Πώς να κάνετε Hands-On Pumping για να αυξήσετε την παροχή γάλακτος

Η πρακτική άντληση είναι μια τεχνική μασάζ μαστού που μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του μητρικού γάλακτος που αντλείτε σε κάθε συνεδρία άντλησης. Επειδή η πρακτική άντληση σας βοηθά να στραγγίξετε το στήθος πληρέστερα κάθε φορά που αντλείτε, βοηθά στην αύξηση της παροχής γάλακτος και σας βοηθά να παρέχετε περισσότερο από το λιπαρό γάλα στο γάλα που θα βοηθήσει το μωρό σας να μεγαλώσει.

Η πρακτική άντληση βοηθά τις μητέρες που μπορεί να αγωνίζονται με τον όγκο να παράγουν περισσότερο γάλα σε κάθε συνεδρία άντλησης. Εάν έχετε ένα μωρό στην εντατική φροντίδα νεογνών, έχετε πρόωρο μωρό ή θέλετε να αντλήσετε, αυτή η τεχνική συνδυασμού έκφρασης χεριού άντλησης και μασάζ μαστού έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον όγκο του γάλακτος κατά 48%.

Με την πρακτική άντληση, ένα θηλάζον άτομο χρησιμοποιεί τα χέρια του για να βοηθήσει στην απομάκρυνση του γάλακτος ενώ αντλεί αντί να βασίζεται μόνο σε μια αντλία μαστού. Το μασάζ μαστού και η έκφραση των χεριών σε συνδυασμό με την άντληση όχι μόνο θα βοηθήσουν στη μεγιστοποίηση της ποσότητας γάλακτος που θα αντλήσετε με κάθε συνεδρία, αλλά και θα αυξήσετε τη συνολική ποσότητα γάλακτος.

Χρησιμοποιώντας το Hands-On Pumping

Όταν χρησιμοποιείτε άντληση για να αυξήσετε την παροχή γάλακτος, θα κάνετε μασάζ και στα δύο στήθη πριν από την άντληση και κατά τη διάρκεια των συνεδριών άντλησης. Ακολουθεί μια ρουτίνα άντλησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  • Ξεκινήστε με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Χρησιμοποιήστε μια πλήρως ηλεκτρική αντλία νοσοκομείου με κιτ διπλής άντλησης. Φορέστε έναν στηθόδεσμο που συγκρατεί τις φλάντζες στη θέση του ενώ αντλείτε για να ελευθερώσετε τα χέρια σας για να κάνετε μασάζ στο στήθος σας.
  • Κάντε μασάζ στο στήθος σας πριν από την άντληση. Κάντε μασάζ και στα δύο στήθη χρησιμοποιώντας μικρούς κύκλους σε σπειροειδές μοτίβο (παρόμοιο με αυτό-μαστού), δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα εξωτερικά περιθώρια του μαστού. Χτυπήστε τα στήθη από τα εξωτερικά περιθώρια προς τις θηλές. Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ άγγιγμα για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να τονώσετε την απογοήτευσή σας.
  • Αντλήστε και τα δύο στήθη έως ότου το γάλα αρχίσει να υποχωρεί, συνήθως περίπου 5 έως 7 λεπτά. Ρυθμίστε την αναρρόφηση στο υψηλότερο επίπεδο που σας ταιριάζει.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία μασάζ. Αντλήστε κάθε στήθος ενώ κάνετε μασάζ. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές όπου αισθάνεστε εξογκώματα (πρόκειται για πλήρεις αγωγούς γάλακτος). Χρησιμοποιώντας μέτρια πίεση, πιέστε το στήθος σας από το εξωτερικό περιθώριο προς την αντλία για να αδειάσετε τους αγωγούς.
  • Συνεχίστε μέχρι να μειωθεί ξανά η παραγωγή γάλακτος (συνήθως περίπου 3 έως 5 λεπτά). Εκφράστε το χέρι στις φλάντζες της αντλίας. Το τελευταίο γάλα (γάλα) είναι το πλουσιότερο γάλα που παράγετε.

Μεγιστοποίηση της παραγωγής γάλακτος

Εδώ είναι μερικοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε και να μεγιστοποιήσετε την παραγωγή γάλακτος ενώ το μωρό σας βρίσκεται στο NICU.

  • Συνεχίστε να αντλείτε τακτικά. Οκτώ φορές σε 24 ώρες ιδανικό για τη διατήρηση της παροχής γάλακτος. Θυμηθείτε την προσφορά και τη ζήτηση.
  • Εάν αντλείτε αντί της πλήρους σίτισης, αντλία για 15 λεπτά, ακόμη και αν το γάλα σταματήσει να ρέει. Η άντληση διεγείρει τα στήθη για να διατηρήσει την παροχή γάλακτος.
  • Εάν είστε χωρισμένοι από το μωρό σας, είναι σημαντικό να αρχίσετε να εκφράζετε το γάλα σας τις πρώτες έξι ώρες μετά τον τοκετό.
  • Περάστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε να πλησιάσετε στο μωρό σας. Το κράτημα του δέρματος με το δέρμα του μωρού σας όχι μόνο θα σας βοηθήσει και τον δεσμό του μωρού σας, αλλά θα βοηθήσει το σώμα σας να παράγει προλακτίνη και οξυτοκίνη, κάτι που βοηθά στην αύξηση της παροχής γάλακτος.
  • Δοκιμάστε να ακούσετε μουσική. Έχει αποδειχθεί ότι η μουσική αυξάνει την ποσότητα γάλακτος που εκφράζεται στο NICU.