Τα αίτια και συμβουλές για να απαλύνει τον πόνο στον αυχένα μετά τον ύπνο

Όταν σηκώνεστε το πρωί, θέλετε να αισθάνεστε φρέσκο ​​και δυναμικό για να είναι σε θέση να περάσει το υπόλοιπο της ημέρας. Αλλά ξυπνήσει με πόνο στον αυχένα μπορεί να είναι μια πραγματική αποσβεστήρα. Ένας δυσκαμψία και πόνους στον αυχένα μετά από τον ύπνο είναι αρκετά συχνή και μπορεί να επαναλάβει μία φορά πάρα πολλά. Αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε απλοί τρόποι για να αποφευχθεί ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος.

Λόγοι για τους οποίους το λαιμό σας πονάει μετά τον ύπνο

Δεν είναι εύκολο να πιστεύουν ότι ο ύπνος μπορεί να προκαλέσει πόνο οποιουδήποτε είδους. Θα περίμενε κανείς να ξυπνήσει το αίσθημα ανανεωμένοι, δεν θηλάζετε πόνο? ειδικά στο λαιμό. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Εδώ είναι οι αιτίες του πόνου στον αυχένα μετά από τον ύπνο:

1. δυσκαμψία του αυχένα

Όταν κοιμάστε, το σώμα τείνει να γίνει σκληρό λόγω της πολλές ώρες αδράνειας. Ύπνος σε άβολες στάσεις μπορούν να επηρεάσουν τους συνδέσμους και τους τένοντες σας. Οι μύες στο λαιμό καταστεί άκαμπτη, ειδικά εάν το σώμα παραμένει άκαμπτη στη θέση ύπνου πόνος στον αυχένα, με άλλα λόγια, μια αστεία ή αδέξια θέση ύπνου.

2. Η κακή στάση ύπνου είναι ο ένοχος

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον πόνο στον αυχένα από τον ύπνο λάθος είναι η θέση ύπνου σας. Αν σας αρέσει να κοιμάται στο στομάχι σας, τότε ίσως χρειαστεί να το ξεφορτωθώ αμέσως. Όταν κοιμάστε αντιμετωπίζει το κρεβάτι, ο λαιμός στρέφεται σε μια ακραία γωνία. Αυτό είναι βέβαιο ότι θα σας δώσει μια άσχημη πόνο όταν σηκώνεστε.

3. μαξιλάρι σας μπορεί να μην είναι Pal σας

Οι άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο και ενέργεια προσπαθώντας να επιλέξετε το σωστό μαξιλάρι. Δεν είναι ένα μικρό κατόρθωμα. Ένα καλό μαξιλάρι είναι αυτό που διατηρεί τη μύτη σας, το κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη σε μια γραμμή. Η κάμψη του αυχένα και της κεφαλής αδέξια, αν το μαξιλάρι είναι είτε πολύ παχουλά ή πολύ λεπτό. Επιλέγοντας ένα μαξιλάρι που σας βοηθά να διατηρούν ένα υγιές κεφάλι και το λαιμό θέση είναι σημαντική.

4. Στρώμα σας προσθέτει στη μιζέρια σας

Το στρώμα κοιμάστε μπορεί επίσης να προσθέσετε στις θλίψεις σας. Εάν χρησιμοποιείτε ένα πολύ μαλακό στρώμα, τότε οι πιθανότητες είναι εσείς arent διατήρηση ενός υγιούς θέση, ενώ στον ύπνο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει το σώμα σας να βυθιστεί στο κρεβάτι, το οποίο, με τη σειρά του, θα κάμψει τη σπονδυλική στήλη και τους ώμους σας ανήσυχα. Σε όλα αυτά, ο λαιμός θα πρέπει να φέρουν το κύριο βάρος.

5. Εγκυμοσύνη και αυχένα θλίψεις

Εάν είστε έγκυος, τότε πόνους του σώματος δεν είναι νέα σε σας. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε τους πόνους στον αυχένα λόγω των ορμονικών αλλαγών στο σώμα. Αυτοί οι πόνοι μπορεί να διευθετήσει κάτω από ένα κομμάτι. Αλλά το τρίτο τρίμηνο έρχεται με το μερίδιό της κάτω μέρος της πλάτης πόνο που επηρεάζει προφανώς το λαιμό πάρα πολύ. Προστέθηκε στο ότι, μια έγκυος γυναίκα αγωνίζεται να βρει μια άνετη θέση να κοιμούνται σε. Αυτός είναι ο πιο άσχημα νέα για το λαιμό.

Εκτός από αυτά, αν πάσχετε από αρθρίτιδα ή άλλες χρόνιες τραχήλου της μήτρας πόνους ή είχατε κάποιο είδος του τραυματισμού του αυχένα, όπως το χτύπημα στο λαιμό, κλπ, τότε είναι καλύτερα να ρωτήσετε το γιατρό σας για συμβουλές.

Τρόποι για να ανακουφίσει τον πόνο στον αυχένα από Sleeping

Για να σας απαλλάξει από αυτόν τον πόνο στον αυχένα, πώς να κοιμηθεί πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Με ότι και σε μερικές άλλες υγιεινές συνήθειες που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να φιλήσει τον πόνο και τα επώδυνα αντίο στον αυχένα.

1. Ύπνος στην πλάτη σας

Shavasana ή το πτώμα θέτουν της γιόγκα με τα δύο χέρια τοποθετούνται στο πλάι είναι η καλύτερη θέση για να αποφευχθεί κάθε πόνο στον αυχένα. Αυτό εξασφαλίζει ότι η πλάτη και το λαιμό υποστηρίζονται στο κρεβάτι, όταν κοιμάστε.

Όταν ξαπλωμένος, θα πρέπει να έχετε τα πόδια και τα χέρια σας χαλαρά. Ο λαιμός πρέπει να είναι σύμφωνη με την πλάτη και mustnt πέσει σε κάθε πλευρά.

2. Ο ύπνος στο πλευρό σας

Αυτό είναι μια άλλη κατάλληλη θέση ύπνου. Η θέση αυτή εξασφαλίζει ότι το λαιμό και την πλάτη είναι σε υγιή κατάσταση και ότι δεν υπάρχει καμία περιττή πίεση στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, με άλλα λόγια, το λαιμό σας.

3. Αποφύγετε Κρατώντας το χέρι σας στο μέτωπό σας

Όταν κοιμάσαι με το ένα χέρι στο μέτωπό σας, οι μύες σκαληνό του αυχένα και τα άνω μυς τραπεζίου είναι άνισα ενεργοποιηθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κακή ευθυγράμμιση, όπως ο λαιμός παίρνει περιστρέφεται. Θυμηθείτε να μην το πράξει, αν θέλετε να αποφύγετε μια δυσκαμψία του αυχένα το πρωί.

4. Hands-on-στήθος θέση πρέπει να αποφεύγονται

Σε αυτήν την περίπτωση, αν και οι μύες και στις δύο πλευρές είναι εξίσου ενεργοποιούνται, οι άνω τραπεζοειδές και μύες του λαιμού τείνουν να ενταθούν και να προκαλέσει μούδιασμα. Είναι πιθανό ότι αν κοιμάστε σε αυτή τη θέση, θα ξυπνήσετε με έναν επώδυνο και πόνους στον αυχένα.

5. Επιλέξτε την κατάλληλη Μαξιλάρι

Το μαξιλάρι που χρησιμοποιείτε μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ένα μαξιλάρι που υποστηρίζει το λαιμό και είναι η καλύτερη. Θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε, όταν τοποθετείτε το κεφάλι σου, άλλωστε, με κάθε αλλαγή στη θέση του, το μαξιλάρι πάρα πολύ πρέπει να αλλάξει σχήμα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλάξει το μαξιλάρι, αν αρχίσει να κρεμά λόγω της παρατεταμένης χρήσης.

6. Χρησιμοποιήστε Ειδικές Μαξιλάρια

Για εκείνους που κοιμούνται με το μέρος τους, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι που είναι υψηλότερη κάτω από το λαιμό από το κεφάλι. Χρησιμοποιήστε ένα καλό μαξιλάρι αυχένα όταν ταξιδεύουν σε αεροπλάνα, κλπ για την υποστήριξη του αυχένα και την πλάτη σας.

7. Δώστε προσοχή στο στρώμα

Γυρίστε το στρώμα σας από καιρό σε καιρό, έτσι ώστε να μην αρχίσει να καταρρεύσει σε ένα μόνο μέρος. Επίσης, ανταλλάσσει το παλιό σας στρώμα για ένα νέο τακτικά, έτσι ώστε να συνεχίζει να στηρίζει την πλάτη και το λαιμό σας σε μια υγιή θέση.

8. Ο ύπνος στο στομάχι σας είναι απαγορευμένο

Μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξει ξαφνικά σας συνήθεια του ύπνου στην κοιλιά σας. Αλλά θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να διορθώσει τη στάση του ύπνου σας για το καλό του λαιμού σας.

9. Για τις έγκυες γυναίκες

Αν κοιμάστε ανάσκελα, τότε στηρίξουν ένα μαξιλάρι ή δύο κάτω από τα γόνατά σας. Ή αν προτιμάτε ύπνο στην πλευρά σας, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα μαξιλάρια ανάμεσα στα γόνατα σας.

10. Morning Τεντώνει

Απλή τμήματα ή γιόγκα μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά. Θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τους μυς και τις αρθρώσεις στο σώμα σας και να καταστούν πιο ευέλικτες.

Η φύση του πόνου και της έντασης μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, όμως, αυτοί είναι απλοί τρόποι για να ένα ήρεμο ύπνο και ένα ευτυχισμένο πρωί.

Πρωινή Ασκήσεις για να διευκολύνει μια δυσκαμψία του αυχένα

Εκτός αν είναι χρόνιο πόνο ή κάποια άλλη σοβαρή πάθηση, υπάρχει μικρή ότι η άσκηση δεν μπορεί να αναλάβει τη φροντίδα του. Μια απλή πληγή στο λαιμό μπορεί να χαλαρώσει με τις ακόλουθες ασκήσεις:

1. Επικεφαλής Σταγόνες

Stand ευθεία και σιγά-σιγά ρίχνετε το κεφάλι σας προς τα δεξιά. Κρατήστε αναζητούν μπροστά σας, όπως μπορείτε να το κάνετε αυτό. Περιμένετε για 10 μετρήσεις και, στη συνέχεια, επαναλάβετε από την αριστερά. Επαναλάβετε ολόκληρη την ακολουθία τρεις φορές. Μπορείτε να τεντώσει περισσότερο με τη ρίψη της απέναντι ώμου για κάθε πλευρά.

2. Πάνω-κάτω κίνηση

Stand ευθεία. Κατεβάστε αργά το κεφάλι σας και να αγγίξει το πηγούνι σας προς το στήθος. Περιμένετε για 10 μετρήσεις. Στη συνέχεια, γείρετε το κεφάλι σας προς τα πάνω. Περιμένετε για 10 μετρήσεις. Επαναλάβετε τρεις φορές. Μια ελαφρώς πιο έντονη εκδοχή είναι να θέσει στο στήθος προς τα κάτω στο κρεβάτι σας, έτσι ώστε μόνο το κεφάλι σας πέρα ​​από την άκρη του κρεβατιού. Επαναλάβετε την κίνηση πάνω-κάτω τρεις φορές.

3. Κατά τη διάρκεια του ώμου

Σταθείτε ίσια και να κοιτάξουμε μπροστά. Μετακινήστε αργά το κεφάλι σας για να δείτε πάνω από το δεξιό ώμο σας. Περιμένετε για 10 μετρήσεις. Επαναλάβετε από την αριστερή. Επαναλάβετε την ακολουθία τρεις φορές.

4. Επικεφαλής εξέχει

Καθίστε ίσια με την πλάτη όρθια σας. Πιέστε το κεφάλι σας έξω και κρατήστε το για 10 μετρήσεις. Στη συνέχεια σπρώξτε όλος ο τρόπος πίσω και κρατήστε πατημένο. Θυμηθείτε να κρατήσει το σώμα σας σε όρθια θέση. Επαναλάβετε 5 φορές.

5. σηκώνει το κεφάλι

Να καθοριστούν κατ ‘αποκοπή σε ένα χαλί. Αγγίξτε τον ουρανίσκο σας ή τη στέγη του στόματός σας με τη γλώσσα. Τώρα, όπως μπορείτε να υπολογίζετε σε 10, διευκολύνει το πηγούνι σας προς το στήθος σας. Στη συνέχεια, σηκώστε πολύ αργά το κεφάλι από το χαλί. Φανταστείτε τη βάση του κρανίου σας και φανταστείτε ότι το κεφάλι σας είναι κάμψη ανάμεσα στα αυτιά. Αυτό βοηθά να τεντώσει τους μυς του αυχένα. Κρατήστε για 10 μετρήσεις και να χαλαρώσετε. Επαναλάβετε αυτό για περίπου δύο λεπτά. Να είναι αργή.