Οι θρεπτική αξία και οφέλη για την υγεία του γάλακτος

Το γάλα καταναλώνονται ευρέως στην Ινδία. Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας έχει ένα ποτήρι γάλα κάθε μέρα? Μερικές φορές, μπορείτε να πίνετε πάρα πολύ απλό ή να την προσθέσετε στο τσάι σας. Η κατανάλωση γάλακτος έχει διάφορα οφέλη. Πόσιμο γάλα είναι το κλειδί για την οικοδόμηση ισχυρών και υγιών οστών. Έτσι, μάθετε γιατί το πόσιμο γάλα είναι τόσο σημαντικό. Διαβάστε για να μάθετε τα οφέλη της.

Διατροφικές Παρόν περιεκτικότητα σε γαλακτοκομικά

Παρακάτω έχουμε συντάξει μια σύγκριση μεταξύ των τριών διαφορετικών τύπων γάλακτος συν κάποια πληροφορία γάλα θρεπτική αξία του αγελαδινού γάλακτος, βουβάλια γάλα και κατσικίσιο γάλα.

Πώς μπορεί Γάλα όφελος για την υγεία σας

Αν μπάλα πιστεύουν ότι η κατανάλωση γάλακτος είναι καλό για την ευημερία και τη σωματική / ψυχική υγεία, τότε εδώ είναι η διατροφή ζευγάρι γάλα γεγονότα για να τις υποστηρίξει.

1. βοηθά να καλύπτουν τις διατροφικές απαιτήσεις σας

Μόλις ένα 8-ουγκιά μερίδα γάλακτος στα γεύματά σας είναι αρκετό για να πάρει την καθημερινή σας δόση της βιταμίνης D, ασβέστιο και βιταμίνη Β12 – τα τρία βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε. Το γάλα σας παρέχει επίσης με άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως μέταλλα, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, και υγιή λιπαρά οξέα.

2. Θα σας κρατά υγιείς

Το γάλα δεν είναι ένα συνηθισμένο ποτό. Υπάρχει ένα λόγος για τον οποίο οι αθλητές και άλλοι άνθρωποι ορκίζονται από αυτό. Έχει όλα τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα, καθιστώντας το ένα πλήρες-πρωτεϊνούχο ρόφημα. Σε περίπτωση που ήξερα, τρέφονται με χόρτο αγελαδινό γάλα περιέχει ακόμα συζευγμένο λινελαϊκό οξύ και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν αναφερθεί να παρέχει μια σειρά από γνωστικές και σωματική οφέλη για την υγεία.

3. Δυναμώνει τα οστά σας

Το ασβέστιο είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που είναι απαραίτητο για γερά και υγιή οστά. Ένα 8-ουγκιά ποτήρι γάλα, ικανοποιώντας έτσι RDA σας για αυτό το θρεπτικό συστατικό εύκολα χωρίς γέμιση στομάχι σας. Γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτρέψει επίσης ασθένειες των οστών όπως η οστεοπόρωση. Η κατανάλωση γάλακτος μπορεί να αποτρέψει την ασθένεια αυτή. Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν ασβέστιο σε άφθονες ποσότητες και μπορεί να ενισχύσει το μυαλό σας. Αν συγκρίνετε τα γάλατα βουβάλι θρεπτική αξία με το αγελαδινό γάλα, θα βρείτε το πρώτο έχει περισσότερο περιεχόμενο ασβεστίου που υπάρχουν σε αυτό.

4. Βοηθά να κρατήσει τα ερυθρά αιμοσφαίρια σας υπό έλεγχο

Ανεπάρκεια βιταμίνης Β-12 είναι ένα από τα συχνή αιτία αναιμίας, φτωχή μνήμη, και μερικές φορές ακόμη και καρδιακά προβλήματα (σε σοβαρές περιπτώσεις). Εκτός από την παραγωγή ερυθρά αιμοσφαίρια και μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς των νεύρων σας, αυτή η θρεπτική ουσία είναι απαραίτητη για τη συνολική ευημερία. Με απλά λόγια, δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς Β12. Και το γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ασβεστίου σας.

5. σας δίνει βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι γνωστό ως το βιταμίνη ηλιοφάνεια. Είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η έλλειψη της βιταμίνης D στο σώμα σας μπορεί να επηρεάσει την υγεία των οστών σας. Αλλά μην ανησυχείτε, γιατί μπορεί να σας βοηθήσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις βιταμίνης D σας. Το γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης D? ρυθμίζει επίσης την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου στο σώμα, τα οποία αμφότερα απαιτούνται για ισχυρή και υγιή οστά. Εκτός από αυτό, η βιταμίνη D είναι επίσης γνωστό για να αποκρούσει την κατάθλιψη, την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, και να ενισχύσει την απώλεια βάρους.

6. Διατηρεί την υγεία της καρδιάς σας υπό έλεγχο

Γάλα προλαμβάνει και μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Το γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή συζευγμένο λινελαϊκό οξύ και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και διαβήτη πάρα πολύ.

7. Είδη με Πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι ένα σημαντικό στοιχείο που βοηθά στην οικοδόμηση μυϊκή μάζα και να βοηθήσει το άτομο να ανακτήσει γρηγορότερα μετά από επεξεργασία. Είναι επίσης απαραίτητο για την παραγωγή των ορμονών στον οργανισμό. Και εδώ είναι μια έκπληξη – το γάλα σας δίνει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, με μόλις μια μερίδα 8-ουγκιά. Αν αισθάνεστε πεινασμένοι όλη την ώρα, προσθέστε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες στη διατροφή σας, ιδιαίτερα το γάλα.

8. Μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει την κατάθλιψη μακριά

Η κατανάλωση γάλακτος μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή της ορμόνης σεροτονίνης στο σώμα σας? ορμόνη σεροτονίνη συνδέεται με τη διάθεση και τον ύπνο. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D συνδέεται με την κατάθλιψη και την κούραση, αλλά το πόσιμο γάλα μπορεί να βοηθήσει, δεδομένου ότι ικανοποιεί τις απαιτήσεις βιταμίνη D σας. Με το γάλα κατανάλωσης, μπορείτε να κρατήσετε ανεπάρκεια βιταμίνης D στον κόλπο και ως εκ τούτου η κατάθλιψη.

9. Διατηρεί τα επίπεδα ενέργειας σας Υψηλή

Το γάλα είναι μια τρομερή πηγή ριβοφλαβίνης. Η ριβοφλαβίνη βοηθά το σώμα σας να παράγει περισσότερη ενέργεια με διάσπαση υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη και έλαια. Δεδομένου ότι είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, που κάθε μέρα πρέπει. Βοηθά επίσης μεταφέρει οξυγόνο σε διάφορα εσωτερικά όργανα και διατηρώντας έτσι τα σε λειτουργία.

10. συναντά θερμίδων απαιτήσεις σας

Αυτός πηγαίνει είναι για τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα να τρώει πολύ. Αν χρειαστεί να ανταποκριθούν στις καθημερινές σας ανάγκες των θερμίδων, αλλά αδυνατούν να το πράξουν λόγω των διατροφικών συνηθειών σας, στη συνέχεια, πίνουν γάλα. Το γάλα μπορεί να σας προσφέρει τις θερμίδες και να διατηρήσετε μια καλή ισορροπία των άλλων θρεπτικών συστατικών.

Προφυλάξεις που εξετάζουν κατά την κατανάλωση γάλακτος

Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε τις ακόλουθες προφυλάξεις πριν από την κατανάλωση γάλακτος.

1. Πηγαίνετε για την Plant-Based

Εάν είστε vegan ή δυσανεξία στη λακτόζη, εδώ είναι τα καλά νέα – υπάρχουν φυτικής προέλευσης επιλογές εκεί έξω. Μπορείτε να επιλέξετε για το γάλα αμυγδάλου, γάλα σόγιας, γάλα καρύδας, και κάσιους γάλα.

2. Περιορίστε την κατανάλωση

Ακριβώς επειδή το γάλα είναι υγιής και πακέτα πολλά θρεπτικά συστατικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πίνουν πολύ γάλα. Η μετριοπάθεια είναι το κλειδί γιατί το κάνει πακέτο περιεκτικότητα σε λίπος και αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος και να χτίσει τους μυς, να παρακολουθείτε πόσο καταναλώνετε με βάση διατροφικών πληροφοριών.

3. Κρατήστε το πεπτικό σύστημα υγείας σας υπό έλεγχο

Στις παλιές ημέρες, αγελαδινό γάλα που παρέχεται με πολύ καλή έντερο υγιή βακτήρια. Αλλά με την έλευση των πρακτικών παστερίωσης, όλα αυτά καλά πράγματα έχει αφαιρεθεί το οποίο σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πάρετε τα αναφερόμενα πεπτικό οφέλη. Επίσης, υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος στο γάλα που θα επιλέξετε καθιστά δύσκολο για το σώμα σας για να το επεξεργαστεί.

Γάλα προσφέρει διάφορες παροχές και σας βοηθά να παραμείνετε υγιείς και δραστήριοι. Σας δίνει την καθημερινή σας δόση της ενέργειας και εφοδιάζει τον οργανισμό σας με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε. Προσθέτοντας ένα ποτήρι γάλα για τα γεύματά σας όχι μόνο θα σας κάνει να ισχυρή και υγιής, αλλά θα βελτιώσει επίσης τη διάθεσή σας και να σας κρατήσει σε καλή υγεία. Έτσι, πιείτε ένα ποτήρι γάλα την ημέρα και μείνετε σε φόρμα.