Πώς να ελέγξει το θυμό και να κάνει τον εαυτό σας να ηρεμήσει

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορεί να προκαλέσει θυμό και όλοι μπορούν να πάρουν αναστατωμένος και θυμωμένος πάνω από διαφορετικά πράγματα. Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα και είναι εντάξει για να εκφράσουν κάποια στιγμή. Αλλά αν έχετε παρατηρήσει ότι έχετε θυμώσει για ασήμαντα θέματα ή για κανένα λόγο σε όλα, τότε θα χρειάζονται βοήθεια. Είναι σημαντικό να ελέγξει αυτό το συναίσθημα σε χρόνο πριν από την εκδηλώνεται σε κάποια ιατρική κατάσταση.

Γιατί θα πρέπει να ελέγξει το θυμό σας

Σε περίπτωση που κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να παρουσιάζουν άλλα οργή τους μπορεί να γίνει εξαιρετικά βίαιη και παρουσιάζουν έντονες συγκινήσεις. Ωστόσο, δεν έχει σημασία το πώς θα αντιδράσουν, είναι σημαντικό να απαλλαγούμε από αυτό το συναίσθημα, γιατί από τους παρακάτω λόγους:

  • Να πάρει θυμωμένος σε τακτική βάση μπορεί να πάρει έναν φόρο για την υγεία σας και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της πέψης, αϋπνία, πονοκεφάλους, κατάθλιψη, και άλλα τέτοια θέματα.
  • Ξεπερνώντας θυμός είναι σημαντική, καθώς μπορεί να καταστρέψει ή στέλεχος σχέσεις σας. Ο θυμός μπορεί να σας κάνει να κάνετε παράλογα πράγματα, ας πούμε hurtful λέξεις, ή να κάνετε άλλα τέτοια πράγματα που επηρεάζουν τη σχέση σας με το άλλο πρόσωπο. Όταν οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι, θα μπορούσαμε να πούμε ορισμένα πράγματα σε κάποιον που μπορεί να τους αναστατώσει και θα μπορούσε να επηρεάσει τη σχέση τους. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ελέγξει το θυμό και να σκεφτούν δύο φορές πριν μιλήσει, όταν είστε αναστατωμένος ή θυμωμένος.
  • Ο θυμός μπορεί να σας κάνει να χάσετε την εστίασή σας, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εργασία σας.
  • Η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία, αλλά είναι θυμωμένος τις περισσότερες φορές μπορεί να πάρει χρόνια από το πρόσωπό σας και να σας κάνει να φαίνονται μεγαλύτεροι από την ηλικία σας. Καλή και χαρούμενη εμφάνιση κάνει ένα πρόσωπο εξετάσουμε νεότερους και ένα συνοφρύωμα στο πρόσωπο σας κάνει να φαίνεστε περισσότερο από την ηλικία σας.
  • Ο θυμός μπορεί να πάρει έναν φόρο για την εικόνα σας πάρα πολύ. Αν δεν αφήσει να πάει από συνήθεια σας, μπορείτε να επισημαίνονται ως θυμωμένος πουλί από τους συναδέλφους σας, τους φίλους ή ακόμα και μέλη της οικογένειάς μας.

Ο θυμός μπορεί να έχει φυσιολογικές, συναισθηματικές, κοινωνικές και σωματικές επιπτώσεις σε σας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να δαμάσει την ψυχραιμία σας στο σωστό χρόνο. Στην επόμενη ενότητα, θα συζητήσουμε μερικές αποτελεσματικές συμβουλές για το πώς να ασχοληθεί με αυτό το συναίσθημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συμβουλές για να ελέγξει το θυμό σας

Λαμβάνοντας υπόψη είναι κατωτέρω μερικές αποτελεσματικές συμβουλές διαχείρισης θυμού που μπορείτε να δοκιμάσετε αν έχετε θυμώσει για ασήμαντα θέματα.

1. Εμφάνιση θυμό σας

Αν υπάρχει κάτι που σας κάνει τρελή, θα πρέπει να το εκφράσω, γιατί την εμφιάλωση μέχρι και τα συναισθήματά σας μπορεί να βλάψει την υγεία σας. Είναι πολύ φυσιολογικό να είναι αναστατωμένος ή θυμωμένοι για κάτι, αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να channelize αυτά τα συναισθήματα με θετικό τρόπο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει στο να αισθάνεστε καλύτερα και να μην κατηγορούμε τους άλλους για τα συναισθήματά σας.

2. Ιδρώτας it Out

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ελέγξει το θυμό σας είναι με την άσκηση. Επιδίδεται σε κάποια σωματική δραστηριότητα είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη διαφυγή από αρνητικά συναισθήματα από το σύστημά σας. Κάθε φορά που έχετε αναστατωμένος για κάτι, δοκιμάστε μερικές διατάσεις, γιόγκα, ή να τρέξει.

3. Σκεφτείτε πριν μιλήσετε

Βλαβερός λέξεις μπορεί να κάνει περισσότερο κακό σε ένα πρόσωπο από κάθε είδους σωματική βλάβη. Ως εκ τούτου, δεν έχει σημασία πόσο τρελός ή θυμωμένος είστε, φροντίστε να συλλέξει τις σκέψεις σας και σκεφτείτε πριν απόλυτη κάτι κακό. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το θυμό σας και να μην το χάσουν σε κάποιον.

4. Καταμέτρηση Μέχρι 10

Αν κάτι ή κάποιος που έχει αναστατώσει, χωρίς αμφιβολία, θα είναι θυμωμένος. Bu αυτό το ξέσπασμα θυμού συνήθως διαρκεί έως και δύο μόνο δευτερόλεπτα. Εάν δεν θέλετε να δείξουν το θυμό σας, μετρήστε μέχρι το 10. Μπορεί πραγματικά να βάλει στην άκρη το θυμό σας και μπορεί να σας βοηθήσει να σκεφτείτε σωφρονώς και να κάνουμε τα πράγματα λογικά. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μην κάνουμε τα πράγματα στη θερμότητα της στιγμής. Μπορείτε να διδάξει αυτή τη συνήθεια στα παιδιά σας, καθώς και για να τους βοηθήσει να ελέγξει το θυμό τους.

5. Αναπνεύστε

Όταν είστε θυμωμένοι κτύπο της καρδιάς σας αυξάνεται. Ωστόσο, αν μπορείτε να ελέγχετε την αναπνοή σας ή να πάρετε πίσω στα φυσιολογικά επίπεδα, θα είστε σε θέση να διαχειριστείτε τον θυμό σας καλά. Βαθιά αναπνοή ασκήσεις είναι μεγάλη για ηρεμεί, διότι μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε την αναπνοή σας πίσω στα φυσιολογικά επίπεδα. Εστιάζοντας στην αναπνοή βοηθά επίσης στην διαύλους, την ενέργεια, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

6. αφιερώσουν κάποιο χρόνο μόνος

Μερικές φορές η ζωή παίρνει τόσο άγχος που απογοήτευσή μας μετατρέπεται σε οργή. Ωστόσο, αν πάρετε μερικές ήσυχες στιγμές να είναι στο δικό σας ή να χαλαρώσετε, μπορεί να σας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη διαχείριση των ζητημάτων θυμό σας και το άγχος. Πάρτε κάποιο χρόνο, σκεφτείτε τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια το σχέδιο έξω αναλόγως. Εδώ ένα διάλειμμα σημαίνει να πάρει κάποιο χρόνο μακριά την κατάσταση και να σκεφτεί τι μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό. Περπάτημα μακριά από το σενάριο και τη σκέψη ή σκέπτεστε τα μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσει την προοπτική σας και να ασχοληθεί με ό, τι μπορεί να σας απωθώντας τους νωρίτερα.

7. Βρείτε μια λύση

Το μεγαλύτερο μέρος του θυμού φορές μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη μιας πιθανής λύσης. Ως εκ τούτου, ο καλύτερος τρόπος για να αφήσει να πάει από αυτό το συναίσθημα είναι από την ίδρυση πιθανές λύσεις για τα προβλήματα που μπορεί να αναφύονται το θυμό στην πρώτη θέση. Αν ένα ακατάστατο δωμάτιο είναι αυτό που σας προκαλεί να τρελαίνομαι, καθαρίστε το δωμάτιό σας ή ζητήστε από κάποιον να το κάνει για σας.

8. Αφήστε το Grudge

Όταν κάποιος σας πονάει ή να έχει κάνει λάθος σε σας, χωρίς αμφιβολία θα είναι θυμωμένος. Οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα ακόμη και να μιλήσει σε αυτό το πρόσωπο. Αλλά αν νομίζετε ότι σωφρονώς, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν μιλάμε για το εν λόγω πρόσωπο δεν μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένο. Θα πρέπει να διαταραχθεί. Ας πάμε από την μνησικακία ή οποιαδήποτε κακή συναισθήματα, επειδή αυτά τα συναισθήματα να κάνει καμία ζημιά στο πρόσωπο που είναι θυμωμένοι με μάλλον σας επηρεάζει. Ως εκ τούτου, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συγχωρήσει και να ξεχάσει.

9. Μην κατηγορούμε τους άλλους

Σχεδόν όλοι μας έχουν την τάση να επικρίνει ή να κατηγορούμε τους άλλους για τα δικά μας λάθη και να κατευθύνει την οργή μας απέναντί ​​τους. Ωστόσο, αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, μάλλον επιδεινώνει. Έτσι, μαθαίνουν να αποδέχονται τα μειονεκτήματα ή τα σφάλματά σου. Σταματήστε να είστε θυμωμένοι ή φωνάζουν σε άλλους για τα λάθη σας. Να είστε μόνοι σας για κάποιο χρονικό διάστημα και να αναζητήσουν λύσεις.

10. Μέθοδοι Δοκιμάστε Χαλάρωση

Ο καθένας αισθάνεται ήρεμος ή χαλαρή κάνει ορισμένες δραστηριότητες. Μάθετε τι σε κάνει ευτυχισμένο και κάθε φορά που ο θυμός σας χτυπά, να προσπαθήσουμε και να επενδύσει το χρόνο σας κάνοντας την αγαπημένη σας δραστηριότητα.

11. Συζήτηση Σχετικά με το θυμό σας

είναι εντάξει, αν θυμώσει. Δεν χρειάζεται να αισθάνονται ένοχοι γι ‘αυτό. Πρόκειται για ένα φυσιολογικό ανθρώπινο συναίσθημα που μπορεί μερικές φορές να πάρει εκτός ελέγχου. Για τον έλεγχο αυτό το συναίσθημα, είναι σημαντικό να το δεχτεί για πρώτη φορά. Αποδοχή θυμό σας και αντί να φωνάζουν σε κάποιον, να είναι ήσυχο για μια στιγμή και μοιραστείτε τα συναισθήματά σας με τους αγαπημένους σας.

12. ύπνου

Πάρτε αρκετό ύπνο όλη τη νύχτα και το υπόλοιπο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν είναι δυνατόν. Μερικές φορές, η έλλειψη ύπνου και ξεκούρασης μπορεί να κάνει τα συναισθήματά σας πάει έξαλλος, η οποία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα θυμού. Να πάρει αρκετό ύπνο είναι ένα από τα ιδανικά τρόπους αντιμετώπισης με θυμό στην εγκυμοσύνη.