Θέλετε να μειώσουν τη χοληστερόλη στο σώμα σας; Κάντε αυτές τις ασκήσεις

Αν έχουμε να κάνουμε με θέματα χοληστερόλη, η άσκηση είναι ένα πράγμα που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης σας σε μια υγιή σειρά. Τακτικές προπονήσεις, όπως η ποδηλασία, το περπάτημα, το κολύμπι κλπ μπορεί μόνο να βοηθήσει στη μείωση του τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων της HDL χοληστερόλης στο σώμα. Μάθετε γιατί και πώς η άσκηση είναι καλή για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και επίσης να ξέρετε για μερικές από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν στην επίτευξη του ίδιου, σε αυτό το write-up.

Γιατί άσκηση λειτουργεί καλύτερα σε μείωση της χοληστερόλης;

Αναρωτιέστε αν η άσκηση μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης; Λοιπόν, ναι, μπορεί να κάνει θαύματα. Το κηρώδες λιπιδικό λίπος, το οποίο παράγεται από το ήπαρ, είναι φυσικά παρούσα στο σώμα μας. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν αυτή τη λιπαρή ουσία σε περισσότερες από απαιτούμενες ποσότητες στο σώμα τους, η οποία στη συνέχεια κολλάει στις αρτηρίες.

Μετά που συνδέονται με τις αρτηρίες, τους στενεύει, έτσι αυξάνει τις πιθανότητες των καρδιαγγειακών παθήσεων. Ωστόσο, η τακτική άσκηση βοηθά στην αλλαγή της φύσης της χοληστερόλης. Σε μια μελέτη, αποδείχθηκε ότι η άσκηση όχι μόνο βελτιώνει το μέγεθος και τον αριθμό των σωματιδίων που φέρουν χοληστερόλη, αλλά βοηθά επίσης στην καθιστώντας τα μεγαλύτερα ή πιο αφράτο και επομένως μικρότερο επιρρεπείς σε προκαλεί απόφραξη των αρτηριών.

Πόσο άσκηση χρειάζεστε;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, είναι σημαντικό να ασκήσει για 30 λεπτά την ημέρα, τουλάχιστον 4-5 ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο, ακόμη και αν μπορείτε να διαθέσετε 60 έως 90 λεπτά την εβδομάδα για την άσκηση, μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την υγεία σας. Εάν έχετε ένα ταραχώδες πρόγραμμα, θα μπορούσε να διαλύσει την άσκηση στο πρόγραμμά σας σε δύο προπονήσεις 15 λεπτά την ημέρα.

Best Τύποι Ασκήσεις για να περιορίσετε τις επίπεδα χοληστερόλης

Εδώ είναι μερικές ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν στη μείωση του επίπεδα χοληστερόλης σας:

1. γρήγορο περπάτημα

Το περπάτημα είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες ασκήσεις για να μειώνουν τη χοληστερόλη με φυσικό τρόπο. Το περπάτημα είναι μια ασφαλέστερη επιλογή για τους ανθρώπους που δεν μπορεί να τρέξει, είτε λόγω των επιπλέον βάρος ή λόγω γήρατος. Ωστόσο, φροντίστε να περπατάτε ζωηρά ή με ταχύτερους ρυθμούς για την επίτευξη των καρδιο αποτελέσματα. Η πρόσφατη έρευνα έχει αποδείξει ότι το περπάτημα έχει τα οφέλη παρόμοια με τη λειτουργία, όταν πρόκειται για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

2. Τρέξιμο ή τζόκινγκ

Εάν δεν είναι βαρύ, η ηλικία σας δεν είναι ένα πρόβλημα και τις αρθρώσεις σας είναι υγιής, τότε θα πρέπει να επιλέξουν για το τρέξιμο ή το τρέξιμο ως μια καθημερινή μορφή άσκησης για τη μείωση της χοληστερόλης γρήγορα. Όπως ανά μία από τις μελέτες, έχει παρατηρηθεί ότι οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων ή joggers έχουν πιο υγιή επίπεδα χοληστερόλης από μικρής απόστασης δρομείς.

3. πάτε για μπάνιο

Η κολύμβηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρηθεί το επιπλέον βάρος υπό έλεγχο και βοηθά επίσης στη διατήρηση ενός καλύτερου επιπέδου της χοληστερόλης στον οργανισμό. Αυτή η μορφή αερόβιας άσκησης είναι επίσης εύκολο για τις αρθρώσεις.

4. Σηκώστε κάποια βάρη

Η κατάρτιση βάρους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρει τα επίπεδα χοληστερόλης σας εντός των φυσιολογικών ορίων. Σύμφωνα με μια μελέτη, έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που ακολούθησαν κατάρτιση αντίστασης ξεφορτώθηκε LDL από το αίμα τους πιο γρήγορα από ό, τι εκείνοι που δεν ακολουθούν καμία προπόνηση αντίστασης.

5. Ποδηλασία

Η ποδηλασία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να γίνει κάποια αερόβια προπόνηση. Εάν αισθανθείτε πόνο ή πόνο στις αρθρώσεις σας, μπορείτε να κάνετε ποδήλατο για τη διατήρηση της χοληστερόλης σας υπό έλεγχο. Η ποδηλασία είναι ένας φανταστικός τρόπος για τη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων πάρα πολύ.

6. Γιόγκα

Όπως περίεργο και αν φαίνεται, αλλά η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. Μερικές μελέτες υποστηρίζουν ότι η γιόγκα δεν είναι μόνο ευεργετική για την καλύτερη υγεία της καρδιάς, αλλά βοηθά επίσης στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης του σώματος. Σύμφωνα με μία από τις δημοσιευμένες μελέτες, οι άνθρωποι που ασκείται γιόγκα σε τακτική βάση, είχαν καλύτερα επίπεδα χοληστερόλης σε σχέση με όσους δεν κάνουν γιόγκα.

7. Αερόμπικ, Zumba ή Χορός

Κάθε υψηλής έντασης προπόνηση, όπως Zumba, ο χορός ή αερόμπικ, όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να παραμείνει σε καλή κατάσταση, αλλά είναι μια μεγάλη μορφή άσκησης για τη μείωση της κακής χοληστερόλης ή διατηρώντας τα επίπεδα της χοληστερόλης σας υπό έλεγχο.

Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε μορφή άσκησης που μπορείτε εύκολα να το κάνετε. Αν έχετε μια καθιστική ζωή, το πάρετε επιβραδύνει και να δημιουργήσουν την αντοχή σας πριν πάρετε μέχρι και επίπονες προπονήσεις. Ωστόσο, αν είστε πάνω από 60 ετών, που είναι παχύσαρκοι, ή έχετε μια καθιστική ζωή, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν αρχίσετε να κάνετε οποιαδήποτε έντονη ή υψηλής έντασης προπονήσεις.

Πώς να συμβαδίσει Άσκηση για να πάρει επίπεδα χοληστερόλης σας κάτω;

Η άσκηση μπορεί να πάρει μονότονη και βαρετή. Ωστόσο, η μάντρα είναι να κρατήσει τον εαυτό σας pepped-up και με κίνητρα. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να παραμένετε κίνητρα:

1. Πάρτε ένα Partner

Μπορείτε να απολαύσετε πηγαίνει για τρέξιμο ή τζόκινγκ όλα από τον εαυτό σας για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά μετά από λίγο, μπορεί να φαίνεται τόσο βαρετό, και ίσως ακόμη και να θελήσετε να κουκέτα άσκηση συνεδρίες σας. Θα πρέπει να ζητήσετε από ένα φίλο ή ένα μέλος της οικογένειας να ενταχθούν σε σας για να το κρατήσει περισσότερη διασκέδαση και για να είστε πιο οδηγείται.

2. Φροντίστε να είναι πραγματικό

Μη ρεαλιστικούς στόχους δεν είναι μόνο δύσκολο να επιτευχθεί, αλλά μπορεί επίσης να λάβει τα διόδια για την υγεία σας. Φροντίστε να είναι απλή και να κρατήσει το πραγματικό, τίποτα στη ζωή δεν έρχεται εύκολα, και η υγεία δεν αποτελεί εξαίρεση ούτε. Μικρές επιτεύξιμους στόχους θα σας κρατήσει ευτυχείς και συγκεντρωμένοι.

3. Μείνετε Ευέλικτη

Να μην είναι άκαμπτο με την άσκηση στο πρόγραμμά σας. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν είστε σε θέση να πάτε για τρέξιμο, θα πρέπει να σκοπεύετε να κάνετε κάποια γιόγκα στο σπίτι. Ο στόχος είναι να ασκήσει και αν, σε μερικές μέρες, μια μορφή άσκησης μπορεί να μην είναι εφικτό, να επιλέξουν το άλλο.

Δεν πρέπει να υπάρχουν συμβιβασμοί, όσον αφορά την υγεία. Ως εκ τούτου, εάν έχουν ανιχνευθεί με υψηλότερα επίπεδα της χοληστερόλης, είναι μια ένδειξη ότι θα πρέπει να τραβήξει τις κάλτσες σας και να αναλάβει την ευθύνη της υγείας σας. Ελπίζουμε αυτό το άρθρο σας βοηθά να πάρει κάποια προοπτική για να παραμείνουν υγιείς και δραστήριοι. Μείνετε υγιείς και ευτυχισμένοι.