Πώς να υποστηρίξει κάποιον που αγαπάς, που είναι στην κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική διαταραχή που απαιτεί φροντίδα και θεραπεία. Αν τους αγαπημένους σας υποφέρουν από αυτή την ψυχική κατάσταση, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν αυτή την δοκιμασία με καλύτερο τρόπο. Διαβάστε αυτό το post και να μάθουν πώς να βοηθήσει κάποιος κοντά σας ασχολείται με την κατάθλιψη.

Πώς να πει εάν ένα άτομο πάσχει από κατάθλιψη;

Μερικές φορές αυτοί που πάσχουν από κατάθλιψη ή άτομα σε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι μάχεται με την κατάθλιψη. Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν ή να απορρίψει την κατάθλιψή τους νομίζοντας ότι είναι μια φυσιολογική αναβλύζουν από θυμό ή θλίψη. Αυτό μπορεί συνήθως να συμβεί επειδή υπάρχει ένα τεράστιο κοινωνικό στίγμα που συνδέεται με τους ανθρώπους που ασχολούνται με ψυχικές διαταραχές. Ωστόσο, ορισμένα από τα ακόλουθα συμπτώματα μπορεί να βοηθήσει στον καθορισμό εάν κάποιος πάσχει αυτή τη διαταραχή:

  • Εάν ένα άτομο βιώνει ευερεθιστότητα ή αιφνίδια ξεσπάσματα θυμού.
  • Εάν ένα άτομο βιώνει πρόβλημα στη λήψη κανονική ημέρα των αποφάσεων, δυσκολία στη συγκέντρωση ή αντιμετωπίζει πρόβλημα στον τρόπο σκέψης.
  • Εάν ένα άτομο είναι τυλιγμένη με τις σκέψεις αυτοκτονίας ή τελειώνει τη ζωή του σε τακτική βάση, επειδή η κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας είναι στενά συνδεδεμένα.
  • Αν ένα άτομο δεν αισθάνεται κίνητρα ή ενεργοποιείται για να κάνουν την ημέρα σε δουλειές την ημέρα.
  • Εάν ένα άτομο βιώνει ξαφνική αύξηση του σωματικού βάρους ή απώλεια βάρους, λόγω της μεταβολής της όρεξης.
  • Εάν ένα άτομο βιώνει κάθε είδους διαταραχές του ύπνου, όπως η υπερυπνία ή αϋπνία.
  • Εάν ένα άτομο βιώνει απώλεια ενδιαφέροντος για τη ζωή του, όπως η συνήθης δουλειές του σπιτιού, τη σεξουαλική δραστηριότητα, τα σπορ κ.λπ.
  • Αν ένα πρόσωπα κοινωνική και επαγγελματική λειτουργία παίρνει επηρεάζονται.

Αν κάποια ή όλα από αυτά τα συμπτώματα παρατηρούνται επί παρατεταμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να χαρακτηριστεί ως κατάθλιψη. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ζήτησε την άμεση ψυχολογική προσοχή, διότι η κατάθλιψη παίρνει σπάνια καλύτερα από μόνη της. Αντι-καταθλιπτικά φάρμακα μαζί με τη γνωστική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη λήψη το άτομο αισθάνεται καλύτερα.

Αποτελεσματικοί τρόποι για να βοηθήσει κάποιον να βγει από την κατάθλιψη

Εκτός από την επαγγελματική βοήθεια, τα άτομα που συνδέονται στενά με ένα καταθλιπτικό άτομο μπορεί επίσης να λάβει κάποια μέτρα για να βοηθήσει το άτομο να βγει από αυτό. Εδώ είναι μερικοί αποτελεσματικοί τρόποι για να βοηθήσετε κάποιον που μάχεται κατάθλιψη ή μέτρα για να βοηθήσει κάποιον ξεπεράσουν την κατάθλιψη:

1. Προσπαθήστε να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση τους

Είναι πολύ εύκολο να βοηθήσει κάποιον αν καταλαβαίνετε τον πόνο και την ταλαιπωρία τους. Ξέρετε για την κατάστασή τους λεπτομερώς, ώστε να μπορείτε να συμπάσχουν και να βοηθήσει το άτομο που ασχολούνται με αυτό.

2. Ετοιμάστε τον εαυτό σας

Πώς θα βοηθήσετε κάποιον αν δεν θα έχει καμία ιδέα για το τι το άλλο πρόσωπο μπορεί να ασχολούνται με. Υπάρχουν πολλές online ιστοσελίδες, βιβλία και άλλα μέσα που μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε για την κατάθλιψη. Μπορείτε ακόμη και να πληρούν έναν ψυχίατρο και να εκπαιδεύσει τον εαυτό σας καλύτερα.

3. Μόλις είστε εκεί για αυτούς

Μερικές φορές απλά ακούγοντας τις ανησυχίες, φόβο, ή ανησυχίες μπορεί να τους βοηθήσει να αισθάνονται καλύτερα. Δεν μπορεί να υποχρεωθεί να προσφέρει μια λύση, απλά δανείζουν ένα αυτί και να γνωρίζουν πώς ακριβώς μπορεί να αισθάνεται και τι μπορεί να τους ενοχλεί τόσο πολύ.

4. Κρατήστε συγκινήσεις σας υπό έλεγχο

Όντας πολύ κοντά με κάποιον που ασχολείται με την κατάθλιψη μπορεί μερικές φορές να πάρει έναν φόρο για σένα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα αρνητικά συναισθήματα μπορεί να πάρει μεταδοτική πάρα πολύ. Μετακίνηση έξω από το σπίτι, αλληλεπιδρούν με τους θετικούς ανθρώπους ή παρέα με τους φίλους σας για να πάρετε θετικότητα σας και πάλι στο προσκήνιο.

5. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας

Η ενασχόληση με κάποιον που συνεχώς αγωνίζεται μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την αντιμετώπιση. Μπορεί να αισθάνονται απογοητευμένοι, θυμωμένοι, και επίσης να δοκιμάσουν άλλα τέτοια συναισθήματα. Είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεστε έτσι. Γίνετε μέλος μιας ομάδας υποστήριξης, παρέα με φίλους ή να κάνετε άλλα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο.

6. Πάρτε Up μικροδουλειές τους

Απλά ο τρόπος, όταν κάποιος που έχει πυρετό δυσκολεύεται να σηκωθεί και να κάνει την ημέρα τους με δουλειές την ημέρα, ένα πρόσωπο που ασχολούνται με την κατάθλιψη πλέει στην ίδια βάρκα. Εντατικοποίηση και να τους βοηθήσει στη φροντίδα της ημέρας τους με τα καθήκοντα ημέρα. Μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό, αλλά μπορεί να υπάρχει μια τεράστια αναταραχή πηγαίνει στο εσωτερικό τους.

7. Μην παίρνετε τα πράγματα προσωπικά

Ενώ αλληλεπιδρά με ένα άτομο που βιώνει κατάθλιψη, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν είναι για σας, είναι γι ‘αυτούς. Είναι αγωνίζονται εσωτερικό τους δαίμονές τους, και αν συμπεριφέρονται ή να ενεργήσει με έναν ορισμένο τρόπο μαζί σας, είναι όλα λόγω ασθένειας και τίποτα άλλο τους.

8. Παροχή απεριόριστη αγάπη και υποστήριξη

Δεν υπάρχει τίποτα στη ζωή που δεν μπορεί να γίνει καλύτερη με αγάπη και φροντίδα. Όταν κάποιος που είστε κοντά αντιμετωπίζει αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας, ο δανεισμός τους άνευ όρων αγάπη και την υποστήριξή σας θα βοηθήσει να βγει από σύντομα. Το να είσαι εκεί για αυτούς είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε.

9. Προσφορά Ελπίδα

Είναι σημαντικό για σας να τους θυμίζει τα θετικά πράγματα στη ζωή τους σε τακτική βάση, είτε πρόκειται για τα παιδιά τους, το πάθος τους για τη ζωή, ή οτιδήποτε που μπορεί να τους βοηθήσει να συνεχίζω. Είναι πολύ σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους να βρουν την ελπίδα, διότι αυτό μπορεί να είναι ένα πράγμα που μπορεί να στηρίζεται στην πλέον.

10. Βοηθήστε τους με τη θεραπεία και τα φάρμακα τους

Όλα τα παραπάνω τρόπους θα δουλεύουν μια χαρά, αν λάβει φαρμακευτική αγωγή και θεραπεία συνεδρίες τους θρησκευτικά. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν συνεδρίες χαθεί, και φάρμακα που λαμβάνονται στην ώρα τους πάρα πολύ.

Πότε να αναζητήσει επείγουσα βοήθεια

Εάν ένα άτομο που πάσχει από κατάθλιψη παίρνει αυτοκτονικές σκέψεις πάρα πολύ συχνά ή προσπαθεί να βλάψει τον εαυτό του, συνιστάται ότι θα πρέπει να αναζητηθεί επείγουσα βοήθεια. Τέτοιες περιπτώσεις προκύπτουν συνήθως όταν το άτομο χάνει την ελπίδα να ζήσουν και να σκέφτεται το θάνατο μπορεί να μειώσει όλα τα δεινά του. Αν κάποιος στην οικογένειά σας έχει επηρεαστεί από την κατάθλιψη, ακολουθήστε αυτές τις προτάσεις και να τον βοηθήσει να πάρει καλύτερα.