Ο λόγος και πώς να τη θεραπεία της κοιλιακής σύσφιξης στην εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μια συναρπαστική στιγμή σε μια ζωή womans, αλλά σίγουρα φέρνει με τον εαυτό πολλά περίεργα συμπτώματα. Εάν είστε έγκυος, σε μερικές ημέρες, μπορεί να αισθανθείτε ένα σφίξιμο αίσθηση στο στομάχι σας. Ένα σφίξιμο αίσθηση στο στομάχι σας μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά είναι κοινή. Μπορείτε να ζήσετε από το πρώτο τρίμηνο της ίδιας της εγκυμοσύνης.

Είναι συνήθως ένα σημάδι της αποβολής στις αρχές της εβδομάδες, ο πρόωρος τοκετός, ή κανονικό συσπάσεις. Αυτή η αίσθηση σκλήρυνσης μπορεί να επιμείνει προς την κατεύθυνση τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης. Εδώ είναι η είδηση ​​σχετικά με το τι είναι και γιατί μπορεί να βιώσετε κοιλιακή σύσφιξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τι είναι Κοιλιακή σύσφιξης Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Κοιλιακή σύσφιξη είναι απολύτως φυσιολογικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Καθώς η εγκυμοσύνη σας προχωρά, την κοιλιά σας μπορεί να αισθανθεί δύσκαμπτο. Όπως μέρες περνούν, η δυσφορία μπορεί να κλιμακωθεί όπως το στομάχι γίνεται σκληρό σαν ένα βράχο. Με σφιχτό στομάχι κατά το δεύτερο τρίμηνο, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε γύρο πόνος συνδέσμων ή οξύ πόνο στην κοιλιά σας. Στο 3ο τρίμηνο, κοιλιακή σύσφιξη θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της εργασίας.

Κοιλιακή σύσφιξης στην αρχή της εγκυμοσύνης (το πρώτο τρίμηνο της κύησης)

Κοιλιακή σύσφιξη κατά τη διάρκεια της πρόωρης εγκυμοσύνης ή κατά το πρώτο τρίμηνο θα μπορούσε να είναι λόγω των διάφορων λόγων που εξηγούνται παρακάτω.

1. Διατάσεις

Κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, η μήτρα γυναικείου απλώνεται γρήγορα για να κάνει χώρο για την αυξανόμενη έμβρυο. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε οξύ πόνο ή κράμπες στην κοιλιά. Σε πρώτου τριμήνου σας, ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε οξύ πόνο γυρίσματα στις πλευρές της κοιλιάς σας, λόγω της έκτασης και επιμήκυνση των μυών.

2. Αποβολή

Κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια αίσθηση σφίξιμο στο στομάχι σας και να αισθανθείτε πόνο, τότε θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της αποβολής. Εάν η σύσφιξη αίσθηση στο στομάχι είναι, στην πραγματικότητα, ένα σύμπτωμα μιας αποβολής, θα πρέπει να συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως πόνο και κράμπες στο κάτω μέρος της πλάτης, κηλίδες αίματος ή αιμορραγία, και πέρασμα του ιστού ή υγρού από τον κόλπο. Κοιτάξτε έξω για αυτά τα σημάδια ειδικά αν είστε κάτω των 20 εβδομάδων έγκυος. Ωστόσο, είναι πιο κοινό πριν από την 12η εβδομάδα.

3. Δυσκοιλιότητα / Αερίου

Δυσκοιλιότητα και το φυσικό αέριο είναι ένα κοινό πρόβλημα στην εγκυμοσύνη και οι περισσότερες γυναίκες που βιώνουν. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν έχετε μια αίσθηση σφίξιμο στην κοιλιά σας, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε φυσικό αέριο ή δυσκοιλιότητα. Μπορεί να έχετε πόνο στην κοιλιά που μπορεί να είναι πολύ οδυνηρή.

Κοιλιακή Σφίξιμο στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Καθώς το σώμα σας συνεχίζει να αυξάνεται κατά το δεύτερο τρίμηνο, ο πόνος μαχαίρωμα κατά μήκος των πλευρών της μήτρας θα συνεχίσει πάρα πολύ, αυτό ονομάζεται γύρο πόνος συνδέσμων. Καθώς η μήτρα σας επεκτείνεται, οι στρογγυλοί σύνδεσμοι που βρίσκονται κατά μήκος της πλευράς του δρόμου μήτρας πάρα πολύ, η οποία μπορεί να προκαλέσει πόνο. Μπορεί να αντιμετωπίσετε ακόμη περισσότερο αν προσπαθήσετε να λυγίσει κάτω ή να προσπαθήσει να σταθεί μετά από συνεδρίαση για πολύ.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας, οι πιθανότητες είναι ότι το στομάχι σας μπορεί να αισθάνεται σφιχτό και άβολα λόγω Braxton-Hicks συστολές. Braxton-Hicks συστολές ή συστολές πρακτική μπορεί να αρχίσει ήδη από τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης. Αυτές οι συσπάσεις δεν είναι τόσο επώδυνη, όπως την πραγματική εργασία, αλλά κάνουν την προετοιμασία της μήτρας για να είναι έτοιμο για την εργασία και την παράδοση. Braxton-Hicks συστολές είναι πολύ συχνές και προκαλούν δυσφορία και πόνο. Συχνά συμβαίνουν όταν κάνετε σεξ ή όταν ασκείστε.

Κοιλιακή σύσφιξης σε προχωρημένη εγκυμοσύνη (το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης)

Η αυξανόμενη έμβρυο και οι κινήσεις του είναι υπεύθυνοι για τους κοιλιακούς σύσφιξη κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εγκυμοσύνης. Δεδομένου ότι το κοιλιακό χώρο μοιράζεται με το έμβρυο και τα εσωτερικά όργανα, τα κοιλιά εξογκώματα και τμήματα. Το λίπος έχει κατατεθεί κάτω από το δέρμα τεντώνει επίσης περαιτέρω. Το γαστρικό πρόβλημα κατά το τελευταίο τρίμηνο είναι επίσης ο λόγος πίσω από την σύσφιξη του στομάχου. Ωστόσο, εάν η σύσφιξη επιμένει περισσότερο από το συνηθισμένο, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της εργασίας.

Κοινές αιτίες της Σφίξιμο στο στομάχι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Μια γυναίκα βιώνει σωματική δυσφορία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θα μπορούσε να είναι λόγω της ατελείωτες λόγους. Αν έχετε μια αίσθηση σφίξιμο στο στομάχι, θα μπορούσε να είναι γιατί από τους παρακάτω λόγους.

1. αποκόλληση του πλακούντα

Ο πλακούντας είναι η υποστήριξη της ζωής για την αυξανόμενη έμβρυο. Είναι μέσω του πλακούντα που το μωρό παίρνει τα τρόφιμα και τα θρεπτικά συστατικά του. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και πριν από την παράδοση, ο πλακούντας μπορεί να αποκολληθεί από το τοίχωμα της μήτρας. Σε εποχές όπως η σημερινή, η μήτρα αρχίζει να πάρει πιο σταθερή από ό, τι συνήθως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σύσφιξη της κοιλιάς.

2. Η πίεση στην κοιλιά

Όταν το μωρό στην μήτρα αρχίζει να αυξάνεται μεγάλη, η μήτρα ασκεί πίεση στην κοιλιά. Είναι τότε που η κοιλιά διογκώνεται, καθιστώντας το δύσκαμπτο. Στο 2ο τρίμηνο, καθώς το μωρό μεγαλώνει το αμνιακό υγρό και αυτόματα αυξάνει η οποία επεκτείνει την κοιλιά.

3. αέρια και φούσκωμα

Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τρώγοντας τα λανθασμένα είδη τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε αέριο το οποίο θα μπορούσε να πρήζω το στομάχι σας κάνουν να νιώθεις πιο ανήσυχος και άβολα.

4. Babys Κινήσεις

του μωρού σας κλωτσιές και κινήσεις θα μπορούσε να σας κάνει να γαργαλιστική και giggly. Μπορεί να νιώθετε καλά και να απαλλαγεί από τη γνώση ότι το μωρό σας κάνει μια χαρά, αλλά με κάθε του κίνηση, την κοιλιά σας μπορεί να πάρει αυστηρότερα απ ‘έξω.

5. Οι συσπάσεις Braxton-Hicks

Braxton-Hicks συστολές είναι παρόμοια με συστολές εργασίας, αλλά δεν είναι το ίδιο. Αυτές οι συσπάσεις μπορεί να κάνει το στομάχι σας είναι πολύ σφιχτό και σκληρό. Για μερικές γυναίκες, Braxton-Hicks συστολές μπορεί να αρχίσει ήδη από το δεύτερο τρίμηνο, και άλλοι μπορεί να τα αντιμετωπίσετε σωστά γύρω από την παράδοση.

6. Εγκυμοσύνη προβλήματα που σχετίζονται με

Η ακαμψία στην κοιλιά μπορεί να προκληθεί λόγω σχετικών με την εγκυμοσύνη επιπλοκές όπως μια αποβολή ή έκτοπη κύηση (μία κατάσταση στην οποία το γονιμοποιημένο ωάριο ίδια εμφυτεύματα στη σάλπιγγα αντί της μήτρας).

7. πλησιάζει Χρόνος παράδοσης

Συστολές και δυσκαμψία στην κοιλιά σας κατά τη διάρκεια της κατ ‘εκτίμηση ημερομηνία παράδοσης σας θα μπορούσε να είναι δύσκολη. Μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε την ευκαιρία στην εργασία, αλλά μπορεί να είναι μια ψευδή συναγερμό πάρα πολύ. Πρέπει να μάθετε να γίνει διάκριση μεταξύ συσπάσεις Braxton-Hicks και της πραγματικής εργασίας. Γι ‘αυτό, ο χρόνος συστολές σας – συσπάσεις Braxton-Hicks ως επί το πλείστον διαρκούν περίπου 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Επιπλέον, έρχονται μόνο μία ή δύο φορές την ώρα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Με την αλλαγή της θέσης, η ακαμψία της κοιλιάς πηγαίνει επίσης μακριά. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εργασίας. Το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο διαδοχικών συσπάσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας δεν είναι πολύ και διαρκούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

8. υπερκατανάλωση τροφής

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να ακολουθήσει την παλιά έννοια του να τρώει για δύο. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Αν τρώτε για δύο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα καταλήξετε υπερκατανάλωση τροφής. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να κάνει την κοιλιά σας σφιχτό και σκληρό.

9. Δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι πολύ κοινό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν οφείλεται σε μια ανθυγιεινή διατροφή. Είναι λόγω της μήτρας πιέζει το έντερο. Επιπλέον, η προστιθέμενη απελευθέρωση της προγεστερόνης στο σώμα επιβραδύνει την γαστρεντερική οδό και ως εκ τούτου μια έγκυος γυναίκα μπορεί να αισθανθεί δυσκοιλιότητα. Η δυσκοιλιότητα μπορεί να κάνει το στομάχι σας σκληρό και δύσκολο.

Η θεραπεία για την κοιλιακή χώρα σύσφιξης στην εγκυμοσύνη

Αν το στομάχι σας αισθάνεται σφιχτό και σκληρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εδώ είναι ό, τι μπορείτε να κάνετε.

  • Αν πρόκειται για μια ήπια περίπτωση της κοιλιακής σύσφιξης, πίνετε άφθονο νερό και φρέσκους χυμούς φρούτων για να κρατήσει τον εαυτό σας ενυδατωμένο.
  • Μερικές φορές, πώς θα καθίσει ή να παραμείνει αποφασίσει την εμφάνιση των Braxton-Hicks συστολές. Αν αντιμετωπίζετε, ενώ κάθεται ή στέκεται, προσπαθήστε να αλλάξετε τη θέση σας. Δοκιμάστε να βάλετε τα πόδια σας προς τα πάνω ή ξαπλωμένη.
  • δεν σηκωθεί από την καρέκλα ή το κρεβάτι πολύ γρήγορα. Πάρτε το χρόνο σας για να το πράξει.
  • Συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να πάρετε τον εαυτό σας μασάζ καλά.
  • Πάρτε ένα ζεστό ντους ή ένα μπάνιο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ζεστό σακούλες νερό ή τα μαξιλάρια θέρμανσης.

Αυτά τα διορθωτικά μέτρα σπίτι θα ανακουφίσει την ακαμψία στην κοιλιά σας. Αν είστε κάτω των 37 εβδομάδων έγκυος και ειδοποίηση συμπτώματα του πρόωρου τοκετού, όπως αιμορραγία, αυξημένη πίεση στην πύελο, ή διαρροή συνεχή υγρών από τον κόλπο, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας. Εκτός από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας αν είχατε 4-6 συστολές σε μια ώρα.

Πότε πρέπει να καλέσετε έναν γιατρό;

Μια σκληρή κοιλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Ωστόσο, θα πρέπει να καλέσετε τον γιατρό εάν:

  • Το σφίξιμο στην κοιλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνεται πιο έντονη και οδυνηρή.
  • Έχετε μια σκληρή κοιλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αντιμετωπίζετε δυσκολία στην αναπνοή.
  • Αν το σφίξιμο εμφανίζεται περισσότερες από τέσσερις φορές σε μια ώρα.