Πώς να καθαρίσετε τη γλώσσα σας σωστά και εύκολα

Η γλώσσα έχει το πιο ποσό των βακτηρίων σε σύγκριση με τις άλλες περιοχές του στόματός σας. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παίρνουν το χρόνο για να καθαρίσετε τη γλώσσα τους. Καθαρισμός της γλώσσας σας θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη φθορά των δοντιών, κακή αναπνοή, και πολλά άλλα.

Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίσετε τη γλώσσα σας τακτικά;

Την πάροδο του χρόνου, τα νεκρά κύτταρα, τα βακτήρια και τα συντρίμμια μπορεί να δημιουργήσει στη γλώσσα σας και να προκαλέσει κακή αναπνοή. Κρατώντας τη γλώσσα σας καθαρό είναι σημαντικό, δεδομένου ότι:

1. Βελτιώνει την εμφάνιση της γλώσσας σας

Όταν υπάρχει μια συσσώρευση περίσσειας τα συντρίμμια, τη γλώσσα σας μπορεί να ξεκινήσει με μια λευκή εμφάνιση. Όταν το καθαρίζετε καθημερινά, αυτή η επένδυση μπορεί να αφαιρεθεί.

2. Βελτιώνει την γεύση σας

Καθαρισμός γλώσσα σας μπορεί να βελτιώσει την αίσθηση της γεύσης. Η γλώσσα σας θα είναι σε θέση να διακρίνουν διαφορετικές αισθήσεις καλύτερα.

3. Απομακρύνει βακτήρια

Καθαρισμός γλώσσα σας κάθε μέρα μειώνει τον mutans στρεπτόκοκκων και οι γαλακτοβάκιλλοι βακτήρια τα οποία είναι γνωστά για την πρόκληση τερηδόνας και κακή αναπνοή.

4. Μειώνει την κακή αναπνοή

Αποτελεσματική γλώσσα-απόξεσης μπορεί να αφαιρέσει τα βακτηρίδια που προκαλούν οσμή.

5. Βελτιώνει την συνολική υγεία

Αφαίρεση βακτήρια μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ασθενειών των ούλων, κοιλότητες, και άλλες συνθήκες του στόματος.

Τι χρειάζεστε για να καθαρίσετε τη γλώσσα σας;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι των εργαλείων για να διαλέξετε για να καθαρίσετε τη γλώσσα σας. Το πιο κοινό εργαλείο άνθρωποι χρησιμοποιούν είναι γλώσσα-ξύστρες. Πολλοί χρησιμοποιούν επίσης βούρτσες γλώσσα κι αν είναι σχετικά νέα. καθαριστές γλώσσα είναι εργαλεία που έχουν μικρές ράχες και αυτή τη βοήθεια για να τραβήξει όλη τη γλώσσα σας. συνδυασμοί ξύστρα-βούρτσα είναι επίσης διαθέσιμα. Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο, ξύνετε ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας. Tongue βούρτσισμα και απόξεσης είναι εξίσου αποτελεσματικές για την πρόληψη τις πιθανότητες πλάκας. Μετά τον καθαρισμό, μπορείτε να ξεπλύνετε το στόμα σας με στοματικό διάλυμα.

Πώς μπορείτε να καθαρίσετε τη γλώσσα σας ο σωστός τρόπος;

καθαρισμός της γλώσσας είναι πολύ εύκολο όταν το κάνουμε με τον σωστό τρόπο.

1. Καθαρισμός Tongue Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο

 • Μετά το βούρτσισμα σωστά, να στρέψουμε την προσοχή σας για τη γλώσσα σας. Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε τις τρίχες της οδοντόβουρτσας να καθαρίσετε τη γλώσσα σας.
 • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οδοντόβουρτσες που έχουν καθαριστές γλώσσα στην κάτω επιφάνεια.
 • Η bacteria- και μυρωδιά συσσώρευση μπορεί να αφαιρεθεί από το κτύπημα οδοντόβουρτσά σας και προσεκτικά το βούρτσισμα της γλώσσας στην κορυφή.
 • Ξεκινήστε από τον καθαρισμό του πίσω μέρος της γλώσσας σας και να εργαστούν προς την κατεύθυνση της έναρξης του στόματος.
 • Βουρτσίστε την κορυφή περιοχή της γλώσσας εξ ολοκλήρου σε μαλακή πίεση και να τελειώσει η διαδικασία εκτός από ξέπλυμα με κάποιο στοματικό διάλυμα ή νερό.

2. Καθαρισμός γλώσσα σας χρησιμοποιώντας ένα Ξύστρα

 • Μετά το βούρτσισμα, να κολλήσει τη γλώσσα σας έξω. Τοποθετήστε το στρογγυλεμένο άκρο της ξύστρας απαλά στο πίσω μέρος της γλώσσας.
 • Αν βρείτε φίμωση να είναι ένα πρόβλημα, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε στη μέση της γλώσσας.
 • Ξεκινήστε από το πίσω μέρος σταδιακά, καθώς θα συνηθίσετε αυτή τη συνήθεια.
 • Τοποθετήστε την ξύστρα απαλά πάνω στη γλώσσα και τραβήξτε αργά προς τα εμπρός προς την κατεύθυνση προς την άκρη της γλώσσας. Πάντα πάμε από την πίσω άκρη και ποτέ δεν το κάνει ο άλλος τρόπος γύρω.
 • Μετά το ξύσιμο, χρησιμοποιήστε ένα ιστού ή ένα washcloth για να αφαιρεί τα υπολείμματα που συλλέγονται επί του αποξεστήρα.
 • Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να ξύνεται όλη την επιφάνεια της γλώσσας. Συνήθως, απόξεση μία ή δύο φορές σε μια περιοχή είναι επαρκής.
 • Πλύνετε το καθαριστικό με λίγο σαπούνι και νερό, ξηρό, και αποθηκεύστε το σε ένα καθαρό χώρο.

Φυσικό διορθωτικά μέτρα για να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται τη γλώσσα σας

Εδώ είναι το πώς μπορείτε να καθαρίσετε τη γλώσσα σας φυσικά. Αυτές οι θεραπείες για να καθαρίσετε τη γλώσσα σας είναι πολύ απλή:

1. σκόρδο

Γνωρίζουμε ότι το σκόρδο είναι η αιτία για την κακή αναπνοή και πιστεύουν ότι δεν καθαρίζει το στόμα. Ανεξάρτητα από αυτές τις προηγούμενες πεποιθήσεις, το σκόρδο, όταν τρώγονται ωμά, μπορεί να αγωνιστεί και να καταστρέψουν τα βακτήρια στη γλώσσα, που διατηρώντας έτσι καθαρό.

2. Αλάτι

Ένας άλλος καλός τρόπος για να καθαρίσετε τη γλώσσα σας είναι με τη χρήση αλατιού. Αποξεστικά σωματίδια του άλατος θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και κακά βακτήρια που υπάρχουν πάνω στη γλώσσα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε λίγο αλάτι πάνω στη γλώσσα και βουρτσίστε απαλά γύρω με τη βοήθεια της οδοντόβουρτσά σας για ένα λεπτό ή δύο.

3. Turmeric

Κουρκούμη δεν είναι μόνο κάτι που χρησιμοποιούμε ως μπαχαρικό, αλλά μπορεί επίσης να κάνει μια καταπληκτική υποκατάστατο για τις αντισηπτικές φάρμακα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το στόμα σας. Συνδυάστε το χυμό λεμονιού και κουρκούμη έως ότου η συνέπεια είναι πολύ μορφή πάστας. Βάλτε αυτό το κουρκούμη πάστα πάνω στη γλώσσα για περίπου 2 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε το στόμα σας σωστά με λίγο χλιαρό νερό.

4. Aloe Vera

Aloe vera είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητές του. Μπορείτε να βάλετε 1 κουταλιά της σούπας του χυμού αυτού στο στόμα σας για να σκοτώσει τα βακτήρια και τα μικρόβια πάνω στη γλώσσα ή τα ούλα. Θρόισμα το χυμό για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε το στόμα σας. Χρησιμοποιώντας ζεστό νερό, ξεπλύνετε το στόμα σας.

5. Βότανα

Μερικά βότανα όπως μέντα, χαμομήλι και το φασκόμηλο είναι γνωστό για τις μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες τους. Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας χαμομήλι, 1 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο, και 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα φλοιού βελανιδιάς σε αυτό το μείγμα βοτάνων και γεμίστε το με περίπου 4 φλιτζάνια πολύ ζεστό νερό. Κρατήστε αυτό το νερό στην άκρη και περιμένετε να κρυώσει και στη συνέχεια σουρώνουμε το νερό. Στη συνέχεια, βάλτε μια κουταλιά της σούπας αλάτι σε αυτό το νερό. Το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι θρόισμα αυτό το νερό στο στόμα σας δύο φορές την ημέρα αμέσως μετά τελειώσετε το βούρτσισμα.

Εκτός από αυτές τις μεθόδους, τον καθαρισμό της γλώσσας σας με υπεροξείδιο του υδρογόνου και μαγειρική σόδα μπορεί επίσης να γίνει.

Συχνές Ερωτήσεις

Εδώ είναι μερικά πράγματα για τη γλώσσα καθαρισμού που πρέπει να ξέρετε.

1. Πόσες φορές πρέπει να καθαρίσετε τη γλώσσα μου;

Καθαρισμός της γλώσσας σας θα πρέπει να γίνεται κάθε μέρα, έτσι ώστε να μπορεί να διατηρήσει σταθερά τη στοματική υγεία σας. Βακτήρια συσσωρεύεται στο στόμα σας αμέσως μετά το βούρτσισμα, έτσι τακτικό βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της στα ανοικτά θέματα στοματικής υγείας.

2. γλώσσα ξύσιμο ασφαλές;

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες είναι φίμωση όταν το ξύσιμο της γλώσσας. Για να αποφευχθεί αυτό, θα μπορούσε να ξύσει από τα μέσα της γλώσσας. Θα μπορούσατε επίσης να κοπεί κατά λάθος τη γλώσσα με την ξύστρα. Για την αποφυγή τραυματισμού, βεβαιωθείτε ότι η ξύστρα δεν έχει ανώμαλες άκρες και βεβαιωθείτε ότι η ξύστρα είναι ασφαλές για χρήση.

3. Είναι καλύτερα να βούρτσα ή Ξύστε τη γλώσσα;

Χρησιμοποιώντας μια ξύστρα είναι καλύτερη από μια βούρτσα από το βούρτσες είναι πιο πιθανό να προκαλέσει φίμωση. Ξύστρες επιτρέψει επίσης σε σας για να ξεκινήσετε τον καθαρισμό από το πίσω μέρος της γλώσσας, χωρίς να αγγίζει το ευαίσθητο οροφή του στόματος.

4. Τι να κάνετε αν έχω πληγωθεί, ενώ Καθαρισμός γλώσσα μου;

Αν αισθάνεστε οποιαδήποτε ενόχληση ή να βλάψουν τον εαυτό σας, στη συνέχεια, κρατήστε μακριά απόξεση για μια ημέρα ή δύο και στη συνέχεια, δοκιμάστε μια πιο ήπια προσέγγιση.

καθαρισμός γλώσσα είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Όταν δίνετε προσοχή στην υγιεινή του στόματος σας, ο αριθμός των βακτηρίων που υπάρχουν στο στόμα σας μειώνεται. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τη γλώσσα και τα δόντια σας κάθε μέρα. Θα πρέπει επίσης να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας για τακτικό καθαρισμό και εξετάσεις.