Τα καλύτερα τρόφιμα για την καλή υγεία του μαστού

Εδώ είναι top 5 τροφές για την καλή υγεία του μαστού:

σταυρανθή λαχανικά

Το μπρόκολο, το κατσαρό λάχανο, το λάχανο, το κουνουπίδι, το λάχανο όλα ανήκουν σε αυτή την ομάδα. Εκτός του ότι είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και C, σταυρανθή λαχανικά είναι επίσης πλούσια σε φυτοχημικά που ονομάζεται ινδόλες και σουλφοραφάνη. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου, εξουδετερώνοντας τις τοξίνες και τις καρκινογόνες ουσίες. Όχι μόνο δεν μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, μελέτες διαπιστώθηκε επίσης ότι μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του μαστού από την επιστροφή μεταξύ των επιζώντων του καρκίνου του μαστού. Μαγειρική μέθοδοι θα κάνει τη διαφορά στην περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Χρησιμοποιήστε γρήγορη μεθόδους μαγειρέματος, όπως το ζεμάτισμα για ένα λεπτό, ή σωτάρισμα.

Plant-Based Protein

Πολυάριθμες μελέτες διαπίστωσαν ότι μια δίαιτα με περισσότερο φυτική πρωτεΐνη, αντί για κρέας, είναι προστατευτικά της ανάπτυξης του καρκίνου του μαστού. Οι πρωτεΐνες εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, οι φακές και τα όσπρια είναι θρεπτική σούπερ σταρ από μόνα τους. Όχι μόνο είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, αλλά επίσης και φυτικές ίνες, φολικό, σίδηρο και μια σειρά από αντιοξειδωτικά. Μαύρα φασόλια, για παράδειγμα, είναι εξίσου πλούσια σε αντιοξειδωτικές ανθοκυανίνες τα cranberries!

Σπόροι λιναριού

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν ότι οι σπόροι λιναριού είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3, καλό για την καρδιά και τον εγκέφαλο. Πράγματι, το λινάρι σπόροι είναι επίσης πλούσια σε λιγνανών. Lignan παρέχει ίνες και είναι μια πηγή αντιοξειδωτικών φυτοοιστρογόνα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η λιγνίνη σε σπόρους λιναριού δείχνει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στην καταπολέμηση του καρκίνου, ιδίως του καρκίνου του μαστού. Πιστεύεται ότι οι μεταβολίτες λιγνανών μπορεί να προσδεθεί σε υποδοχείς οιστρογόνων, ως εκ τούτου, την αναστολή της έναρξης των οιστρογόνων που διεγείρεται καρκίνου του μαστού. Αν είναι να ενσωματώσει περισσότερους σπόρους λιναριού στη διατροφή σας, είναι σημαντικό να τρώτε τα πραγματικά τους σπόρους, δεν λινέλαιο.

Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια βοηθά στην προώθηση της καλής υγείας του μαστού για δύο λόγους: έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 και βιταμίνη D. Μια ανασκόπηση μεγάλης κλίμακας αποκάλυψαν ότι ωμέγα 3 από τα ψάρια έχουν ισχυρή αντι-αγγειογενετική δράση. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να σταματήσουν τα αιμοφόρα αγγεία από την αυξανόμενη εντός του όγκου. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι ο καρκίνος οι υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D σε φορείς που συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Για να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση στον υδράργυρο, επιλέξτε λιπαρά ψάρια που είναι χαμηλότερα στην τροφική αλυσίδα, όπως αντσούγιες, ρέγγες, το σκουμπρί, ή σαρδέλες.

Κουρκούμη

Χρησιμοποιώντας κουρκούμη για τη θεραπεία της νόσου δεν είναι μια νέα ιδέα. Στην πραγματικότητα, η κουρκούμη έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην πρακτική της παραδοσιακής κινεζικής και ινδικής ιατρικής για τη θεραπεία μια μεγάλη ποικιλία από προβλήματα υγείας. Αλλά Δυτική επιστήμονες έχουν αρχίσει μόνο για να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ καρκίνου και κουρκούμη τα τελευταία χρόνια. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας Anderson Κέντρο Καρκίνου διαπίστωσε ότι σε εργαστηριακά ποντίκια, δραστική ουσία κουρκούμη, η κουρκουμίνη συνελήφθη την εξάπλωση του καρκίνου του μαστού, μειώνοντας παράλληλα και τις επιβλαβείς τοξικές επιδράσεις ενός ευρέως χρησιμοποιούμενο φάρμακο χημειοθεραπείας. Αν και είναι ακόμη νωρίς για να προτείνουμε κουρκούμη ως δραστική θεραπεία του καρκίνου του μαστού, πραγματικά δεν βλάπτει να προσθέσετε μερικά ακόμη πιάτα κάρυ με βάση στη διατροφή σας!