Μερικές επιλογές για να μεγεθύνετε το στήθος σας

Αν θέλετε να αυξήσετε φυσικά το μέγεθος του στήθους, μην κοιτάτε το ψυγείο σας. Καμία τροφή ή πρόγραμμα διατροφής δεν έχει αποδειχθεί κλινικά ότι μεγεθύνει το στήθος. Ωστόσο, η αύξηση του βάρους μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του στήθους σας και του υπόλοιπου σώματος σας. Εάν δεν είναι αυτό το αποτέλεσμα που ψάχνετε, υπάρχουν επιλογές εκτός από τη δίαιτα που μπορεί να βοηθήσουν το στήθος σας να φαίνεται μεγαλύτερο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι πρέπει να γνωρίζετε για τις επιλογές ανάπτυξης του μαστού και του μαστού που λειτουργούν. Θα ρίξουμε επίσης μια ματιά σε ορισμένες επιλογές που δεν λειτουργούν για τη μεγέθυνση στήθους.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το στήθος

Υπάρχουν μερικές σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για το στήθος.

Το μέγεθος του μαστού είναι γενετικό

Το μέγεθος των μαστών σας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη γενετική. Όταν οι γυναίκες σκέφτονται για το μέγεθος του στήθους, συχνά εστιάζουν στον όγκο ή την πληρότητα του μαστού. Άλλοι παράγοντες, όπως η περιφέρεια του στήθους, παίζουν επίσης ρόλο στο πόσο μεγάλο φαίνεται το στήθος σας. Τόσο ο όγκος του μαστού όσο και η δομή των οστών είναι φυσικά χαρακτηριστικά που μπορούν να εμφανιστούν σε οικογένειες.

Το μέγεθος του μαστού αλλάζει με το βάρος και την ηλικία

Εκτός από την κληρονομικότητα, άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τον καθορισμό του μεγέθους του στήθους. Αυτά περιλαμβάνουν το βάρος και την ηλικία:

 • Ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται το στήθος σας όταν είστε έφηβος είναι βέβαιο ότι θα είναι διαφορετικός από τον τρόπο που θα δείχνουν αργότερα στη ζωή. Το μέγεθός τους μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί και είναι πιθανό να συμβεί κάποια χαλάρωση.
 • Το μέγεθος του φλυτζανιού και η περιφέρεια του κορμού μπορεί να αλλάξουν σημαντικά με την αύξηση ή την απώλεια βάρους. Εάν χάσετε ή κερδίσετε 20 κιλά ή περισσότερα, το μέγεθος του σουτιέν σας είναι πιθανό να ανέβει ή να μειωθεί.

Οι ορμόνες και οι αναπαραγωγικοί κύκλοι επηρεάζουν το μέγεθος του μαστού

Οι ορμόνες και ο αναπαραγωγικός κύκλος επηρεάζουν επίσης το μέγεθος του μαστού:

 • Ο ιστός του μαστού αρχίζει να γεμίζει με λίπος κατά την εφηβεία, όταν οι ωοθήκες αρχίζουν να παράγουν οιστρογόνα
 • Το στήθος σας μπορεί προσωρινά να μεγαλώσει ακριβώς πριν από την περίοδό σας, όταν τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη διευρύνουν τους πόρους του μαστού και τους αδένες του γάλακτος.
 • Το διευρυμένο στήθος είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης. Τα οιστρογόνα, η προγεστερόνη και η προλακτίνη συνεργάζονται για να διεγείρουν τη μεγέθυνση του μαστού και την παραγωγή γάλακτος. Το στήθος σας θα συνεχίσει να αυξάνεται σε μέγεθος καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς προετοιμάζονται για τη γαλουχία.
 • Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, μια μείωση των οιστρογόνων μπορεί να προκαλέσει το στήθος σας να χάσει την ελαστικότητα και να συρρικνωθεί σε μέγεθος.

Επιλογές που μπορείτε να κάνετε για να μεγεθύνετε το στήθος

Ασκήσεις ανάπτυξης στήθους

Η άσκηση δεν θα κάνει το στήθος πιο γεμάτο. Ωστόσο, οι σωστές ασκήσεις μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικές για την ανάπτυξη των θωρακικών μυών κάτω από το στήθος σας, καθώς και των μυών της πλάτης και των ώμων σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το στήθος σας να φαίνεται μεγαλύτερο, ψηλότερο και πιο σφριγηλό.

Μερικές ασκήσεις που πρέπει να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν:

 • Πρέσες τοίχου
 • Κάμψεις
 • Επεκτάσεις πρέσας στήθους
 • Πόζα κόμπρα

Εργαστείτε στη στάση σας

Δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα στην εξαιρετική στάση του σώματος. Αν και η καλή στάση του σώματος δεν θα μεγαλώσει σωματικά το στήθος σας, μπορεί να βελτιώσει την εμφάνισή τους κάνοντας το να φαίνονται πιο ζωηρό. Η καλή στάση του σώματος υποστηρίζει επίσης την ισορροπία, τη δύναμη και την ευελιξία. Βοηθά επίσης στην ενίσχυση των μυών του στομάχου και της πλάτης.

Οι ασκήσεις που βοηθούν στη βελτίωση της στάσης του σώματος περιλαμβάνουν:

 • Παιδική πόζα
 • Άσκηση σανίδας
 • Πόζα γάτας-αγελάδας

Σκεφτείτε ένα νέο σουτιέν

Πολλές γυναίκες φορούν λάθος νούμερο σουτιέν. Στην πραγματικότητα, υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι το 70 τοις εκατό των γυναικών φοράει πολύ μικρά σουτιέν και το 10 τοις εκατό φορούν σουτιέν που είναι πολύ μεγάλα. Ένα πολύ στενό σουτιέν μπορεί να ισιώσει το στήθος, κάνοντάς το να φαίνεται μικρότερο. Μπορεί επίσης να προκαλέσει μη κολακευτική διαρροή στα πλαϊνά και την πλάτη. Ένα πολύ μεγάλο σουτιέν δεν υποστηρίζει το στήθος, με αποτέλεσμα να φαίνονται χαλαρά.

Είναι επίσης επιζήμιο να φοράτε ένα σουτιέν που είναι πολύ παλιό. Τα σουτιέν τεντώνονται στο πλύσιμο και μετά από πολλές πλύσεις, ενδέχεται να μην ταιριάζουν πλέον σύμφωνα με το μέγεθος της ετικέτας. Το συνηθισμένο σου σουτιέν μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθεί με ένα που εφαρμόζει σωστά. Ένα σουτιέν που εφαρμόζει καλά μπορεί να προωθήσει και να τονίσει το στήθος σας, κάνοντάς το να φαίνονται καλύτερα, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Σκεφτείτε να φορέσετε επαγγελματικά την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια σουτιέν.

Ποια είναι τα φυσικά προϊόντα ενίσχυσης στήθους

Πολλά προϊόντα στο διαδίκτυο υπόσχονται να αυξήσουν το μέγεθος του στήθους. Αυτά περιλαμβάνουν λοσιόν, κρέμες, μασάζ και συμπληρώματα. Περιλαμβάνουν επίσης συσκευές, όπως αντλίες μεγέθυνσης. Δεν υπάρχουν κλινικά στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι κάποιο από αυτά τα προϊόντα ή συσκευές έχει κανένα απολύτως όφελος για το μέγεθος του μαστού. Στην επόμενη παράγραφο, θα συζητήσουμε το καθένα από αυτά

Συμπληρώματα μεγέθυνσης στήθους

Εκτός από το ότι είναι άχρηστα για τη μεγέθυνση του μαστού, τα συμπληρώματα μπορεί επίσης να μην είναι ασφαλή. Να είστε προσεκτικοί με τα συμπληρώματα ενίσχυσης του μαστού, καθώς περιέχουν βότανα και συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές αλληλεπιδράσεις με φάρμακα που παίρνετε αυτήν τη στιγμή. Επίσης, δεν έχουν αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία.

Κρέμες μεγέθυνσης στήθους

Μερικές κρέμες για τη διεύρυνση του μαστού μπορεί να είναι ευεργετικές για το δέρμα, αλλά δεν θα κάνουν τίποτα για να αυξήσουν το μέγεθος του στήθους. Δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν ότι οποιαδήποτε κρέμα, λοσιόν ή τοπική θεραπεία μπορεί να μεγεθύνει το στήθος. Ορισμένες κρέμες αναγράφουν στην ετικέτα τους ότι έχουν έγκριση από το υπουργείο Υγείας. Αυτό μπορεί να είναι ψευδής διαφήμιση, επομένως φροντίστε να ερευνήσετε την κρέμα πριν την αγοράσετε.

Μασάζ μεγέθυνσης στήθους

Το μασάζ στήθους είναι εξαιρετικό για την τόνωση της ροής του αίματος, την υποστήριξη της άνεσης του θηλασμού και την ανίχνευση δυνητικά κακοήθων όγκων. Ωστόσο, είναι εντελώς άχρηστο για μεγαλύτερο στήθος. Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα ότι η μεγέθυνση του μαστού είναι δυνατή μέσω μασάζ από μόνος του ή με επαγγελματικό μασάζ.

Αντλίες ενίσχυσης στήθους

Συσκευές όπως οι αντλίες ενίσχυσης στήθους χρησιμοποιούν πίεση και αναρρόφηση για να τραβήξουν τους μαστούς. Αυτό τους κάνει να τεντώνονται και να διογκώνονται, κάτι που μπορεί να τα κάνει να φαίνονται μεγαλύτερα, προσωρινά. Οι αντλίες ενίσχυσης στήθους κυμαίνονται από λίγα μόνο δολάρια έως αρκετές χιλιάδες. Μερικά μάλιστα ταξινομούνται ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν κλινικές δοκιμές που να δείχνουν ότι οποιαδήποτε συσκευή, είτε φθηνή είτε πολύ ακριβή, θα μεγεθύνει το στήθος.

Το συμπέρασμα

Κανένα πρόγραμμα διατροφής ή διατροφής δεν έχει κλινικά αποδειχθεί ότι αυξάνει το μέγεθος του στήθους. Επίσης, δεν υπάρχουν συμπληρώματα, αντλίες ή κρέμες που να κάνουν το στήθος μεγαλύτερο. Ο καλύτερος φυσικός τρόπος για να βελτιώσετε την εμφάνιση του στήθους σας είναι να κάνετε ασκήσεις που δυναμώνουν το στήθος, την πλάτη και την περιοχή των ώμων. Η καλή στάση του σώματος βοηθά επίσης.