Είναι επικίνδυνο να κοιμηθεί γρήγορα μετά το φαγητό

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουν να απολαύσουν μεσημεριανό ύπνο μετά το γεύμα μας, ή μας αρέσει να απολαύσετε αργά το βράδυ σνακ πριν από τη συνταξιοδότησή για την ημέρα. Συχνά μπορεί να αναρωτιούνται αν είναι εντάξει για αναβολή μετά το φαγητό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι συχνά αισθάνονται υπνηλία, αφού τα γεύματά μας, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καλύψουν τη διαφορά σε κάποιο ύπνο ή θα πρέπει να πραγματικά να περιμένουμε για κάποιο χρονικό διάστημα πριν από μπουλντόζας μακριά; Λοιπόν, μπορεί να μην είναι μια καλή ιδέα για να ξεκουραστείτε μετά από την κατανάλωση των γευμάτων σας. Sleeping αμέσως μετά την κατανάλωση των τροφίμων δεν μπορεί να είναι καλό για το σώμα σας.

Γιατί Συνήθως αισθάνονται υπνηλία μετά το φαγητό

Μόλις τελειώσετε το φαγητό γεύμα σας, το μυαλό σας σηματοδοτεί τα όργανα για να ξεκινήσει την πέψη της τροφής. Η κυκλοφορία του αίματος γίνεται πιο συγκεντρωμένη γύρω από το πεπτικό σύστημα. Η αλλαγή στην ένταση της προσφοράς αίματος επηρεάζει τον εγκέφαλο πάρα πολύ. Αυτή η στέρηση του αίματος προς τον εγκέφαλο μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε υπνηλία ή υπνηλία.

Πώς Sleeping αμέσως μετά το φαγητό επηρεάζει την υγεία σας;

Το σώμα σας βρίσκεται σε ιδανική απαιτείται για να χωνέψει το φαγητό που καταναλώνετε για να αποκτήσετε ενέργεια, και μπορεί να το κάνει, αν κάθεστε σε όρθια θέση. Ωστόσο, όταν υπνάκο μετά το φαγητό, δεν σας επιτρέπει το σώμα σας για να εκτελέσετε αυτή τη λειτουργία, οδηγώντας έτσι σε μερικά από τα ακόλουθα:

1. Μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους

Αμέσως ύπνο μετά το φαγητό μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σωματικού βάρους. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας χρειάζεται για να κάψει τις θερμίδες που καταναλώνονται από ένα γεύμα, αλλά αντ ‘αυτού, κοιμάστε, το οποίο σημαίνει ότι το σώμα σας θα αποθηκεύσει αυτές τις θερμίδες. Ένα επιπλέον ποσό των θερμίδων στο σώμα να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Με λίγα λόγια, στον ύπνο μετά το φαγητό παχαίνει.

2. Μπορεί να προκαλέσει παλινδρόμηση οξέος

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι μια κατάσταση όταν το περιεχόμενο του στομαχιού σας έσπρωξε πίσω στον οισοφάγο σας. Οξύ παλινδρόμηση προκαλεί μια αίσθηση καψίματος στην θωρακική κοιλότητα σας. Αυτό συμβαίνει όταν κοιμάστε αμέσως μετά την κατανάλωση των τροφίμων σας.

3. Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα για το πεπτικό σύστημα

Αν κοιμάστε αμέσως μετά το μεσημεριανό φαγητό ή μετά το δείπνο, το φαγητό σας δεν παίρνει σωστή πέψη. Αχώνευτος τροφίμων μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα όπως το φυσικό αέριο, καούρα, η οξύτητα, μετεωρισμός, τυμπανισμός, κ.α.

4. Μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο

Sleeping αμέσως μετά την με ένα γεύμα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αχώνευτος τροφίμων μπορεί να προκαλέσει μια ανισορροπία στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και την αρτηριακή πίεση, και σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο πάρα πολύ.

Πόσο καιρό πρέπει να περιμένω να πάω για ύπνο μετά από τη τροφίμων;

Συνιστάται ότι θα πρέπει να αφήσετε το σώμα σας να χωνέψει το φαγητό που φάγατε πριν πατήσετε το κουμπί snooze. Αν και διαφορετικά είδη τροφίμων μπορεί να πάρει διαφορετικό χρονικό διάστημα για να πάρει πέψη, καλό είναι να περιμένετε τουλάχιστον 2-4 ώρες για να υπνάκο μετά είχατε τα γεύματά σας.

Bedtime σνακ που είναι υγιείς για σας

Αν και δεν είναι μια καλή ιδέα για να πάρει κανείς για οτιδήποτε δεξιά πριν τον ύπνο σας, μερικές φορές, ξαφνική πείνα μπορεί να χτυπήσει, και μπορεί να θέλετε να φάτε κάτι. Σας προτείνουμε να φάτε κάτι υγιεινό και θρεπτικό, αντί να συσσωρεύονται σε άχρηστες θερμίδες. Εδώ είναι μερικές υγιείς προτάσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιορίσει την κάλυψη των αναγκών αργά τη νύχτα τσιμπολόγημα:

  • Ένα ποτήρι ζεστό γάλα με μέλι είναι μια υγιεινή επιλογή, και θα κοιμηθείτε καλά επίσης.
  • Ένα φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά είναι εύκολο στην κοιλιά σας επίσης.
  • Ένα κράκερ ολικής αλέσεως με λίγο φυστικοβούτυρο είναι ιδανικό για να βάλετε ότι βρυχηθμό του στομάχου για να ξεκουραστούν.
  • Ένα φλιτζάνι δημητριακά ολικής αλέσεως με γάλα χαμηλών λιπαρών.

Αν απεργούς πείνας σε μια περίεργη ώρα, αυτά είναι μερικά σνακ που μπορείτε να καταβροχθίζω κάτω χωρίς καν να σκέφτονται δύο φορές. Αποφύγετε τα λιπαρά, τηγανητά ή σε θερμίδες-πυκνά τρόφιμα καθώς δεν μπορεί να είναι μόνο δύσκολο για το πεπτικό σας σύστημα, αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τον ύπνο πάρα πολύ.

Μήπως διατροφή επηρεάζουν πολύ αργά ύπνο σας;

Τροφίμων και τον ύπνο έχουν μια πολύ περίπλοκη, αλλά ενδιαφέρουσα σχέση. Μερικές τροφές μπορεί να προκαλέσει έντονο ύπνο και να σας κάνει να κοιμηθείτε σαν μωρό. Έπειτα, υπάρχουν και τροφές όπως η σοκολάτα, ενεργειακά ποτά, σόδα, κ.λπ., τα οποία μπορούν να μας κρατήσει σε πλήρη εγρήγορση, αν καταναλωθεί πριν από μπουλντόζας μακριά. Ως εκ τούτου, πρέπει πραγματικά να είναι προσεκτικοί σχετικά με το τι τρώμε κοντά στην ώρα του ύπνου, επειδή μπορεί να επηρεάσει άμεσα τον ύπνο μας. Επίσης, αν έχετε καταναλώσει το γεύμα σας λίγο πριν τον ύπνο, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι μπορεί να πάσχετε από μια περίοδο της οξύτητας ή καούρα, οι οποίες θα επηρεάσουν το πόσο καλά κοιμάστε.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να αισθάνονται επηρεάζεται καθόλου από αυτό που καταναλώνουν κοντά στην ώρα του ύπνου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τρώνε ό, τι θέλουν, γιατί ο ύπνος τους δεν είναι να πάρει διαταραχθεί. Λοιπόν, το ερώτημα δεν είναι του ύπνου, αλλά είναι για το φαγητό που δεν έχει πάρει πέψη. Ως εκ τούτου, στον ύπνο μετά από κάθε γεύμα ή ξαπλωμένη μετά το φαγητό δεν είναι καθόλου συνιστάται.

Είναι σημαντικό να αφήσετε μια σημαντική διαφορά μεταξύ του χρόνου το γεύμα σας και υπνάκο χρόνο. Τρώγοντας ένα υγιεινό και θρεπτικό γεύμα πριν τον ύπνο, αποφυγή ανθυγιεινών τροφίμων και επιλέγουν σωστά σνακ αργά τη νύχτα είναι μερικά από τα καλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για καλό ύπνο και την καλή υγεία. Ωστόσο, αν έχετε οποιοδήποτε καούρα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή οποιοδήποτε πρόβλημα ύπνου που σχετίζονται με, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το γιατρό σας και να εξεταστεί αμέσως για να αποκλείσει οποιαδήποτε ιατρική κατάσταση.