Συμβουλές για το βούρτσισμα των δοντιών σας που πρέπει να κάνετε

Το βούρτσισμα των δοντιών σας είναι κάτι που μάλλον έχετε μάθει να κάνετε ως μικρό παιδί, και εξαιτίας αυτού, είναι απίθανο να σταματήσετε να αξιολογείτε πώς βουρτσίζετε τα δόντια σας. Μέχρι τώρα, οι τεχνικές που χρησιμοποιείτε είναι πολύ δεύτερης φύσης. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν βουρτσίζουν τα δόντια τους όπως πρέπει.

Δεδομένου ότι η στοματική υγεία σχετίζεται άμεσα με τη γενική υγεία, η φροντίδα των δοντιών σας είναι εξαιρετικά σημαντική. Για να βελτιώσετε την εμπειρία και τα αποτελέσματά σας, δοκιμάστε να ενσωματώσετε αυτές τις οκτώ συμβουλές στη ρουτίνα στοματικής υγιεινής.

Συμβουλές για το βούρτσισμα των δοντιών σας

Διατηρήστε την οδοντόβουρτσα σας καθαρή

Η τοποθέτηση της οδοντόβουρτσας στον πάγκο του μπάνιου ή στην άκρη του νεροχύτη σας μεταξύ των χρήσεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μαζέψετε βακτήρια. Αντ ‘αυτού, αποθηκεύστε την οδοντόβουρτσα σας όρθια χρησιμοποιώντας μια θήκη οδοντόβουρτσας ή ένα κύπελλο.

Εκτός από το ξέπλυμα της οδοντόβουρτσας σας μετά από κάθε χρήση, μπορείτε επίσης να μουλιάσετε την οδοντόβουρτσα σας σε ένα μείγμα υπεροξειδίου του υδρογόνου και νερού ή αντιβακτηριακού στοματικού διαλύματος. Μερικοί άνθρωποι καθαρίζουν ακόμη και την οδοντόβουρτσα τους μία ή δύο φορές το μήνα στο πλυντήριο πιάτων.

Χρησιμοποιήστε τη σωστή οδοντόβουρτσα

Η επιλογή μιας οδοντόβουρτσας πρέπει να είναι μια στιγμή Goldilocks. Δεν θέλετε λαβή που είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή. δεν θέλετε ένα κεφάλι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό. και δεν θέλετε τρίχες που είναι πολύ σκληρές ή πολύ μαλακές. Θέλετε μια οδοντόβουρτσα που είναι σωστή. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να προσδιορίσετε ποια οδοντόβουρτσα είναι κατάλληλη για εσάς, επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας.

Να είστε ευγενικοί με την οδοντόβουρτσα σας

Το έντονο βούρτσισμα μπορεί να είναι σκληρό στα δόντια και τα ούλα σας, οπότε να είστε απαλοί.

Αντικαθιστάτε τακτικά την οδοντόβουρτσα σας

Με την πάροδο του χρόνου, τα βακτήρια αναπτύσσονται στην οδοντόβουρτσα σας, όχι μόνο στις τρίχες αλλά και στη λαβή. Οι τρίχες επίσης καταστραφούν, γεγονός που τις καθιστά λιγότερο αποτελεσματικές. Για καλύτερα αποτελέσματα, αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσα σας κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες.

Μην ξεχάσετε να βουρτσίζετε τις εσωτερικές πλευρές, τις επιφάνειες μάσησης και τους γομφίους

Πολλοί άνθρωποι εστιάζουν στο μπροστινό μέρος των δοντιών και δίνουν ελάχιστη προσοχή στις εσωτερικές πλευρές, τις επιφάνειες μάσησης και τους γομφίους. Ακόμα κι αν αυτά τα μέρη των δοντιών σας μπορεί να μην είναι ορατά, είναι σημαντικό να τους δώσετε την ίδια προσοχή όσο και τα μπροστινά δόντια σας, αν όχι περισσότερο, όταν βουρτσίζετε.

Μην αρχίσετε να βουρτσίζετε στο ίδιο μέρος

Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, προσπαθήστε να ξεκινάτε σε διαφορετική περιοχή του στόματος σας κάθε φορά. Η περιοχή που βουρτσίζετε αρχικά τείνει να προσελκύσει περισσότερη προσοχή από την περιοχή που τελειώνετε, οπότε επιλέγοντας το σημείο εκκίνησης τυχαία μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι όλα τα δόντια σας θα έχουν ίση προσοχή.

Μην βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά το φαγητό

Όσο δελεαστικό είναι να βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά το φαγητό, πολλοί οδοντίατροι συνιστούν να περιμένετε τουλάχιστον τριάντα λεπτά πριν βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά το φαγητό ή το ποτό. Θυμηθείτε, δεν είναι ποτέ αργά να βελτιώσετε τη ρουτίνα στοματικής υγιεινής.

Νήμα πριν ή μετά το βούρτσισμα

Οι τρίχες μιας οδοντόβουρτσας δεν μπορούν να φτάσουν ανάμεσα στα δόντια σας όπου συχνά βρίσκονται τρόφιμα, βακτήρια και πέτρα. Δεν έχει σημασία εάν νήμα πριν ή μετά βουρτσίζετε τα δόντια σας αρκεί να κάνετε νήμα σε καθημερινή βάση. Μετά το νήμα, χρησιμοποιήστε νερό ή στοματικό διάλυμα για να ξεπλύνετε οτιδήποτε ξέσπασε το νήμα.