Τα σημάδια της ωορρηξίας ότι οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν

Σκέψη για να πάρει έγκυος; Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να εξοικειωθούν με τη μεγάλη O: ωορρηξία. Ακριβώς όπως εμμήνου ρύσεως είναι διαφορετική για κάθε γυναίκα, έτσι είναι ωορρηξία. Με την εκμάθηση να αναγνωρίζουν τα σημάδια της ωορρηξίας, θα είστε σε θέση να φορά σεξ με το σύντροφό σας αναλόγως για να αυξήσει τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος.

Αλλά ακόμα και αν δεν προσπαθούν να συλλάβουν σωστά αυτή τη στιγμή, έχουν μια καλύτερη κατανόηση των σημείων ωορρηξία μπορεί να σας δώσει μια σαφέστερη εικόνα του εμμηνορροϊκού κύκλου σας και να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν ασυνήθιστα συμπτώματα της ωορρηξίας κάτω από τη γραμμή. Διαβάστε για όλες τις πληροφορίες ανάγκη να γνωρίζουν σχετικά με την ωορρηξία, από το πώς να σχεδιάσει τον εμμηνορροϊκό κύκλο σας για το πώς να εντοπίσετε τα σημάδια της επικείμενης ωορρηξίας.

Τι είναι ωορρηξίας;

Πιθανόν να μάθει τον τρόπο πίσω στην τάξη για την υγεία ότι η ωορρηξία είναι η φάση του έμμηνου κύκλου σας, όταν ένα ώριμο ωάριο απελευθερώνεται από την ωοθήκη, θέτοντας τις βάσεις για τη γονιμοποίηση. Κάθε γυναίκα γεννιέται με τα εκατομμύρια των ανώριμων ωαρίων που περιμένει να απελευθερωθεί, κατά κανόνα, ένα κάθε φορά, κάθε μήνα. Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας το αυγό ταξιδεύει κάτω από το σάλπιγγας, όπου μπορεί να συναντηθεί με ένα σπερματοζωάριο και να γονιμοποιηθεί. Για τους περισσότερους υγιείς γυναίκες, την ωορρηξία συμβαίνει συνήθως μία φορά το μήνα, λίγες εβδομάδες μετά την έμμηνο ρύση αρχίζει.

Πότε έχετε ωορρηξία;

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η ωορρηξία συμβαίνει συνήθως κατά την ημέρα 15 του εμμηνορροϊκού κύκλου σας, αλλά δεν είναι το ίδιο για όλους. Αν είστε όπως οι περισσότερες γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, τον εμμηνορροϊκό κύκλο σας διαρκεί μεταξύ 28 και 32 ημερών, και η ωορρηξία συνήθως χτυπά μεταξύ των ημερών 10 και 19 του εν λόγω κύκλου – περίπου 12 έως 16 ημέρες πριν από την επόμενη περίοδό σας. «Σε υγιείς γυναίκες, η ωορρηξία λαμβάνει χώρα 14 ημέρες πριν από την έναρξη της περιόδου σας,» λέει ο Donnica L. Moore, MD, πρόεδρος της Ομάδας Υγείας Sapphire γυναικών στο Τσέστερ, New Jersey.

Έτσι, αν ο κύκλος σας είναι 35 ημερών, η ωορρηξία θα συμβεί την 21η ημέρα του κύκλου αυτού. Αν ο κύκλος σας είναι 21 ημέρες, η ωορρηξία θα συμβεί την ημέρα επτά. Η χρονική στιγμή της ωορρηξίας μπορεί να διαφέρει από κύκλο σε κύκλο και από γυναίκα σε γυναίκα, προσθέτει Shannon Μ Clark, MD, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Ιατρικού Κλάδου στο Galveston στο Γκάλβεστον του Τέξας, η οποία γι ‘αυτό είναι μια καλή ιδέα για να πάρει εξοικειωμένοι με την έμμηνο ημερολόγιο του σώματός σας για τουλάχιστον τρεις μήνες ή έτσι, για να σας βοηθήσει να την καλύτερη εκτίμηση τη δική του κύκλου ωορρηξίας σας.

Για μερικές γυναίκες ωορρηξία δεν λαμβάνει χώρα πάντα ή μπορεί να είναι ακανόνιστη. Σε γενικές γραμμές, αν είστε έγκυος, έχουν περάσει την εμμηνόπαυση, ή να παίρνετε τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων με συνέπεια και εγκαίρως, δεν θα ωορρηξία. Ορισμένες ασθένειες ή διαταραχές (όπως σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ή πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων) και ορισμένων φαρμάκων (συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αντικαταθλιπτικά, φάρμακα αντι-ναυτίας και χημειοθεραπεία) μπορεί να προκαλέσει μια γυναίκα να σταματήσει ωορρηξία για χρονικές περιόδους. Επίσης, άλλοι παράγοντες του τρόπου ζωής – στρες ή να είναι σημαντικά λιποβαρή ή υπέρβαρα (μετράται με το ποσοστό σωματικού λίπους) – μπορεί να επηρεάσει την έμμηνο ρύση και την ωορρηξία.

Αν έχετε να κάνετε με ακανόνιστη έμμηνο κύκλο ή αυτά που είναι μικρή (λιγότερο από 21 ημέρες) ή μεγάλη (πάνω από 35 ημέρες), Clark συνιστά έχετε αξιολογηθεί από έναν γιατρό να αποκλείσει οποιεσδήποτε ιατρικές καταστάσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυτές τις ακανόνιστους κύκλους. Είναι αλήθεια ωορρηξία παρακολούθησης με ακανόνιστους κύκλους μπορεί να είναι πιο δύσκολο, αλλά να έχετε κατά νου ότι η ωορρηξία λαμβάνει χώρα 14 ημέρες πριν την έναρξη της εμμήνου ρύσεως, έτσι ώστε ακόμη και με ακανόνιστες περιόδους, θα μπορούσατε ακόμα να συλλάβουν σε κάποιο σημείο στον κύκλο σας.

Αν σκοπεύετε να θηλάσετε αποκλειστικά (δηλαδή το μωρό δεν θα πάρει οποιαδήποτε άλλη πηγή διατροφής), να γνωρίζει ότι πιθανόν δεν θα ωορρηξία κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου. Αλλά υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις, έτσι δεν μπορεί να εξαρτάται από το θηλασμό ως μέσο ελέγχου των γεννήσεων. Και όταν το μωρό έχει εισαχθεί σε άλλα τρόφιμα ή την περιστασιακή μπουκάλι, ωορρηξία είναι πιθανό να συνεχιστεί. Σχεδιάστε τον έλεγχο των γεννήσεων σας αναλόγως, εκτός αν θέλετε να δώσετε στο μωρό μια πιθανή έκπληξη – ένα νέο αδελφό ή αδελφή!

Όταν είστε πιο γόνιμες;

Ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι μπορείτε να συλλάβετε οποιαδήποτε ημέρα του μήνα, και άλλοι λένε το αντίθετο – ότι θα πρέπει να κάνουν σεξ για την ακριβή ημέρα της ωορρηξίας – και οι δύο είναι στην πραγματικότητα ψευδής, λέει ο Moore. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια εξαήμερη γόνιμο παράθυρο στον κύκλο σας – οι πέντε ημέρες πριν από την ωορρηξία, μέσα από την ημέρα της ωορρηξίας.

Και από τις έξι αυτές ημέρες, το βέλτιστο χρονικό πλαίσιο για να συλλάβει είναι κατά τη διάρκεια των δύο έως τρεις ημέρες πριν από την ωορρηξία και την ημέρα της ίδιας της ωορρηξίας, όταν είστε πιο γόνιμες. Μόλις έχει κυκλοφορήσει το αυγό σας, να είναι βιώσιμη για περίπου 12 έως 24 ώρες. Μετά από αυτό, συνήθως δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος μέχρι την επόμενη έμμηνο κύκλο σας (αλλά αν δεν προσπαθείτε να συλλάβετε, θα πρέπει να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν έλεγχο των γεννήσεων ανά πάσα στιγμή και για προληπτικούς λόγους).

Πώς να Προβλέψτε ωορρηξίας

Είτε είστε προσπαθούν να συλλάβουν ή απλά θέλουν να γνωρίσουν σημεία του σώματός σας της ωορρηξίας, των δεικτών αυτών, συμπεριλαμβανομένων των κατ ‘οίκον και δοκιμές OTC, μπορεί να σας βοηθήσει να προβλέψει πότε θα έχετε την ευκαιρία να παράγουν ωάρια.

1. Basal παρακολούθηση της θερμοκρασίας του σώματος

Μερικές φορές αναφέρεται ως BBT, βασική θερμοκρασία του σώματος σας είναι η θερμοκρασία του σώματός σας σε κατάσταση ηρεμίας. Στην αρχή του κύκλου σας, βασική θερμοκρασία του σώματος παραμένει αρκετά σταθερή και κατά μέσο όρο μεταξύ 97,2 και 97,6 βαθμούς Κελσίου. Όπως θα έχετε πιο κοντά στην ωορρηξία, υπάρχει μια μικρή βουτιά στην βασική θερμοκρασία του σώματος που ακολουθείται από μια απότομη αύξηση, τυπικά από περίπου 0,4 έως 1,0 βαθμούς, μόλις μετά την ωορρηξία.

Ένας από τους τρόπους για να καθορίσει πότε και εάν η ωορρηξία συνέβη είναι να παρακολουθείτε τη βασική θερμοκρασία του σώματος σας πάνω από μια σειρά μηνών. Πάρτε τη θερμοκρασία σας με ένα ψηφιακό θερμόμετρο έχει σχεδιαστεί για τη βασική του σώματος (μπορείτε να πάρετε ένα on-line ή στο φαρμακείο), μόλις ξυπνάτε, ακόμη και προτού να σηκωθώ από το κρεβάτι, και σημειώνω την ανάγνωση κάθε πρωί.

Λάβετε υπόψη ότι από μέρα σε μέρα, BBT σας μπορεί να κυμαίνεται από μισό βαθμό ή περισσότερο, έτσι δεν πρέπει να ξεγελαστούν από μια μικρή παρένθεση – να αναζητήσει μια σταθερή αύξηση για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε ωορρηξία. Μετά από αρκετούς μήνες οι πληροφορίες θα σας δώσει μια καλή αίσθηση όταν συνήθως ωορρηξία, ώστε να μπορείτε να σχεδιάσετε babymaking αναλόγως.

2. εμμήνου γραφημάτων

Ένα άλλο απλό και ανέξοδο τρόπο για να παρακολουθείτε την ωορρηξία είναι να καταγράψει τις ημέρες ξεκινάει η περίοδός σας και τελειώνει για αρκετούς μήνες. Αν έχετε κανονική έμμηνο κύκλο – μεταξύ 25 και 35 μέρες – είναι πιθανό να είναι ωορρηξία τακτικά, με την ωορρηξία συμβαίνει περίπου 14 ημέρες πριν από την έμμηνο ρύση. Φροντίστε να γράψετε κάθε φορά που αντιμετωπίζετε δυναμικό σημάδια της ωορρηξίας – τυπικά συμπτώματα της ωορρηξίας και σημεία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κράμπες, αύξηση στην τραχηλική βλέννη, ευαισθησία στο στήθος, κατακράτηση υγρών, και την όρεξη ή τη διάθεση αλλαγές.

κιτ 3. Ωορρηξία

OTC κιτ ωορρηξίας predictor μετρούν τα επίπεδα της ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH), η οποία μπορεί να ανιχνευθεί στα ούρα σας. Αυτά τα πακέτα λειτουργούν επειδή ωορρηξία χτυπά συνήθως περίπου 10 έως 12 ώρες μετά κορυφές LH – την ημέρα 14 έως 15 του έμμηνου κύκλου, αν ο κύκλος σας είναι μήκους 28 ημέρες. συγκέντρωση της LH σας θα πρέπει να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για 14-27 ώρες για να επιτρέψει την πλήρη ωρίμανση του ωαρίου.

Πώς λειτουργεί: Pee για το ραβδί και να περιμένουν για μια γραμμή για να εμφανιστούν. Αν το χρώμα της γραμμής ταιριάζει με την απόχρωση που φαίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες, η ωορρηξία είναι επικείμενη – εντός 24 έως 48 ώρες. Αν είναι πολύ κοντά στην κλήση, επαναλάβετε τον έλεγχο μέσα στις επόμενες 12 ώρες. Οι περισσότερες εξαρτήσεις έρχονται με μια παροχή πέντε ημερών από μπαστούνια, για να χρησιμοποιηθεί σε όσες ημέρες, αλλά ελέγξτε την ημερομηνία λήξης τους: Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν διάρκεια ζωής μόνο δύο ετών.

Ενώ η πλειοψηφία των τεστ ωορρηξίας Predictor μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, πολλές από τις οποίες προτείνουν τη δοκιμή το πρώτο πράγμα το πρωί. Για καλύτερα αποτελέσματα, τεστ περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα, και να μειώσει την πρόσληψη υγρών σας για τέσσερις ώρες νωρίτερα, έτσι κατούρημα σας θα είναι πιο συγκεντρωμένη και LH σας πιο εύκολη την ανίχνευση.

Το πραγματικό τέχνασμα για να βρουν την επιτυχία με ένα κιτ ωορρηξίας Predictor είναι να ξέρεις πότε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε. Αν ο κύκλος σας είναι κανονικό, η χαρτογράφηση που έχετε κάνει μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε ότι η βέλτιστη παράθυρο. Αν κύκλους σας είναι ακανόνιστη, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να δώσουν προσοχή σε συμπτώματα της ωορρηξίας. Ακόμα κι αν έχετε επιβεβαιώσει ότι η ωορρηξία συμβαίνει (με εξετάσεις ή άλλα σημεία), προσπαθήστε να περιμένουν για να κάνουν σεξ μέχρι να παρατηρήσετε μια αύξηση στην τραχηλική βλέννα, η οποία θα αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης.

οθόνη 4. Γονιμότητα

Ενώ ένα κιτ ωορρηξίας Predictor μπορεί να προσδιορίσει πότε ωορρηξία αναμένεται να συμβεί (δίνοντάς σας 24 ώρες για πιθανή σύλληψη), μια οθόνη γονιμότητας μπορεί να εντοπίσει σας πέντε πιο γόνιμες ημέρες. Τα μέτρα παρακολούθησης της LH και τα επίπεδα των οιστρογόνων για τον εντοπισμό δύο αιχμής γόνιμες ημέρες σας, καθώς και οι πέντε παρα ένα γόνιμες ημέρες που προηγήθηκαν them.Some εκδόσεις των πληροφοριών κατάστημα οθόνη από προηγούμενους έξι κύκλους σας για να προσαρμόσετε την ανάγνωση γονιμότητά σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι, επειδή οθόνες σας δώσει περισσότερες προηγμένες πληροφορίες που είναι πιο ακριβό από ό, τι κιτ ωορρηξίας.

Ποια είναι τα συμπτώματα και τα σημάδια της ωορρηξίας;

Πριν και κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το σώμα. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε διάφορα συμπτώματα της ωορρηξίας – συμπεριλαμβανομένου του μαστού τρυφερότητα, κατήφεια και πονοκεφάλους, αλλά αν δεν παρατηρήσετε οποιαδήποτε συμπτώματα της ωορρηξίας, μην ανησυχείτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε ωορρηξία. «Οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν ιδέα», λέει ο Moore. Αν μπορείτε να μάθετε να αναγνωρίζετε τα κοινά σημάδια της ωορρηξίας που αναφέρονται παρακάτω, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να προβλέψει πότε ωορρηξία είναι πιθανό να συμβεί.

1. τραχήλου της μήτρας αλλαγές βλέννας

Όπως σας κοντά σε ωορρηξία, το σώμα σας παράγει περισσότερα οιστρογόνα, προκαλώντας τραχηλική βλέννα για να γίνει ελαστικό και σαφή, όπως το λευκό του αυγού, το οποίο βοηθά το μπάνιο του σπέρματος στο ωάριο που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. Του τραχήλου της μήτρας αλλαγές βλέννας συμβαίνουν στις περισσότερες γυναίκες, Moore λέει, αλλά πρέπει να ξέρετε τι ψάχνετε.

Η ποσότητα της τραχηλικής βλέννας και ό, τι φαίνεται και αισθάνεται σαν διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Για να το δοκιμάσετε για την ωορρηξία, τοποθετήστε ένα καθαρό δάχτυλο στον κόλπο σας, αφαιρέστε μερικά από τα βλέννας και στη συνέχεια να απλώσει την έκκριση μεταξύ του αντίχειρα και το δάχτυλό σας. Αν είναι κολλώδης και ελαστική ή πολύ υγρό και ολισθηρό, αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι είστε σε μια γόνιμη φάση.

2. αίσθημα της όσφρησης

Για μερικές γυναίκες, μια πιο ευαίσθητη αίσθηση της όσφρησης στο δεύτερο μισό ενός κανονικού κύκλου εμμηνόρροιας μπορεί να είναι ένα σημάδι της ωορρηξίας. Σε αυτή τη γόνιμη φάση, το σώμα σας είναι γεμάτοι να προσελκύονται περισσότερο από την ανδρική φερομόνη androstenone.

3. πόνο ή ευαισθησία στο στήθος

Στήθος και τις θηλές ευαισθησία, ευαισθησία ή πόνος μπορεί να είναι άλλο ένα σημάδι της ωορρηξίας, χάρη στη βιασύνη των ορμονών που εισέρχονται στο σώμα σας αμέσως πριν και μετά την ωορρηξία.

4. Ήπια πυέλου ή κατώτερο κοιλιακό άλγος

Μερικές γυναίκες μπορεί να αισθάνονται πραγματικά την ωορρηξία – συνήθως ως ήπιο πόνο ή πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα, συνήθως στη μία ή την άλλη πλευρά (δεν είναι το ίδιο πλευρά κάθε φορά). Η αίσθηση, που ονομάζεται mittelschmerz, μπορεί να διαρκέσει οπουδήποτε μεταξύ λίγα λεπτά και μερικές ώρες. Μπορεί επίσης να υπάρξει μικρή κολπική αιμορραγία, απαλλαγή ή η ναυτία σε συνδυασμό με το πόνο ή πόνο, η οποία συνήθως είναι ήπια και βραχύβια.

δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τον πόνο της ωορρηξίας που πηγαίνει μακριά με μια OTC, αντι-φλεγμονώδη φάρμακα (όπως Motrin), λέει ο Moore. Αλλά αν ο πόνος της ωορρηξίας είναι επίμονη ή σοβαρή, δείτε ένα γιατρό για να αποκλείσει καταστάσεις όπως ενδομητρίωση ή ωοθηκική κύστη. Moore προτείνει την παρακολούθηση και καταγραφή των συμπτωμάτων της ωορρηξίας σας κάθε μήνα για να πάρετε μια αίσθηση του τι είναι φυσιολογικό για το σώμα σας, έτσι μπορείτε πιο εύκολα να εντοπίσει τυχόν ανώμαλη σημάδια της ωορρηξίας και τα συμπτώματα. «Σε περίπτωση αμφιβολίας, το ελέγξουμε», προσθέτει.

5. Φως κηλίδωση ή εκκένωσης

Καφέ απόρριψη ή κηλίδες αίματος κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας είναι φυσιολογικό, αν όχι ότι η κοινή. Αυτό το σύμπτωμα ωορρηξία μπορεί να συμβεί όταν το θυλάκιο που περιβάλλει και προστατεύει το αναπτυσσόμενο ωοκύτταρο, ή αυγό, ωριμάζει, αναπτύσσεται και στη συνέχεια ρήξεις, με αποτέλεσμα ένα μικρό ποσό της αιμορραγίας. Καθώς το αίμα γερνά, αποδεικνύεται καφέ, η οποία είναι ο λόγος για το κολπικό έκκριμα μπορεί να κυμαίνεται από κόκκινο σε σκούρο καφέ. αυτό δεν αποτελεί αιτία ανησυχίας, εκτός εάν η επισήμανση παραμένει, στην οποία περίπτωση θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό για να ελέγξει για σημάδια μόλυνσης και την πιθανότητα έκτοπης κύησης, αν έχετε ήδη σεξουαλικά ενεργές.

6. λίμπιντο αλλαγές

Μερικές γυναίκες παρατηρούν ότι το σεξ κίνησης αυξάνεται κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, η οποία θα μπορούσε να είναι ο τρόπος της Μητέρας Φύσης για τη διασφάλιση κρατάμε τα είδη ζωντανός και καλά! Αλλά, όπως λέει ο Moore, «σεξουαλική ορμή μπορεί να επηρεαστεί από οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του εάν είχατε ένα ποτήρι κρασί ή απλά στη διάθεση.»

7. Αλλαγές στον τράχηλο

Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, του τραχήλου της μήτρας σας μπορεί να γίνει μεγαλύτερη, πιο μαλακό και πιο ανοικτή. Μπορείτε να ελέγξετε τράχηλο της μήτρας σας, μαζί με βλέννα σας, για τα συμπτώματα της ωορρηξίας, αλλά μπορεί να πάρει χρόνο για να μάθουν τις διαφορές που αισθάνεστε για και είναι συχνά πιο δύσκολο από το να παρακολουθήσετε τα άλλα συμπτώματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Αν θα θέλατε να δοκιμάσετε και να πάρετε πιο άνετα έλεγχο του τραχήλου της μήτρας αλλαγές ως σημάδι της ωορρηξίας, Μουρ συνιστά να στέκεται σε οποιαδήποτε θέση που χρησιμοποιείτε για να εισάγετε ένα ταμπόν (για παράδειγμα, δίπλα στην τουαλέτα με το ένα πόδι πάνω στο κλειστό του καθίσματος) και χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας για να αισθάνεστε μέσα.

Σε πολλές γυναίκες με κανονικό κύκλο, ακριβώς πριν από την ωορρηξία ο τράχηλος θα είναι πιο ήπια, όπως αγγίζοντας τα χείλη σας, αλλά μετά την ωορρηξία θα αισθανθείτε πιο σκληρά, περισσότερο σαν να αγγίζετε την άκρη της μύτης σας. Η ΟΒ μπορεί επίσης να ελέγξει για την αυχενική αλλαγές χρησιμοποιώντας ένα κάτοπτρο και να βοηθήσει να σας δώσει περισσότερες οδηγίες για το πώς να το κάνετε στο σπίτι.