Πώς να αποτρέψει την αποσύνθεση δοντιών εύκολα

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να πάρει τη στοματική υγεία δεδομένο, το οποίο είναι ο λόγος για οδοντιατρική προβλήματα είναι αρκετά διαδεδομένη σε όλες τις ηλικίες. Αλλά ξέρατε ούλων ασθένεια και οδοντική τερηδόνα είναι επίσης ένα από τα πιο εύκολα να προληφθούν ασθένειες; Τερηδόνας συμβαίνει όταν το σμάλτο των δοντιών παίρνει διαβρωθεί, που οδηγεί σε οπές ή κοιλότητες στα δόντια. Εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, αυτές οι κοιλότητες μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω να θέσει σε κίνδυνο την ολόκληρη δόντι, κόμμι ή ακόμη και το κανάλι ρίζας. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι είναι δυνατό να ματαιώσει τερηδόνα με λογικό και απλό τρόπο.

Πώς να αποφύγετε δοντιών κοιλότητα;

Μερικοί τρόποι πρόληψης της κοιλότητας του δοντιού περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

1. Η σωστή καθεστώς Στοματική Υγιεινή

Υιοθετώντας τη σωστή ρουτίνα στοματικής φροντίδας μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην προστασία των δοντιών σας από τα βακτήρια και συσσώρευση πλάκας που είναι επιζήμια για την υγεία των δοντιών σας. Το βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές κάθε μέρα, τόσο το πρωί και τη νύχτα είναι ένα ζωτικής σημασίας βήμα για την στοματική φροντίδα. Βεβαιωθείτε ότι βούρτσα σας φτάνει όλες τις ρωγμές, τις επιφάνειες, τις τσέπες και τις γωνίες των δοντιών σας. Επίσης, θυμηθείτε να καθαρίσετε τη γλώσσα σας απαλά με μια ξύστρα γλώσσας ή οδοντόβουρτσα καθώς μπορεί να φιλοξενούν βακτήρια, καθώς και.

2. Χρήση οδοντικού νήματος

Χρήση οδοντικού νήματος καθημερινά τουλάχιστον μία φορά μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση της κοιλότητας δοντιού και άλλες περιοδοντικές ασθένειες, καθώς βοηθά να απομακρυνθούν οποιαδήποτε εναπομείναντα σωματίδια τροφίμων από κάτω από τα ούλα, ανάσχεση έτσι βακτηρίδια από το να εγκατασταθεί στα δόντια. Επίσης, νήμα μπορεί να πάρει σε μικροσκοπικά ρωγμές που οι τρίχες της βούρτσας μπορεί να μην είναι σε θέση να φτάσει.

3. Στοματικό διάλυμα

Χρησιμοποιώντας στοματικό διάλυμα για να διατηρήσει ένα καθαρό στόμα μπορεί να είναι ένα επιπλέον ώθηση για την υγιεινή του στόματος. Η πλάκα και τα βακτηρίδια αναπτύσσουν συνήθως σε μικρούς χώρους μεταξύ των δοντιών και κατά μήκος της γραμμής των ούλων, δίνοντας έτσι την κοιλότητα του δοντιού. Οι αντιβακτηριακές ικανότητες των στοματικό διάλυμα μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη τυχόν παραμένοντα βακτηρίδια, προστατεύοντας έτσι τα δόντια από την πρόωρη φθορά. Ως εκ τούτου, ξεπλύνετε το στόμα σας με στοματικό διάλυμα μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας.

4. Περιορισμός πρόσληψη ζάχαρης

Αποφεύγοντας τα ζαχαρούχα τρόφιμα όπως οι χυμοί και τα αεριούχα ποτά που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πέτρας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση υγιών δοντιών. Η ζάχαρη μπορεί να αντιδράσει με βακτήρια που υπάρχουν στο στόμα για να παράγουν ένα οξύ το οποίο μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών και να προκύψουν τερηδόνα και κοιλότητες.

5. Η χρήση φθοριούχου οδοντόκρεμας

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να ήθελα να μάθω πώς οδοντόκρεμα προλαμβάνει τη φθορά των δοντιών. Μπορείτε να επωφεληθούν από τη χρήση οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο, καθώς μπορεί να συμβάλει στη στήριξη της σμάλτο των δοντιών για την καταπολέμηση της υπερβολικής συσσώρευσης πλάκας, που τις περισσότερες φορές προκαλεί κοιλότητες.

6. Ενσωμάτωση υγιεινές διατροφικές συνήθειες

Apt τροποποιήσεις στις διατροφικές συνήθειες μπορούν όχι μόνο να συλλάβει τη φθορά των δοντιών, αλλά μπορεί επίσης να αντιστραφεί. Είναι σίγουρα μια καλή ιδέα για να μειωθεί συχνές τσιμπολόγημα. Τρώνε ή πίνουν όλη την ημέρα μπορεί να υπαγάγει τα δόντια σας με συνεχείς επιθέσεις, κυρίως από αμυλούχα και ζαχαρούχα τρόφιμα. Αντ ‘αυτού, το πόσιμο νερό τακτικά, όπως και, με γουλιές από τα τσιμπήματα μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη.

7. Διαλέξτε δόντι, υγιεινά τρόφιμα

Διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ευημερία του σώματος στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένων και της στοματικής υγείας. Τρώτε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, όπως λάχανα, το λάχανο, το μπρόκολο, τα γαλακτοκομικά, κλπ μπορεί να γαλουχήσει τα ισχυρά κόκκαλα και τα δόντια. Αποφύγετε την υπερβολική μεταποιημένων ή πρόχειρο φαγητό, όπως τσιπς, μπισκότα, κλπ Ενσωμάτωση φρέσκα λαχανικά και φρούτα, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα μπιζέλια, οι μπανάνες που ενθαρρύνουν σιελόρροια στη διατροφή σας, έτσι ώστε τα βακτήρια δεν μπορούν να μείνουν στα δόντια σας. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε προβιοτικά όπως κεφίρ, kombucha και ζυμωμένα τρόφιμα όπως το λάχανο τουρσί, kimchi, κλπ μπορεί να διεγείρει την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων που μπορεί να αδράξει επέκταση της πλάκας και τερηδόνας.

8. Πρόγραμμα Σταθερό επισκέψεις στον οδοντίατρο

Κάντε τακτικά ραντεβού με τον οδοντίατρό σας για το check-ups και οδοντικό καθαρισμό, ακόμη και αν νομίζετε ότι τα δόντια σας να φαίνονται υγιή. Λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε φλεγμονή στα ούλα, αιμορραγία, ενώ το βούρτσισμα, ή πόνο και συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας αμέσως για να αποφευχθούν πιθανές επιπλοκές αργότερα.

Συχνές Ερωτήσεις

Μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις για τη φθορά των δοντιών είναι:

1. Γιατί δόντια Decay;

φθορά των δοντιών μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους –

  • Έχοντας ένα ξηρό στόμα (λιγότερο σάλιο) το σάλιο βοηθά στο πλύσιμο μακριά τα επιβλαβή βακτήρια που μπορούν να καταστρέψουν το σμάλτο των δοντιών
  • Η συχνή κατανάλωση σνακ για ζαχαρούχα πράγματα
  • Η έλλειψη στοματικής καθαριότητα
  • Έλλειψη τακτική οδοντιατρική εξέταση και check-ups

2. Πώς σχηματίζονται κοιλότητες;

Κοιλότητες γενικά σχηματίζουν λόγω τρόφιμα και τα βακτηρίδια. Τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό πλάκας τείνουν να ευδοκιμούν για τη ζάχαρη που βρέθηκαν σε ποτά και τρόφιμα για να παραχθεί ένα οξύ το οποίο οδηγεί στη δημιουργία της βακτηριακής πλάκας. Με τον καιρό, αυτή η πλάκα σκληραίνει και γίνεται ένα βολικό μέρος για τα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν.

Σε εύθετο χρόνο του χρόνου, πλάκα αρχίζει να διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών (εξωτερική προστατευτική επικάλυψη των δοντιών) να κάνουν μικρές τρύπες στο σμάλτο. Όταν το σμάλτο παίρνει καταστραφεί, τα βακτήρια αρχίζουν να επιτεθεί στην οδοντίνη, επόμενο στρώμα των δοντιών. Το οξύ και τα βακτήρια μπορούν να συνεχίσουν να φάνε στη δομή των δοντιών, καταστρέφοντας ο πολτός, τα αιμοφόρα αγγεία, νεύρα και προκαλώντας τελικά ένα οδοντικό απόστημα ή κοιλότητα.

3. Πώς ξέρεις αν τα δόντια σας είναι Σάπια;

Τις περισσότερες φορές, δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε εμφανή συμπτώματα της αποσύνθεσης δοντιών. Ωστόσο, με την αποσύνθεση επιδείνωση μπορείτε να αρχίσετε να νιώθετε μια ευαισθησία πονόδοντο, των δοντιών πίνοντας ή τρώγοντας κάτι κρύο, ζεστό ή γλυκό. Ορατό οπές μπορεί να εμφανιστεί στα δόντια. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε μαύρο, καφέ ή λευκό κηλίδες στην επιφάνεια του δοντιού.

4. Μπορείτε να Αντίστροφη δοντιών;

Αντιστροφή της φθοράς των δοντιών μπορεί να εξαρτάται από την έκταση των ζημιών. Εάν ανιχνευθεί νωρίς, μπορεί να γίνει διορθωτικά μέτρα για να το διορθώσει. Ωστόσο, εάν έχει σχηματιστεί μια κοιλότητα, ο γιατρός σας μπορεί να θέσει ένα γέμισμα μετά την αφαίρεση του σάπιοι υλικό.

5. Πώς να αποτρέψει παιδιών δοντιών;

Μπορείτε να αποτρέψει την αποσύνθεση δοντιών του παιδιού από:

  • Παρουσιάζοντας το παιδί σας σε μια καλή ρουτίνα στοματικής υγιεινής
  • Η διασφάλιση ότι τα πινέλα και χρησιμοποιεί νήμα κάθε μέρα
  • Παρέχοντάς του υγιεινά τρόφιμα
  • Κρατώντας έναν έλεγχο για την πρόσληψη του σακχαρωδών προϊόντων

6. Ποια άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στον κίνδυνο των δοντιών;

Οι άνθρωποι που καπνίζουν, ακολουθούν κακή στοματική φροντίδα ύψους ρουτίνα της απουσίας βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα τα δόντια σε καθημερινή βάση, ή καταναλώνουν ζαχαρούχα τρόφιμα ή υδατάνθρακες σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι πιο επιρρεπή στον κίνδυνο της φθοράς των δοντιών. Στοματική υγεία είναι ένα ουσιαστικό μέρος της συνολικής μας ευημερία. Οι περισσότεροι άνθρωποι, ανεξάρτητα από την ηλικία, είναι επιρρεπείς στην ανάπτυξη κοιλότητες. Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να αναλάβει την ευθύνη της κατάστασης και να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία και την αποκατάσταση της στοματικής υγείας σας και να σταματήσει οδοντικά προβλήματα.