Πώς να πίνουν πράσινο τσάι για την απώλεια βάρους

Αν σας αρέσει το τσάι, και σας αρέσει υγιεινές επιλογές ποτών, που έχουν ενταχθεί στις τάξεις των άλλων 158 εκατ ανθρώπους που απολαμβάνουν ένα φλιτζάνι σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα. Εκτιμάται ότι το περασμένο έτος, πάνω από 80 δις μερίδες τσαγιού που καταναλώνονται από τους λάτρεις του τσαγιού σε όλο τον κόσμο. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 3,60 δισεκατομμύρια γαλόνια.

Παρά το γεγονός ότι το μαύρο τσάι είναι το πιο δημοφιλές (αντιπροσωπεύει περίπου το 84 τοις εκατό του συνόλου τσαγιού που καταναλώνονται), το πράσινο τσάι έχει αναφερθεί να αυξάνεται σε πολύ υψηλότερο όγκο από το μαύρο. Η εικασία μας είναι ότι, λόγω του πράσινου τσαγιού δυναμικό ρόλο στην απώλεια βάρους. Αποφασίσαμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς μπορείτε να πίνετε πράσινο τσάι για την απώλεια βάρους.

Πώς μπορείτε να πίνετε πράσινο τσάι για την απώλεια βάρους

Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να πίνουν πράσινο τσάι για την απώλεια βάρους:

Το πράσινο τσάι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα φλαβονοειδή και καφεΐνη στο πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει να αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό, να αυξήσει την οξείδωση του λίπους, ακόμα και τη βελτίωση της δράσης της ινσουλίνης. Μια μελέτη έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν πράσινο τσάι και καφεΐνη έχασαν κατά μέσο όρο 2,9 κιλά κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 12 εβδομάδων, ενώ την προσκόλληση σε κανονική διατροφή τους. Μια άλλη μελέτη ανέφερε ότι η αύξηση της παραγωγής θερμίδων ήταν ίση με περίπου 100 θερμίδες σε μία περίοδο 24 ωρών.

Δεν χρειάζεται να πίνουν πολύ πράσινο τσάι για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

Αν και διαφέρουν τα οφέλη της απώλειας βάρους βασίζονται σε διαφορετικές δυναμικές, έχουν βρεθεί με την κατανάλωση μόλις 2,5 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα.

Μερικά πράσινα ποικιλίες τσαγιού είναι καλύτερη για την απώλεια βάρους σε σχέση με άλλες

Αν είναι όλα σχετικά με αυτό το πράσινο και σε μια αποστολή για την απώλεια βάρους, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε Matcha πράσινο τσάι (η πιο πλούσια πράσινο τσάι πηγή θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών). Διαιτολόγος Isabel K Smith εξηγεί γιατί: «Το σύνολο των φύλλων είναι έδαφος και καταναλώνονται ως μέρος του ποτού, σε αντίθεση με άλλα (τα περισσότερα) είδη του πράσινου τσαγιού, των οποίων τα φύλλα πλούσια και, στη συνέχεια, το τσάι καταναλώνεται.»

Υπάρχει ένας σωστός και λάθος τρόπος για να ετοιμάζω το πράσινο τσάι

Όταν ζυθοποιία πράσινο τσάι, ρίξτε μια μικρή επιπλέον φροντίδα, όπως βραστό νερό είναι κακό για τα πολύτιμα κατεχίνες (τσάι υγιή χημικές ουσίες). Να φέρει το νερό σας σε σημείο βρασμού, αλλά αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το νερό πάνω από το τσάι και ετοιμάζω για περίπου ένα λεπτό πριν το σερβίρισμα. Φυσικά, ο χρόνος ετοιμάζω μπορεί να γίνει μικρότερο ή μεγαλύτερο, ανάλογα με το γούστο σας.

Το πράσινο τσάι έχει πολλά οφέλη για την υγεία

«Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών και αντικαρκινικές και οι ενώσεις του εγκεφάλου, υγιή,» Smith μας θυμίζει. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: ανεξάρτητα από το αν ή όχι θα ρίξει λίρες με πράσινο τσάι, το ποτό ούτως ή άλλως. «Όλα τα τσάγια περιέχουν πολλά υγιεινά θρεπτικά συστατικά? Είναι μια από τις πιο υγιεινές επιλογές για ένα ποτό!» λέει ο Smith. Αλλά, Απλά να είστε προσεκτικοί για να μην συσσωρεύονται στο μέλι ή ζάχαρη!