύψει το πρόγραμμα σε λιγότερο χρόνο ή διανοητικά αγωνίζομαι για να καταλήξει σε ένα τροποποιημένο σχέδιο.

έκφραση του προσώπου σας τα λέει όλα

Απαίτηση περισσότερο από το σώμα σας από ό, τι χρησιμοποιείται για να κάνει να αισθάνονται άβολα, αλλά είναι το πώς θα προχωρήσει με καλή φυσική κατάσταση. Παρόλα αυτά, μερικές φορές οι πελάτες και οι συμμετέχοντες γυμναστήριο προσπαθήστε να αποφύγετε την ταλαιπωρία της έντονης άσκησης με τη μετάβαση από τις κινήσεις ενός κινήματος χωρίς πραγματικά να πιέζει τον εαυτό τους. Μάντεψε? Οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευτές γνωρίζουν καλά.

Ευτυχώς, πολλοί πελάτες / συμμετέχοντες εμφανίζουν μια σαφή και άμεση πω για πραγματική προσπάθεια τους: τις εκφράσεις του προσώπου. Όταν οι άνθρωποι εργάζονται σκληρά και επικεντρώνονται σε μια άσκηση, μπορείτε να το δείτε στα πρόσωπά τους: φαίνονται σαν να επικεντρωνόμαστε, και θα μπορούσαν να γκριμάτσα ή τρίξιμο των δοντιών τους. Εκπαιδευτές / εκπαιδευτές ψάξετε συνθήματα όπως αυτές για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν πρόκειται για αυτό, επινοώντας αυτό ή απλά χρειάζεστε μεγαλύτερη πρόκληση.

Εάν δεν αισθάνεται δεξιά, μιλούν

Με την παραπάνω δήλωσε, δεν εκπαιδευτής ή δάσκαλος θέλει να χαμόγελο και να φέρουν αυτό όταν κάτι δεν αισθάνεται δεξιά ή είναι απλά οδυνηρό. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αμφισβήτηση τον εαυτό σας και να πληγώνει τον εαυτό σας. Αν ένας εκπαιδευτής σας ζητά να κάνετε μια άσκηση που αισθάνεται λάθος για το σώμα σας ή σαν να πρόκειται να κάνει ζημιά, να πω κάτι. Σε ένα μάθημα γυμναστικής, να τροποποιήσει όπως απαιτείται και στη συνέχεια αφήστε το δάσκαλο γνωρίζουν μετά το μάθημα, ώστε να μπορείτε να συζητήσετε εναλλακτικές λύσεις για την επόμενη φορά.

Η ενέργεια ρέει προς τις δύο κατευθύνσεις

Ως πελάτης ή ο συμμετέχων τάξη, είναι πιθανό να εκτιμήσουν ένα προσωπικό γυμναστή ή εκπαιδευτή γυμναστήριο με καλή ενέργεια – σας βοηθά να πάρει κίνητρα για την προπόνηση! Όμως, η ροή της ενέργειας πηγαίνει με τους δύο τρόπους, και αυτό είναι ό, τι πλεονεκτήματα για την υγεία και καλή φυσική κατάσταση θέλουν να ξέρεις.

Ένας πελάτης που παραπονιέται συνεχώς και πάντα mopes γύρω από το γυμναστήριο θα πετάει τελικά μια ενέργεια εκπαιδευτή. Συμμετεχόντων μάθημα γυμναστικής που εμφανίζονται εντελώς unenthused κάνουν το ίδιο σε έναν εκπαιδευτικό. Ενώ είναι για την υγεία και καλή φυσική κατάσταση επαγγελματική δουλειά για να ορίσετε ένα αισιόδοξο τόνο για την προπόνηση, μια στάση πελάτης μπορεί είτε να αυξήσει ή να εμποδίσει τη συνολική εμπειρία.