Τα συμπτώματα του στρες που πρέπει να γνωρίζετε

Το άγχος είναι κάτι που ο καθένας βιώνει στην ημέρα με την ημέρα τη ζωή τους. Από την ανάληψη νέων αρμοδιοτήτων σε πάρει φωτιά ή να περάσει από σημαντικά γεγονότα της ζωής, οτιδήποτε μπορεί να μας τονίσει. είναι η αόρατη έλξη ή αόρατος συναισθηματικές αντιδράσεις που ταξιδεύουν σε όλο το σώμα και να επηρεάσει πολύ την ύπαρξή σας.

Τι είναι το άγχος;

Το σώμα μας έχει μια απάντηση πάλη-ή-πτήσης. Όταν ενεργοποιείται, κορτιζόλης απελευθερώνεται και πανικό απεργίες. Το άγχος είναι αυτό που αποκαλούμε με τον όρο ομπρέλα για τα συναισθήματα του άγχους, θλίψης, τον πανικό, την απώλεια της αυτοεκτίμησης, καθώς και κάθε συναίσθημα που είναι αρνητική ή εξουθενωτικές. είναι ουσιαστικά σώματός μας απάντηση σε οποιαδήποτε αλλαγή που απαιτεί απάντηση ή ρύθμιση.

Τα σημεία και συμπτώματα του στρες

Το άγχος εκδηλώνεται μαζί με άλλα προβλήματα υγείας και μπορεί να είναι υπεύθυνη για την επιδείνωση της ποιότητας της ζωής σας με διάφορους τρόπους. Μερικές φορές εμφανίζεται με λεπτούς τρόπους, όπως ξαφνική ήπια άλγη και πόνους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, αυτό γίνεται πολύ φανερό όταν λιποθυμούν από ημικρανίες. Καλά να συζητήσουμε μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα του στρες κάτω και να σας πω τι πρέπει να προσέξετε.

Συναισθηματική

Οι συναισθηματική σημάδια και τα συμπτώματα του άγχους είναι:

 • Μια απογοήτευση που είναι πέρα ​​από τα λόγια, ο θυμός, και εναλλαγές της διάθεσης.
 • Αίσθημα συγκλονισμένοι με τα συναισθήματα ή μια αίσθηση του επείγοντος όσον αφορά τον έλεγχο των καταστάσεων.
 • Όντας βασανιστική για την απόκτηση ή την απώλεια ελέγχου.
 • Δεν είναι σε θέση να μείνετε ήρεμοι και ήσυχη για πολύ, που έχουν πάντα την ανάγκη να αμφισβητήσει ή συζήτηση κάθε δράση.
 • Η αποφυγή κοινωνικής επαφής και απομονώνοντας τον εαυτό σας.
 • Αίσθημα ενοχής ή αισθήματα αναξιότητας και της απελπισίας.
 • Η κατάθλιψη και το άγχος συντριπτική.

Φυσικός

Τα φυσικά σημάδια και τα συμπτώματα του άγχους είναι:

 • Απώλεια της λίμπιντο ή χαμηλή σεξουαλική ορμή.
 • Ακράτειας και ακανόνιστες κινήσεις του εντέρου.
 • Διάρροια.
 • Αυπνία.
 • Ελλειψη ορεξης.
 • Πρόωρη εκσπερμάτιση και η χρόνια στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) είναι σωματικά συμπτώματα του στρες στους άνδρες.
 • Πονοκέφαλοι και ημικρανίες.
 • Πεπτικά προβλήματα.
 • Τρίζει τα δόντια σας ή σφίξιμο σαγόνι σας σκληρά.
 • Πόνος στο στήθος και άλλα συμπτώματα του στρες για την καρδιά, όπως αίσθημα παλμών.
 • Καρδιακή αρρυθμία.
 • Η ένταση στους μυς και τους πόνους στα οστά / αρθρώσεις.
 • Ξηρότητα στο στόμα.
 • Αντιμετωπίζετε προβλήματα στην κατάποση.
 • Λήθαργος.
 • Έλλειψη ενέργειας ή έλλειψης κινήτρων.

Γνωστική

Τα γνωστικά σημεία και τα συμπτώματα του άγχους είναι:

 • Το να ανησυχούν όλη την ώρα.
 • Απώλεια μνήμης.
 • Η ψυχική παράλυση ή να πάρει παγώσει.
 • Μειωμένη κρίση.
 • Το να είσαι αρνητικός και το αίσθημα προς τα κάτω για τα πάντα.
 • Η έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού.
 • Σταθερή πανικό.
 • Overthinking ή φυσώντας πράγματα πέρα ​​αναλογίες τους.

Συμπεριφορική

Τα συμπεριφορικά σημάδια και τα συμπτώματα του άγχους είναι:

 • Χρησιμοποιώντας φάρμακα ή κατάχρηση ουσιών.
 • Ξαφνικές αλλαγές στη συμπεριφορά προς τους άλλους.
 • Κοπή εαυτό σας ή αυτο-ακρωτηριασμό.
 • Η κατανάλωση αλκοόλ ή πίνουν υπερβολικά.
 • Η αναβολή και η διαφυγή εργασίας.
 • Έλλειψη όρεξης ή υπερφαγία τάσεις.
 • Να τρώτε τα νύχια σας.
 • Fidgeting και το περπάτημα πέρα ​​δώθε συνεχώς.

Εκτός από αυτά, υπάρχουν μερικά άλλα συμπτώματα του στρες που είναι γενικά αγνοούνται, καθώς είναι κοινά:

πονοκέφαλοι

Έχοντας πονοκέφαλο είναι ένα σύμπτωμα του άγχους. Περιλαμβάνει πονοκεφάλους έντασης που περιγράφονται ως αίσθημα σφύζει στο μέτωπό σας. είναι σχεδόν σαν κάποιος να είναι καλά τυλίγοντας το μέτωπό σας με μια μπάντα. Εκτός από πονοκεφάλους, μπορείτε να πάρετε ημικρανίες πάρα πολύ και συσκότισης όταν γίνει ανυπόφορη.

Sleep χαμηλής ποιότητας

Αν κοιμάστε πολύ και εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι έχετε ακολουθήσει ξεκούραστα, θα μπορούσε να είναι εξαιτίας του στρες. Πάρα πολύ άγχος οδηγεί σε άγρυπνες νύχτες και μπορεί να προκαλέσει αϋπνία πάρα πολύ.

Κρυολογήματα και γρίπη

απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος σας χαμηλώνει όταν τα επίπεδα του άγχους σας είναι υψηλή και το αντίστροφο. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πιο επιρρεπείς να πάρει ένα κρυολόγημα ή γρίπη. Μπορείτε επίσης να αρρωσταίνουν πιο συχνά από ό, τι θα περιμένατε.

Συννεφιασμένη Απόφαση

Το άγχος είναι υγιής όταν είναι σε μικρές ποσότητες, δεδομένου ότι είναι το ένστικτο σας να επιβιώσει, αλλά αν αντιμετωπίζετε άγχος συναισθήματα για κανένα λόγο ή αισθάνονται συγκλονισμένοι, θα μπορούσε να είναι εξαιτίας του στρες. Πάρα πολύ άγχος οδηγεί σε αυτό που ονομάζουμε ασαφή τρόπο σκέψης ή συννεφιασμένο κρίση. Θα έχετε έναν σκληρό χρόνο κάνοντας τις σωστές κλήσεις όταν προκύπτουν κρίσιμες καταστάσεις. Ο κλινικός όρος για περίσσεια άγχους είναι διαταραχή γενικευμένου άγχους.

Απώλεια ενδιαφέροντος για σεξ

Το σεξ είναι μια μορφή της αυτο-έκφρασης και ανταλλαγής αγάπη με το σύντροφό σας. Όταν περνάτε από χρόνιο στρες, μπορεί να αισθανθείτε ένα είδος αποσύνδεσης με το σύντροφό σας. Αυτό οδηγεί σε απώλεια του ενδιαφέροντος ή χαμηλή σεξουαλική ορμή, επηρεάζοντας έτσι τη λίμπιντο σας και τη σεξουαλική απόδοση.

Αλλαγές στη συμπεριφορά

Μπορείτε να παρατηρήσετε τον εαυτό σας να είναι λιγότερο κοινωνικό ή δεν επιθυμούν να είναι φιλική και ανοιχτή με τους άλλους. Ίσως ακόμα και να αποσυρθεί από την κοινωνική ρυθμίσεις και να παραμείνει κλειδωμένο στο δωμάτιό σας. Όλα αυτά συνδέονται με συντριπτική άγχος.

Πρώτα Τραυματίες μια παρτίδα

Όντας αδέξια, με προχειρότητα συντονισμό χεριού-ματιού, γλιστρά πάρα πολύ συχνά, και είναι επιρρεπείς σε ατυχήματα είναι μερικά από τα σημάδια του άγχους. Αν σπάσει το πόδι σας, θα αισθανθείτε πόνο που μπορεί να μειώσει όταν ξεκουραστούν και να αυξήσει κατά τη μετακίνηση. Αν ασκείστε πάρα πολύ λόγω του στρες, μπορεί να μην παρατηρήσετε πόσο στέλεχος Μπορείτε ασκούν στο σώμα σας. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάγματα ή τονίζουν τα οστά και τις αρθρώσεις σας.

Αίσθηση σαν ένα θύμα

Μερικές φορές μπορεί να αισθανθείτε ότι όλος ο κόσμος είναι εναντίον σου δεν έχει σημασία τι θα κάνεις. απλά σας, καθημερινές εργασίες θα καταστεί εξαιρετικά δύσκολο – όπως σηκώνονται από το κρεβάτι, ρίχνει ένα φλιτζάνι καφέ, ή αναφορά στον προϊστάμενό σας. Θα νιώθετε σαν να πάρει το σύντομο τέλος του ραβδιού και συνεχώς καταγγελία, ακόμη και όταν κάποιος προσπαθεί να σας ανακουφίσει. Στο τέλος της ημέρας, οδηγείτε τους άλλους μακριά με σταθερή απαισιοδοξία και την αρνητικότητα. Αυτό αποτελεί σαφή ένδειξη της πίεσης και υποδεικνύει ότι θα πρέπει να έχετε ένα χρονικό όριο ή κάποιο χρόνο για να σκεφτούν τον εαυτό τους και να χαλαρώσετε.

αυτοκτονικές Δράσεις

Σε ακραίες περιπτώσεις άγχους, οι άνθρωποι συχνά καταλήγουν κοπής ή αυτο-ακρωτηριασμό τους. Μπορείτε να αντλήσει αρχικά ευχαρίστηση από τον πόνο, αλλά είναι στην πραγματικότητα ένα νοσηρό τρόπο αντιμετώπισης. Η σοβαρότητα της κοπής της προόδου, όταν αφεθεί ανεξέλεγκτο και σε σοβαρές περιπτώσεις, οι άνθρωποι αυτοκτονούν. Κοπή εαυτό σου είναι ένα σημάδι / σύμπτωμα του άγχους – όπως μια κόκκινη σημαία. Φυσικά, αυτές είναι μερικές γενικευμένη σημάδια, αλλά κάτω από weve καλύπτονται τι πρέπει να προσέξετε, αν είστε τόνισε.

Συνέπειες των μακροχρόνιο στρες

Το άγχος δεν σταματά με τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Αν το αφήσουμε όπως είναι και δεν λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση πώς αισθάνεστε, έχετε την ευκαιρία να έχουν κάποιες μακροπρόθεσμες συνέπειες. Εδώ είναι μια λίστα με τα ακόλουθα αποτελέσματα που θα μπορούσε να συμβεί:

1. Σεξουαλική Δυσλειτουργία

Στην περίπτωση του στρες, οι άνδρες μπορεί να εμφανίσουν χρόνια ΕΔ και χαμηλή αυτοεκτίμηση, όταν πρόκειται για τη σεξουαλική απόδοση στο κρεβάτι. Μπορούν επίσης να εκσπερματώνει πρόωρα ή να χάνουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ εντελώς. Οι γυναίκες μπορεί να αισθάνονται την απώλεια της λίμπιντο και συνηθισμένοι αισθάνονται χαρά όταν πρόκειται για οργασμούς.

2. καρδιαγγειακά προβλήματα

Εάν έχετε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, διαβήτη, ή προβλήματα αρτηριακής πίεσης, στη συνέχεια, να τονιστεί είναι κακό για σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το στρες μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση και στερεώστε κτύπο της καρδιάς σας. Σε ακραίες περιπτώσεις, αν οι παράγοντες της υγείας έχουν δίκιο, οδηγεί στην εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου ή ξαφνική καρδιακή προσβολή.

3. ανθυγιεινές συνήθειες

Τελικά, η μεγαλύτερη παγίδα που συμβαίνει σε άτομα με χρόνιο στρες είναι η ανάπτυξη των ανθυγιεινών συνηθειών. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει το χτύπημα του μπαρ πολύ συχνά, παρακάμπτοντας το έργο όταν αυτό είναι κρίσιμο, μια εχθρότητα προς τους συναδέλφους ή απλά εργάζονται αθόρυβα και δεν αλληλεπιδρούν καθόλου. Ο τόνισε άτομο μπορεί να γίνει κοινωνικά αποσυρθεί και να αναπτύξουν ανθυγιεινά μηχανισμούς αντιμετώπισης. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί επίσης να πάρει μάχες με τους ξένους και να πάρει στο πρόβλημα για κανέναν λόγο.

4. Η παχυσαρκία

Η παχυσαρκία αποτελεί σαφή ένδειξη της πίεσης. Όταν ένα άτομο έχει τονιστεί, και δεν έχουν καμία υγιή καταστήματα, θα μπορούσαν να καταλήξουν τρώνε πάρα πολύ. Την πάροδο του χρόνου, αυτή η μορφή της διατροφής παίρνει λάθος για την ανάπτυξη αγάπη προς τα τρόφιμα. Και προτού να το ξέρετε, καταλήγουν να κερδίζουν πολύ βάρος. Πάρα πολύ αύξηση του σωματικού βάρους οδηγεί σε άλλες επιπλοκές υγείας όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, υψηλή πίεση αίματος, λιπώδης νόσος του ήπατος, και περισσότερο, η οποία τελικά οδηγεί σε θάνατο ή μειωμένο προσδόκιμο ζωής, όταν αφεθεί ανεξέλεγκτο.

5. δέρματος και προβλήματα μαλλιών

Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του στρες περιλαμβάνουν, επίσης, πτώση των μαλλιών, ακμή, και το έκζεμα. Το δέρμα και τα μαλλιά θέματα εμφανιστεί όταν κάποιος τονίζεται για μια πολύ μακροχρόνια.

6. πεπτικά προβλήματα

Συμπτώματα του άγχους, όπως ναυτία ή έμετος, φούσκωμα, καούρα και έλκη στο στόμα μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην κατάποση, μάσημα, πίνοντας και τρώγοντας τα τρόφιμα. Μερικές φορές, οι άνθρωποι μπορούν επίσης να δοκιμάσουν δυσπεψία και δυσκοιλιότητα. Δεν είναι όλοι αντιδρά στο στρες με τον ίδιο τρόπο. Μερικοί άνθρωποι ευδοκιμούν κάτω από πίεση και δεν μπορεί να το προσέξει.

Αλλά είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι το άγχος είναι επιζήμια για τη συνολική ευημερία σας, όταν δεν έχετε λάβει υπόψη του. Αυτός είναι ο λόγος που ασκούν κάποιες τεχνικές χαλάρωσης όπως ο διαλογισμός, γιόγκα, κάποια μορφή τέχνης, και mindfulness βοηθά. Αν αισθάνεστε τόνισε, χαράξει κάποιο χρόνο για να μιλήσετε με φίλους, να κοινωνικοποιηθούν, και να μην απομονώσουμε τον εαυτό σας.

Όπως λένε, δεν μπουκάλι μέχρι τα συναισθήματά σας? μοιραστείτε το πώς αισθάνεστε – γιατί θα υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να βάλει ένα τέλος στη μιζέρια σας. Αν δεν έχετε κάποιον να μιλήσετε, μπορείτε να παρακολουθήσετε συνεδρίες θεραπείας ή παροχής συμβουλών για επιπλέον συμβουλές και βοήθεια.