Ποια τρόφιμα πρέπει να καταναλώνονται και να αποφεύγεται σε ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση

Η αρτηριακή σας πίεση συνεχίζει να αλλάζει, όπως μπορείτε να κάνετε διαφορετικά είδη σωματικής δραστηριότητας. Το φυσιολογικό εύρος της αρτηριακής πίεσης είναι μεταξύ 120/80 mmHg σε 139/89 mmHg, και τίποτα περισσότερο από αυτό το φάσμα θα εμπίπτουν στην κατηγορία της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Εάν η πίεση του αίματος παραμένει στην υψηλότερη πλευρά τις περισσότερες φορές, αυτό σημαίνει ότι το άτομο πάσχει από υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μια αιτία πολλών επιπλοκές για την υγεία, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, νεφρικές διαταραχές, και άλλες θανατηφόρες συνθήκες. Ως εκ τούτου, εάν εμφανίσετε αυτή την κατάσταση, είναι ζωτικής σημασίας να λάβει μέτρα για να κρατήσει υπό έλεγχο. Υπάρχουν μερικά Dos και δεν ότι θα πρέπει να ακολουθήσετε σχετικά με τη διατροφή σας. Η ακόλουθη ανάρτηση ασχολείται με τα τρόφιμα που θα πρέπει να αποφεύγετε και να συμπεριλάβει στη διατροφή σας για να ελέγχετε την αρτηριακή σας πίεση.

Τα τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται στην υψηλή αρτηριακή πίεση

Χρειαζόμαστε τρόφιμα για να μας δώσει τη διατροφή? Ωστόσο, μερικές φορές ορισμένα τρόφιμα μπορεί να μας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Αυτό μπορεί να συμβεί ειδικά όταν πάσχετε από μία ιατρική κατάσταση που μπορεί να κάνει κάποια είδη διατροφής εκτός ορίων για σας. Η υπέρταση ή υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένα παρόμοιο είδος της κατάστασης που απαιτεί από εσάς να παρακολουθούν την πρόσληψη ορισμένων ειδών τροφίμων. Εδώ είναι μερικά τρόφιμα για να αποφευχθεί η υπέρταση:

1. συσκευασμένα ή μεταποιημένα κρέατα

Τα επεξεργασμένα ή συσκευασμένα κρέατα διατίθενται στα τοπικά καταστήματα σας είναι μια πλήρης μη-δεν. Αυτά τα επεξεργασμένα κρέατα φορτώνονται με υψηλές ποσότητες νατρίου, και πιο ποσότητες νατρίου είναι επιβλαβή για την αρτηριακή σας πίεση. Αποφύγετε όλα τα είδη συσκευασμένων κρεάτων στοιχεία.

2. Τα στοιχεία Κατεψυγμένα Τρόφιμα

Αν έχετε στοίβαγμα μέχρι το ψυγείο σας με όλα τα είδη των κατεψυγμένα έτοιμα γεύματα, είναι καιρός να βάλει μια επιταγή προς αυτή τη συνήθεια. Τα κατεψυγμένα είδη διατροφής, όπως πίτσες, πιάτα κοτόπουλου, ζυμαρικά κλπ δεν είναι μόνο φορτωμένο με βλαβερά συντηρητικά, αλλά αυτά τα στοιχεία είναι επίσης γεμάτη με νάτριο, η οποία είναι επιζήμια για την αρτηριακή σας πίεση.

3. Κονσέρβες τροφίμων

Είστε ένας από εκείνους, οι οποίοι απολαμβάνουν τα κονσερβοποιημένα μπιζέλια, τα φασόλια ή άλλα τέτοια κονσερβοποιημένα προϊόντα, λόγω των χρονικών περιορισμών ή οποιουσδήποτε άλλους λόγους. Λοιπόν, αυτά τα προϊόντα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, και αν θέλετε να δείτε την αρτηριακή σας πίεση μέσα στο πιο υγιεινό φάσμα, τότε θα πρέπει να βάλετε ένα τέλος σε αυτή τη συνήθεια.

4. Το αλκοόλ

Μέτριες ποσότητες αλκοόλ μπορεί να θεωρηθεί κατάλληλο για την καρδιά σας. Ωστόσο, η υπερβολική χρήση αλκοόλ είναι τρομερό για την υγεία σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυξημένες ποσότητες του αλκοόλ στο σώμα σας οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους και αφυδάτωση. Και οι δύο αυτές καταστάσεις μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση.

5. Μπέικον

Αν έχετε μπέικον κάθε μέρα στο πρωινό σας ή να απολαύσετε αυτή την απόλαυση με βάση το κρέας σε τακτική βάση, να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το βάρος. Αυτό είναι επειδή το μπέικον δεν είναι μόνο υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη, αλλά περιέχει επίσης σχετικά υψηλές ποσότητες νατρίου σε αυτό. Έτσι, την επόμενη φορά που θα καταβροχθίζω κάτω ένα κομμάτι μπέικον, κρατήστε το γεγονός αυτό κατά νου.

6. λιωμένου τυριού

Fond έχουν ψωμάκια σας, το ψωμί ή τα ζυμαρικά φορτωμένο με αυτή γαλακτοκομικά απόλαυση. Λοιπόν, το τυρί περιέχει επίσης ένα υψηλό ποσό του αλατιού και έτσι είναι καλύτερο να το αποφύγει. Ωστόσο, αν θέλετε να φάτε τυρί, επιλέγουν αυτά χωρίς αλάτι και επίσης να παρακολουθεί την πρόσληψη σας.

7. κινεζική Λιχουδιές

Μπορεί να υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι στον κόσμο που δεν μπορεί να βρεθεί σε κινέζικο φαγητό. Ωστόσο, αν είστε ασθενής με θέμα υψηλή αρτηριακή πίεση, φροντίστε να περιορίσετε την πρόσληψη των κινεζικών τροφίμων. Ακόμα και όταν είστε παραγγελία κινέζικα πιάτα βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει στον ατμό ή βραστά αυτά και όχι τηγανιτά ή αυτοί σοταρισμένα σε πάρα πολλές σάλτσες.

8. ροφήματα με καφεΐνη

Ποτά που περιέχουν καφεΐνη όπως ο καφές και το τσάι είναι επιβλαβή επειδή προκαλούν ταχεία αύξηση της αρτηριακής σας πίεσης. Τα υπερβολικά ποσά αυτών των ποτών μπορεί να προκαλέσει τα επινεφρίδια που απελευθερώνουν αδρεναλίνη ουσίες και περίσσεια ποσότητες κορτιζόλης, η οποία με τη σειρά της να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση.

9. έτοιμα για κατανάλωση Σούπες

Για τον περιορισμό ότι περίεργο ωριαία πείνα, ένας από τους ευκολότερους τρόπους είναι με την επιλογή έτοιμο να φάει σούπες. Αυτά είναι έτοιμη να φάει σούπες δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά μπορούν να γίνουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Ωστόσο, αυτές οι σούπες περιέχουν υψηλές ποσότητες αλατιού και νατρίου, το οποίο είναι επικίνδυνο για σας εάν έχετε υπέρταση. Κάθε φορά που αγοράζετε αυτές τις σούπες, αναζητήστε την ετικέτα σούπα με λιγότερο αλάτι και λιγότερο νάτριο.

10. Τουρσί

Η ημέρα σας με τη μέρα κανονικά γεύματα γίνει πιο ενδιαφέρουσα με πίκλες. Ωστόσο, οι ασθενείς υψηλή πίεση αίματος θα πρέπει να τηρούν τα τουρσιά στο κόλπο επειδή οι τουρσιά φορτωμένα με αλάτι. Μπορείτε να πλύνετε το τουρσί κάτω από τρεχούμενο νερό για να απαλλαγούμε από το επιπλέον αλάτι αν θέλετε να το απολαύσει κάποια στιγμή.

Τρόφιμα για να συμπεριλάβει στη διατροφή σας για να ελεγχθεί η υψηλή πίεση του αίματος

Πού πρέπει να κάνετε κάποιους συμβιβασμούς όσον αφορά ορισμένα είδη τροφίμων, όταν πάσχετε από υπέρταση, υπάρχουν και άλλες τροφές που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας για να σας βοηθήσει να ελέγξετε την αρτηριακή σας πίεση. Παρακάτω είναι μερικά τρόφιμα για τους ασθενείς υψηλή αρτηριακή πίεση ή μερικά τρόφιμα για την υπέρταση που μπορείτε να συμπεριλάβετε στην κανονική διατροφή σας:

1. Οι μπανάνες

Μπανάνα είναι ένα τρόφιμο θαύμα που βοηθά στη διαχείριση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης στο σώμα. Αυτό το φρούτο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και έχει αποδειχθεί να τακτοποιήσει υπέρταση. Επίσης, το κάλιο είναι αποτελεσματική στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της νατρίου. Ωστόσο, αν πάσχετε από κάθε είδους ασθένειες των νεφρών, πρέπει να είστε προσεκτικοί, ενώ καταναλώνουν πλούσιες σε κάλιο τροφές.

2. Μούρα

Μούρα βοηθήσει επίσης στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Αυτό συμβαίνει λόγω της παρουσίας των φλαβονοειδών, ένα φυσικό ένωση η οποία είναι ευεργετική στην πρόληψη της υπέρτασης και της μείωσης των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

3. πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, λάχανο, μαρούλι, σέσκουλο κλπ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο. Το κάλιο είναι αποτελεσματική στο να απαλλαγούμε από την περίσσεια νατρίου από το σώμα μέσω των ούρων. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τα φρέσκα λαχανικά, επειδή οι κονσέρβες αυτά που έχουν προστεθεί αλάτι και τα υψηλά επίπεδα νατρίου σε αυτά.

4. Παντζάρια

Αυτή η ζωντανή βαθύ κόκκινο χρώμα λαχανικών είναι μια πλούσια πηγή μονοξειδίου του αζώτου. Αυτή η ένωση βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης με τη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων. Παντζάρια μπορεί να είχε στο ωμά, βρασμένα στον ατμό ή ανακατεύετε-τηγανισμένα μορφή. Χειριστείτε αυτό το λαχανικό ρίζας με προσοχή, καθώς μπορεί να λεκιάσουν τα ρούχα και τα χέρια σας.

5. Oatmeal

Oatmeal είναι μια ιδανική επιλογή αν ψάχνετε για ένα τρόφιμο που μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της υπέρτασης σας. Η βρώμη είναι χαμηλά σε νάτριο, χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπη και αλλά είναι ένα υψηλό πηγή φυτικών ινών, το οποίο τα καθιστά ιδανική συνταγή για την καταπολέμηση θέματα της αρτηριακής πίεσης. Oatmeal μπορεί να είχε στο πρωινό σας.

6. Το σκόρδο

Αν έχετε διαγνωστεί με υπέρταση, ένα από τα πρώτα διορθωτικά μέτρα σχετικά με τα τρόφιμα που σας έχει δοθεί θα είναι το σκόρδο. Αυτή η πικάντικη μυρίζοντας ρίζα λαχανικό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μονοξείδιο του αζώτου. Και το μονοξείδιο του αζώτου βοηθά στην αγγειοδιαστολή, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά στη διεύρυνση των αρτηριών σας. Το σκόρδο είναι ένα ευέλικτο βότανο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές μορφές.

7. Ρόδια

Αυτό κόκκινα φρούτα αποτελείται από μαργαριταρένια σπόρων, τα οποία είναι επίσης ευεργετική στην μάχεται υπέρταση. Σύμφωνα με μία από τις μελέτες, αποδείχθηκε ότι η κατανάλωση ένα ποτήρι χυμό ροδιού καθημερινά για έως και ένα μήνα βοήθησε στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Αυτό το φρούτο μπορεί να έχει τη μορφή φρούτων, χυμό ή μπορεί επίσης να προστεθεί σε σαλάτες ή smoothies σας.

8. Μαύρη σοκολάτα

Εάν είστε μια σκοτεινή ανεμιστήρας σοκολάτας, τότε αυτή η είδηση ​​μπορεί να έρθει ως μια ευχάριστη έκπληξη ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να σας βοηθήσει να ασχοληθεί με το πρόβλημα υψηλή πίεση του αίματος σας. Το γεγονός αυτό έχει επίσης αποδειχθεί σε μια πρόσφατη μελέτη ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας σε τακτική βάση καταπολεμά την υπέρταση.

9. Ψάρια

Η κατανάλωση ψαριών όπως ο σολομός, το σκουμπρί και άλλα τέτοια ψάρια που είναι μια καλή πηγή άπαχο πρωτεΐνη. Fish είναι μια καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων όχι μόνο να βοηθήσει στην ελάττωση των τριγλυκεριδίων, αλλά είναι επίσης χρήσιμη για τη μείωση της φλεγμονής. Τα ψάρια όπως η πέστροφα είναι άφθονα σε βιταμίνη D, η οποία είναι επίσης χρήσιμη στη μείωση της υπέρτασης.

10. Ακτινίδια

Ακτινίδια φορτώνονται με βιταμίνη C, μια βιταμίνη η οποία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης. Σύμφωνα με μια μελέτη, οι άνθρωποι που κατανάλωναν περίπου τρία ακτινίδια την ημέρα που παρατηρείται αισθητή μείωση της αρτηριακής τους πίεσης από το τέλος των οκτώ εβδομάδων. Μπορείτε να φάτε τα φρούτα ή να προσθέσετε σε σαλάτες φρούτων σας, κλονίζει ή smoothies.

Αν έχετε διαγνωστεί με υψηλή αρτηριακή πίεση, είναι απαραίτητο να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής και να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής που μπορούν να σας βοηθήσουν στη διαχείριση κατάστασή σας καλύτερα. Εξαιρούνται και περιλαμβάνει ορισμένα τρόφιμα από τη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση κατάστασή σας. Ελέγξτε με το γιατρό σας κάθε φορά που θέλετε να κάνετε ένα σημαντικό τρόπο ζωής ή διαιτητικές αλλαγές.