Πώς να κάνει Φυσικό αποστείρωση των χεριών στο σπίτι

Δεν είμαι οπαδός των εμπορικών απολυμαντικά χεριών. Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά εγώ δεν χρησιμοποιούν αντιβακτηριακό σαπούνι ή ισχυρά καθαριστικά στο σπίτι, γιατί πραγματικά πιστεύουν ότι έχουν μια μικρή βακτήρια γύρω είναι ένα καλό πράγμα. Είμαι ευτυχής που άρχισα να φτιάχνω τα δικά της προϊόντα προσωπικής φροντίδας μου χρόνια, ιδίως δεδομένου ότι η FDA έκρινε το 2016 ότι οι κατασκευαστές θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το triclosan, ένα κοινό συστατικό σε αντιβακτηριακά σαπούνια και είδη υγιεινής κατά τη χρονική στιγμή, χάρη στην ικανότητά της να διαταράξει τις ορμόνες και τη συμβολή στην αύξηση των ανθεκτικών στελεχών βακτηριδίων. Ακριβώς πηγαίνει να δείξει πληρώνει για να διαβάσετε την έρευνα!

Γιατί Βάλτε κάτω το Sanitizer χεριών;

Το σπίτι μου δεν είναι ένα νοσοκομείο (χάρη στην εν γένει ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα) έτσι ώστε να πάρω μια πιο ήπια προσέγγιση και να κάνει αυτό το σπιτικό απολυμαντικό χεριών για χρήση μόνο όταν δεν μπορούμε να πλύνουμε τα χέρια μας ή να ανησυχούν για την έκθεση σε πολύ κακά βακτηρίδια. Μπορώ να δω την έκκληση για τη δολοφονία 99,9% των μικροβίων, όταν έχετε μια οικογένεια μικρών παιδιών, και την ασθένεια για ένα συνήθως σημαίνει αρρώστια για όλους. Παρόλα αυτά, είναι χρήσιμο να κατανοήσουμε μερικούς λόγους για τους οποίους η αντιβακτηριακή ετικέτα βρεθώ σε όλα τα είδη των σαπουνιών, σκουπίζει, και καθαριστικά μπορεί να μην είναι η λύση φαίνεται να είναι.

 • Λόγος # 1: Χρησιμοποιώντας απολυμαντικό χεριών για να κρατήσει τη γρίπη μακριά; Δεν θα δουλέψει! Αντιβακτηριακά σαπούνια σκοτώνουν τα βακτήρια, αλλά όχι τους ιούς. Απολυμαντικά χεριών και σαπούνια δεν κάνουν τίποτα για τους ιούς πολλοί άνθρωποι τα χρησιμοποιούν για την πρόληψη.
 • Λόγος # 2: Μπορεί να είναι αλήθεια ότι αντιβακτηριακά προϊόντα που σκοτώνουν το 99,9% των μικροβίων, αλλά αυτό .1% είναι η πιο δυνητικά επιβλαβείς (δεδομένου ότι μπορεί να αντισταθεί σε αντιμικροβιακούς παράγοντες). Αυτό το μικρό ποσοστό που επιβιώνει στη συνέχεια φυλών και περνά σε αντιβιοτικά αντοχή του στους απογόνους του, δημιουργώντας γραμμές superbugs που αντιστέκονται χρήση αντιβιοτικού. Αυτό μπορεί να είναι ένας παράγοντας στην δραματική αύξηση στα στελέχη όπως MRSA.
 • Λόγος # 3: Triclosan, η χημική στα περισσότερα αντιβακτηριακά σαπούνια έχει δειχθεί ότι αλληλεπιδρά με χλώριο στο νερό για να σχηματίσει αέριο χλωροφόρμιο. Συν τοις άλλοις, έχει αποδειχθεί ότι είναι μια ορμόνη διαταραχή, ιδιαίτερα στα παιδιά. Είμαι ευτυχής που έχει καταργηθεί σταδιακά από τόσα πολλά προϊόντα, αλλά είμαι δύσπιστος ότι λύνει το πρόβλημα.
 • Λόγος # 4: Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα υπερβολικά αποστειρωμένο περιβάλλον έχουν υψηλότερα ποσοστά των αλλεργιών και του άσθματος από τα παιδιά που δεν χρησιμοποιούν αντιβακτηριακά προϊόντα τόσο πολύ. Η έκθεση σε διαφορετικούς τύπους βακτηρίων, ιδιαίτερα νωρίς στη ζωή, βοηθά τα παιδιά ανοσοποιητικό σύστημα για την ανάπτυξη.

Δώστε βακτήρια λίγο σεβασμό

Η στρατηγική μου, όταν πρόκειται για τη διατήρηση των δυσάρεστα βακτήρια στο κόλπο είναι να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά μου ανοσοποιητικό σύστημα είναι ισχυρό από τη σίτισή τους μια πραγματική διατροφή τροφίμων με άφθονο έχουν υποστεί ζύμωση λαχανικά και τα ποτά (καλά βακτήρια) και περιορίζοντας τη ζάχαρη. Επίσης, προτεραιότητα καλή ντεμοντέ χρόνο παιχνιδιού έξω, όπου μπορούν να πάρουν τη βιταμίνη D από τον ήλιο και υγιή βακτήρια από το microbiome έδαφος. Χρησιμοποιώ σαπούνια χειροποίητα ή σπιτικό αφρού σαπούνι χεριών για όλες τις ανάγκες πλύσιμο των χεριών μας, και θα το κάνει μέσα από μια άλλη εποχή της γρίπης χωρίς κρούσματα της γρίπης. Σύμπτωση? Ίσως, αλλά δεν βλέπω την ανάγκη να χρησιμοποιείτε δραστικές χημικές ουσίες για να αποστειρώνουν το σπίτι μου καθημερινά.

Οφέλη από Φυσικό αποστείρωση των χεριών (με Αιθέρια Έλαια)

Δεν χρησιμοποιούμε ακόμη και τα φυσικά μας απολυμαντικό χεριών πολύ συχνά και να επιλέξουν από απλό πλύσιμο στο χέρι, όποτε είναι δυνατόν. Κάνω κρατήσει ένα μικρό μπουκάλι σπιτικό απολυμαντικό χεριών από το νεροχύτη για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια μετά το χειρισμό του κρέατος ή αλλαγή πάνας, κλπ Εκτός βρωμερό στην υψηλή ουρανό, εμπορικά απολυμαντικά συχνά περιέχουν ξήρανση αλκοόλ που είναι πάρα πολύ ισχυρή για τα παιδιά να χρησιμοποιούν ούτως ή άλλως. Το συμπαθητικό πράγμα για να προβεί στη δική μου είναι μπορώ να κάνω μια πιο ήπια εκδοχή για χρήση γύρω από τα παιδιά και μια ισχυρότερη ένα για χρήση σε ένα μέρος όπως μια δημόσια τουαλέτα. Αντί triclosan ή άλλους αντιμικροβιακούς παράγοντες, μπορώ να χρησιμοποιήσω τα αιθέρια έλαια που αναστέλλουν τα βακτήρια, φυσικά, να είναι προσεκτικοί για να επιλέξετε αυτά που είναι ασφαλή για τα παιδιά.

Εδώ είναι go-to μου χέρι απολυμαντικό συνταγές:

Απαλό αποστείρωση των χεριών Συνταγή (Ασφαλές για παιδιά)

Αυτό το φυτικό απολυμαντικό χεριών γέλη δεν στεγνώσει το δέρμα και είναι πραγματικά θρεπτικό λόγω της aloe vera. Επίσης, είναι τόσο απλό ώστε τα παιδιά σας μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε. Μπορεί ακόμη να γίνουν στο δοχείο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε, ώστε να μην χρειάζεται να πάρετε ένα μπολ βρώμικο.

Συστατικά

 • 1/4 φλυτζάνι γέλη aloe vera (Ι χρησιμοποιούν αυτό το οργανικό μία)
 • 20 σταγόνες Germ Destroyer Αιθέριο Έλαιο (το παιδί ασφαλές)

Οδηγίες

 1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και να τα αποθηκεύσετε σε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο σωλήνα σιλικόνης (όπως αυτό).
 2. Χρήση όπως απαιτείται για να αφαιρέσει φυσικά τα μικρόβια από τα χέρια.

Ισχυρότερη Συνταγή αποστείρωση των χεριών

Για μια ισχυρότερη απολυμαντικό χεριών που εκτελεί σαν εμπορικές εκδόσεις (χωρίς triclosan), δοκιμάστε αυτή τη συνταγή. Εάν εργάζεστε σε ένα νοσοκομείο, αυτό μπορεί να είναι ένα καλό αποτέλεσμα για την προσωπική σας χρήση. Δεν θα χρησιμοποιήσει αυτήν την συνταγή για τα παιδιά!

Συστατικά

 • 1 κουταλιά της σούπας οινόπνευμα
 • 1/2 κουταλάκι γλυκερίνη λαχανικών (προαιρετικό)
 • 1/4 φλυτζάνι γέλη aloe vera
 • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας
 • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου
 • απεσταγμένο νερό (κολλοειδές αργύρου / ιονικό άργυρο προσθέτει αντιβακτηριακή ισχύς εάν είναι διαθέσιμο)
 • άλλα αιθέρια έλαια (μόνο για άρωμα)

Οδηγίες

 1. Για να γίνει, αναμίξτε ζελέ αλόης βέρα, προαιρετικά γλυκερίνη, και οινόπνευμα σε ένα μικρό μπολ.
 2. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο κανέλας και το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού μαζί με ένα ή δύο σταγόνες από κάθε άλλη ελαίων που θέλετε να προσθέσετε για άρωμα. Λεμονόχορτο, πορτοκάλι, λεβάντα, μέντα και είναι καλές επιλογές.
 3. Ανακατέψτε καλά και προστίθεται απεσταγμένο νερό (ή κολλοειδές / ιονικό άργυρο) για την αραίωση στην επιθυμητή συνεκτικότητα.
 4. Χρησιμοποιήστε μια μικρή χοάνη ή σταγονόμετρο ιατρική να μεταφέρει απολυμαντικό χεριών σε φιάλες τύπου ψεκασμού ή την αντλία.
 5. Χρησιμοποιήστε το όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο είδος απολυμαντικό χεριών.

Σημειώσεις

 • Πάντα να ελέγχετε με το γιατρό ή το φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης πριν από τη χρήση αιθέριων ελαίων, ειδικά για τα παιδιά ή αν έχετε κάποια ιατρική πάθηση.
 • Χρησιμοποιώντας φρέσκια γέλη aloe vera δεν είναι τόσο σταθερό για αποθήκευση μετρητή? ένα εμπορικό σήμα συνιστάται.

Αν σας αρέσει αυτή η συνταγή, δοκιμάστε και DIY μου απολύμανση μαντηλάκια για πάγκους κουζίνας ή μπάνιο.