Η συσχέτιση μεταξύ Τύπος αίματος και την υγεία σας

Πιστεύετε ότι γνωρίζοντας τον τύπο του αίματός σας είναι σημαντική μόνο στην περίπτωση μετάγγισης; Η έρευνα δείχνει ότι ο τύπος αίματός σας είναι ένας βασικός γενετικός παράγοντας που επηρεάζει πολλούς τομείς της υγείας και της ευημερίας. Καθ ‘όλη τη ζωή σας, έχετε ίσως παρατηρήσει ότι μερικοί άνθρωποι έχουν την τάση να χάνουν βάρος πιο εύκολα, ενώ για άλλους, το βάρος τους είναι μια διαρκής μάχη. Ή αναρωτηθεί γιατί μερικοί άνθρωποι μαστίζονται από χρόνιες ασθένειες, ενώ άλλοι να παραμείνουν υγιείς και ζωτικής σημασίας και σε προηγμένα έτη τους. Πολύ απλά, η απάντηση είναι στον τύπο του αίματός σας.

Γνωρίζοντας τον τύπο του αίματός σας είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την κατανόηση του πώς το σώμα σας αντιδρά στην τροφή, την ευαισθησία σας σε ασθένειες, φυσική σας αντίδραση στο στρες, και πολλά άλλα. Μία μόνο σταγόνα αίματος περιέχει μια βιοχημική μακιγιάζ και μοναδική για εσάς, όπως το δακτυλικό σας αποτύπωμα.

Παρακάτω είναι τα πέντε στοιχεία για τον τύπο του αίματός σας, που θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή σας:

τον τύπο του αίματος σας μπορεί να προβλέψει την ευαισθησία σας σε ορισμένες ασθένειες

Η έρευνα έδειξε ότι τα άτομα ορισμένων τύπων αίματος μπορεί να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για ορισμένες ασθένειες. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με ομάδα αίματος Ο έχουν έναν χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιακή νόσο, αλλά ένα υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης έλκους του στομάχου. Οι άνθρωποι που είναι ο τύπος αίματος Α έχουν υψηλότερο κίνδυνο μικροβιακών λοιμώξεων, αλλά τύπου Α οι γυναίκες βιώνουν υψηλότερο ποσοστό γονιμότητας. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι με τον τύπο ΑΒ και αίματος Β έχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του παγκρέατος.

Οι άνθρωποι των διαφορετικών τύπων αίματος αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο το άγχος

Τύπου Α οι άνθρωποι έχουν φυσικά υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης του στρες στο σώμα τους και να παράγουν περισσότερο ως απάντηση σε στρεσογόνες καταστάσεις. Από την άλλη πλευρά, τα άτομα με ομάδα αίματος Ο, έχουν μια αντίδραση μάχη για να τονίσει το οποίο καταλήγει στην υπερπαραγωγή της αδρεναλίνης. Παίρνει τύπου O περισσότερο χρόνο για να ανακτήσει από το άγχος, διότι είναι πιο δύσκολο για αυτούς να καταργήσετε την αδρεναλίνη από το σώμα τους.

αντιγόνα τύπου αίματος σας δεν είναι μόνο στο αίμα σας

Βρίσκονται παντού στο σώμα σας, ιδιαίτερα στις επιφάνειες που αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον. Αυτές περιλαμβάνουν πεπτικό σύστημα σας, από το στόμα σας με το παχύ έντερο σας, καθώς και ρινικές διόδους και τους πνεύμονες σας. Επειδή αυτά τα αντιγόνα τύπου αίματος είναι παντού, επηρεάζουν το πώς το σώμα σας αντιδρά με το φαγητό που τρώμε μέσα από διάφορους παράγοντες. Για παράδειγμα, οι λεκτίνες σε ορισμένα τρόφιμα συνδέονται με το αντιγόνο τύπο του αίματός σας και να προκαλέσει το αίμα σας για να συγκολληθούν (μείνουμε ενωμένοι), με αποτέλεσμα αισθήματα κόπωσης, πονοκεφάλους, πεπτικά προβλήματα, δερματικά προβλήματα και μια σειρά από άλλα ζητήματα υγείας.

Gut βακτήρια είναι σχετικές με τον τύπο του αίματος

Οι άνθρωποι των διαφορετικών τύπων του αίματος έχουν διαφορετικά βακτήρια του εντέρου, στην πραγματικότητα, ορισμένα βακτήρια είναι 50.000 πιο πιθανό να εμφανιστεί σε άτομα με ένα τύπο αίματος ή την άλλη. Αυτό προέρχεται από τους προγόνους μας, των οποίων η πεπτικό σύστημα που αναπτύχθηκε για να φιλοξενήσει ένα είδος διατροφής έναντι ενός άλλου. Για παράδειγμα, η microbiome ορισμένων ανθρώπων αναπτύχθηκε για να σπάσει υδατάνθρακες πολύ πιο αποτελεσματικά (τύπος αίματος Α). Οι άνθρωποι δεν έχουν αυτή την ικανότητα (τύπου O αίματος) τείνουν να αποθηκεύουν υδατάνθρακες και λίπος.

Ένα ένα μέγεθος ταιριάζει σε όλους προσέγγιση για τη διατροφή δεν λειτουργεί

μανίες τροφίμων έρχονται και παρέρχονται, αλλά τα γεγονότα είναι σαφή: ο καθένας δεν έχουν τις ίδιες βασικές διατροφικές ανάγκες. Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που είναι αυστηρά χορτοφάγος και ευδοκιμεί σε αυτή τη δίαιτα, ενώ άλλοι ορκίζονται από Atkins ή παρόμοια σχέδια χαμηλή σε υδατάνθρακες. Έχω διαπιστώσει ότι οι διατροφικές ανάγκες σας μπορεί να καθορίζεται από τον τύπο του αίματός σας.

Όπως έχετε μάθει, τον τύπο του αίματός σας επηρεάζει περισσότερο από τον τύπο του αίματος που θα χρειαστεί στην περίπτωση μετάγγισης. τύπο του αίματος σας είναι ένας γενετικός παράγοντας που παίζει πολλούς ρόλους στον ανθρώπινο οργανισμό. Επιλέγοντας χαμηλή λεκτίνη, μη-συγκόλλησης τρόφιμα που δημιουργούν ένα φιλόξενο περιβάλλον για τα καλά σας εντερικής χλωρίδας και επιλέγοντας τροφές που καταπολεμούν τους κινδύνους της νόσου σας είναι δύο καλές πρώτα βήματα για τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής μόνο για εσάς.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της εναλλακτικής ιατρικής είναι η αναγνώριση των βιοχημικών μοναδικότητα του κάθε ατόμου και την ανάγκη να προσαρμόσει τις θεραπείες και συνταγές για να ταιριάζει με αυτή ατομική μεταβλητότητα. Ενώ ένα γενετικό κώδικα πρόσωπο, σε τελική ανάλυση, είναι η βάση αυτής της ατομικότητας, βασίζοντας θεραπείες για τους γενετικούς παράγοντες που είναι υπερβολικά ευρεία προσέγγιση και δεν συνάδει με την εναλλακτική ιατρική.

Σύμφωνα με την naturopathic γιατρό Peter J. D ‘Adamo, ΝΔ, στο βιβλίο του ‘ Τρώτε Σωστά 4 Τύπος σας , ο συνδετικός κρίκος μπορεί να είναι οι τέσσερις βασικοί τύποι αίματος: Ο, Α, Β και ΑΒ. Έπρεπε να είναι ένας λόγος για τον οποίο υπήρχαν τόσα πολλά παράδοξα στις διατροφικές μελέτες και την επιβίωση της νόσου, γιατί μερικοί άνθρωποι να χάσουν βάρος και άλλα όχι την ίδια δίαιτα ή γιατί μερικοί άνθρωποι κρατούν τη ζωτικότητά τους, καθώς γερνούν, και άλλοι όχι, λέει ο δρ υπάρχουν . D’Adamo.

Η έρευνά του στην ανθρωπολογία, το ιατρικό ιστορικό και τη γενετική τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο τύπος αίματος είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει την πόρτα των μυστηρίων της υγείας, της ασθένειας, τη μακροζωία, τη φυσική ζωτικότητα και συναισθηματική δύναμη. Ο Δρ D’Adamo εξηγεί ότι η πρακτική εφαρμογή του τύπου του αίματος είναι ότι σας δίνει τη δυνατότητα να προβαίνουν σε ενημερωμένες επιλογές σχετικά με τις διατροφικές, την άσκηση, συμπλήρωμα σας, και ακόμη και τα σχέδια ιατρική περίθαλψη. Με τον οδικό χάρτη τύπο του αίματος, τα σχέδια αυτά μπορούν τώρα να αντιστοιχούν στο ακριβές βιολογικό προφίλ σας και τις δυναμικές φυσικές δυνάμεις μέσα στο δικό σας σώμα.

Τύπος O

Τα άτομα με τύπου O ναύλος αίματος καλύτερο σε έντονη σωματική άσκηση και ζωικές πρωτεΐνες και λιγότερο για τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα δημητριακά, λέει ο Δρ D’Adamo. Η κορυφαία λόγος για αύξηση του σωματικού βάρους μεταξύ των Type O είναι η γλουτένη που βρίσκεται στα προϊόντα σίτου και, σε μικρότερο βαθμό, φακές, καλαμπόκι, φασόλια, και το λάχανο, ο Δρ D’Adamo εξηγεί. Ιδανικό ασκήσεις για τον Τύπο O περιλαμβάνουν αεροβική γυμναστική, πολεμικές τέχνες, τον αθλητισμό επαφή και λειτουργία.

Τύπος Α

Εκείνοι με τύπο αίματος Α, ωστόσο, είναι πιο φυσικά κατάλληλη για μια χορτοφαγική διατροφή και τα τρόφιμα που είναι φρέσκα, αγνά και βιολογικά. Όπως Τύπος Α έχουν προδιάθεση για καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και ο διαβήτης, «Δεν μπορώ να τονίσω πόσο κρίσιμο αυτό διαιτητική ρύθμιση μπορεί να είναι με το ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα του τύπου Α,» λέει ο Δρ D’Adamo. Τύπου Α μπορεί να αντλήσει σημαντικό όφελος από την ηρεμεί, με επίκεντρο την άσκηση, όπως γιόγκα και τάι τσι.

Τύπος Β

Τύπος Β έχουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και μια ανεκτική πεπτικό σύστημα και έχουν την τάση να αντιστέκονται πολλές από τις σοβαρές χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες, ή τουλάχιστον να επιβιώσουν τα καλύτερα από τους άλλους τύπους του αίματος. Τύπος Β κάνουμε το καλύτερο δυνατό με μέτρια σωματική άσκηση που απαιτεί ψυχική ισορροπία, όπως πεζοπορία, ποδηλασία, τένις και το κολύμπι.

Τύπος AB

τον τύπο του αίματος ΑΒ, η πιο πρόσφατη, από την άποψη της εξέλιξης, των τεσσάρων ομάδων και ένα αμάλγαμα των τύπων Α και Β, είναι το πιο βιολογικώς σύμπλοκο. Για αυτή την ομάδα, ένας συνδυασμός των ασκήσεων για τους τύπους Α και Β λειτουργεί καλύτερα, λέει ο Δρ D’Adamo.

Ομάδα αίματος, με το πεπτικό και το ανοσοποιητικό ειδικότητα, είναι ένα παράθυρο για πιθανή ευαισθησία ενός ατόμου ή εξουσία πάνω από τη νόσο, σύμφωνα με τον Δρ D’Adamo. Για παράδειγμα, Type O είναι το πιο πιθανό να υποφέρουν από άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα και άλλες αλλεργίες, ενώ η τύπου Β έχουν ένα όριο υψηλής αλλεργία, και θα αντιδράσει αλλεργικών μόνο αν τρώνε λάθος τροφές. Τύπος Β είναι επίσης ιδιαίτερα ευαίσθητα στην αυτοάνοσες διαταραχές, όπως η χρόνια κόπωση, λύκο, και σκλήρυνση κατά πλάκας. Πληκτρολογήστε ΑΒ τείνουν να έχουν τα λιγότερα προβλήματα με αλλεργίες, ενώ οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και η αναιμία είναι ιατρικούς κινδύνους γι ‘αυτούς.

Με αρθρίτιδα, τύπου Ο είναι, και πάλι, είναι τα κυρίαρχα πάσχοντες επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι περιβαλλοντικά δυσανεξία, ειδικά για τρόφιμα, όπως τα δημητριακά και οι πατάτες που μπορούν να παράγουν φλεγμονώδεις αντιδράσεις στις αρθρώσεις τους, λέει ο Δρ D’Adamo. Τύποι Α και Β είναι τα πιο ευαίσθητα σε διαβήτη, ενώ οι τύποι Α και ΑΒ έχουν συνολική υψηλότερο ποσοστό του καρκίνου και φτωχότερες αποδόσεις επιβίωσης από τους άλλους τύπους.

Αν και δεν μπορείτε να αλλάξετε τον τύπο του αίματός σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γνώση για τη φύση της να εφαρμόσει ένα διατροφικό πρόγραμμα βιολογικά κατάλληλη για το μακιγιάζ σας, λέει ο Δρ D’Adamo, που παρέχει άφθονες λεπτομέρειες για τις διατροφικές σχέδια για τους τέσσερις τύπους. «Οι περισσότεροι από τους ασθενείς μου να αντιμετωπίσετε κάποια αποτελέσματα μέσα σε δύο εβδομάδες από την έναρξη του προγράμματος διατροφής. Είναι αυξημένη ενέργεια, απώλεια βάρους, μια μείωση της πεπτικού καταγγελίες, και τη βελτίωση των χρόνιων παθήσεων όπως το άσθμα, πονοκεφάλους, και την καούρα.»