Γιατί χοληστερόλη δεν είναι πάντα κακό – Τι πρέπει να ξέρετε για τη χοληστερόλη

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, μερικά από τα πιο διαδεδομένα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα είναι οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος, εγκεφαλικό επεισόδιο, AIDS, διαβήτη, πνευμονία / γρίπη, χρόνιες πνευμονικές παθήσεις (άσθμα, βρογχίτιδα), και της παιδικής θνησιμότητας. Νευρολογικές ασθένειες όπως το φάσμα του αυτισμού, ADD και ADHD, της διπολικής σύνδρομο και σχιζοφρένεια είναι απλώς η τελευταία σε μια μακρά πορεία των παθήσεων δυνητικά απειλητικές για τη ζωή που έχουν οι άνθρωποι (και τα κατοικίδια ζώα τους) αντιμετωπίζει από την εκσυγχρονισμός των τεχνικών επεξεργασίας της γεωργίας και των τροφίμων μας προωθείται μέσα του 20ου αιώνα.

Οι περισσότερες σύγχρονες ασθένειες που προκαλούνται από χρόνια φλεγμονή, δεν είναι το είδος που εμφανίζεται όταν τραυματίζονται και το θέαμα τραυματισμός αρχίζει να πρήζεται, αλλά το είδος που σπέρνει τον όλεθρο σε κυτταρικό επίπεδο, στα σώματα των περισσότερων ανθρώπων κάθε μέρα. Χαμηλή ανοσολογική απόκριση λόγω έλλειψης διατροφικής υποστήριξης δεν επιτρέπουν στον οργανισμό να προστατεύσει και να θεραπεύσει τον εαυτό του.

Τι είναι η χοληστερόλη;

Η χοληστερόλη είναι μια λιπαρή ουσία που παράγεται από το ήπαρ που εκτελεί ή βοηθά σε χιλιάδες σωματικές λειτουργίες όπως στο κτίριο κυτταρικές μεμβράνες, θηκών νεύρων, και πολύ του εγκεφάλου σας. Είναι ζωτικής σημασίας στην παραγωγή ορμονών και μεταβολίζει όλες τις λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως η βιταμίνη Α, D, Ε και Κ, μεταξύ άλλων. Χωρίς αυτό, θα πεθάνεις.

 • LDL, λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας, είναι γνωστή ως η κακή χοληστερόλη. LDLs πάρει χοληστερόλης από το ήπαρ και να το παραδώσουμε στα κύτταρα.
 • HDL, υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη, είναι γνωστή ως η καλή χοληστερόλη. HDLs απομάκρυνση της περίσσειας χοληστερόλης από το αίμα και να το πάρετε στο ήπαρ.
 • Το σώμα σας κάνει δική του χοληστερόλη, αλλά έχει την ικανότητα να ρυθμίζει προς τα κάτω εάν αισθάνεται πάρα πολλή χοληστερόλη στο αίμα. Όταν μειώσετε την κατανάλωση σας ή να λαμβάνουν φάρμακα για τη μείωση της χοληστερόλης, το σώμα σας επάνω-ρυθμίζει την παραγωγή. Προσπαθεί να κάνει περισσότερα για να αντισταθμίσει αυτό που λείπει.
 • Διαιτητικά χοληστερόλη (χοληστερόλη από την τροφή) μπορεί να ληφθεί μόνο από ζωικά προϊόντα.

Παρά τα προηγούμενα ιατρικά και φαρμακευτικά συναίνεση, ωστόσο, οι νέες μελέτες που δείχνουν ότι η διαιτητική χοληστερόλη μπορεί στην πραγματικότητα να σταματήσει φλεγμονή, στην αποφυγή σχηματισμού θρόμβων από τη διαμόρφωση, την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, και την πρόληψη μεταλλάξεις νόσος που προκαλεί στα κύτταρα.

 • Οι χώρες με την υψηλότερη μέση χοληστερόλη έχουν λιγότερες καρδιοπάθειες
 • Δημοφιλή στατίνη φάρμακα δεν μειώνουν τη χοληστερόλη, μειώνουν τη φλεγμονή (συνήθως προκαλείται από αιχμές σακχάρου στο αίμα)
 • Οι κατευθυντήριες γραμμές Εθνικό Χοληστερόλη Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2004 επεκτάθηκε για να συστήσει ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν τις καρδιακές παθήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν στατίνες για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων (8 από τους εμπειρογνώμονες του πίνακα 9 είχε φαρμακευτική βιομηχανία δεσμούς).
 • Οι άνθρωποι με τη χαμηλότερη χοληστερόλη, καθώς γερνούν βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο για νοητικές βλάβες, άνοια και τον εκφυλισμό του εγκεφάλου, καρδιακές παθήσεις, και το θάνατο.

Στόχος για υψηλή HDL και τριγλυκερίδια χαμηλών

Τριγλυκεριδίων είναι το όνομα που δίνουμε στα λιπαρά οξέα από τη στιγμή που κυκλοφορούν στο κυκλοφορικό. Τα υψηλά επίπεδα είναι ένα κακό πράγμα και προκαλούνται κυρίως από χρόνια υψηλή πρόσληψη υδατανθράκων από δημητριακά και τα όσπρια.

 • Για να επιτευχθεί ένα υψηλότερο επίπεδο της HDL, να είστε βέβαιος να μειώσει τις πηγές των ωμέγα-6 λιπαρά, κυρίως από βιομηχανικά επεξεργασμένα έλαια σπόρων προς σπορά κηπευτικών, αλλά και από την περίσσεια των ξηρών καρπών.
 • Λαμβάνοντας ένα καλής ποιότητας ιχθυέλαιο καθημερινά είναι ένας καλός τρόπος για την αύξηση της ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
 • Τα κορεσμένα λίπη θα αυξήσει επίσης την καλή HDL. Σκεφτείτε το λάδι καρύδας, το λαρδί, το βούτυρο και βόειο λίπος.
 • Κόψτε τα σάκχαρα, τα δημητριακά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τρώνε το λίπος, το κρέας και τους κρόκους των αυγών.

Η χοληστερόλη και η καρδιά

Με τις καρδιακές παθήσεις είναι στην κορυφή της λίστας των σύγχρονων ασθενειών, η θεωρία καρδιά-διατροφή είναι ένα καλό μέρος για να αρχίσει να ασχολείται με τη σχέση μεταξύ της χοληστερόλης και των καρδιακών παθήσεων. Η σύγχρονη υπόθεση για τις καρδιακές παθήσεις υποθέτει ότι μια διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων. Στατιστικά στοιχεία διαφέρουν ανάλογα με την πηγή και επηρεάζονται από την ηλικία, τη φυλή και το φύλο, αλλά οι υπάρχουσες προτάσεις για την καρδιά και τη διατροφή αναλάβει τη χοληστερόλη και την αιτιώδη συνάφεια για φραγμένες αρτηρίες που οδηγούν σε καρδιακή νόσο.

Στεφανιαία καρδιακή νόσο (CHD) είναι ένας όρος που περικλείει μια ποικιλία συνθηκών, συμπεριλαμβανομένης της συσσώρευση πλάκας μέσα στα τοιχώματα των αρτηριών που τροφοδοτούν την καρδιά, φλεγμονή και μια ανάλυση της λειτουργίας του καρδιακού μυός, και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι περισσότερες καρδιακές παθήσεις προκλήθηκε από τη μόλυνση και το ανοσοποιητικό σύστημα συμβιβασμό. Οι καρδιακές παθήσεις ήταν σπάνια και συνέβαλε μόνο το 8% του συνόλου των θανάτων. Με την ανακάλυψη των αντιβιοτικών, αυτή η αιτία των καρδιακών παθήσεων είχε ουσιαστικά εξαλειφθεί.

 • Σήμερα, οι καρδιακές παθήσεις αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 45% όλων των θανάτων
 • 75% των ανθρώπων που έχουν καρδιακές προσβολές έχουν φυσιολογικά επίπεδα χοληστερόλης

Η χοληστερόλη και ο εγκέφαλος

Η χοληστερόλη έχει λάβει μια κακή φήμη τα τελευταία 50-60 χρόνια. Θα μπορούσε να είναι ότι οι μελέτες που έγιναν σε χοληστερόλη είναι παραπλανητική, ακόμη και στους επιστήμονες που τους πραγματοποιείται; Οι τελευταίες μελέτες και μερικοί από τους κορυφαίους ειδικούς στην πλαστικότητα του εγκεφάλου και την υγεία μας δείχνουν ότι η χοληστερόλη δεν είναι κακό? στην πραγματικότητα είναι κάτι που χρειάζεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

25% της χοληστερόλης στο σώμα μας βρίσκεται στον εγκέφαλο. Λειτουργεί για να διευκολυνθεί η λειτουργία της μεμβράνης και είναι η πρώτη ύλη για την παραγωγή προγεστερόνης, τα οιστρογόνα, κορτιζόλης, της τεστοστερόνης και της βιταμίνης D. Όταν σκεφτόμαστε αντιοξειδωτικά, σκεφτόμαστε πολύχρωμα μούρα και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αλλά η χοληστερόλη ενεργεί επίσης ως αντιοξειδωτικό.

 • Μία μελέτη (1) έδειξε ότι η λειτουργία μνήμης ήταν καλύτερη σε θέματα δοκιμής με τα υψηλότερα συνολικά επίπεδα χοληστερόλης, και LDL χοληστερόλης ειδικότερα.
 • Ορισμένες μελέτες βρήκαν μια συσχέτιση μεταξύ της άνοιας και χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης.

Η φλεγμονή είναι η ρίζα του προβλήματος

Τα αυξημένα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα είναι σύμπτωμα του υποκείμενου προβλήματος στο σώμα σας, όχι η αιτία του προβλήματος, που είναι η φλεγμονή. Η χοληστερόλη αποστέλλεται στην αρτηρία για να θεραπεύσει τη φλεγμονή. Αν είναι επιτυχής, τα πάντα επιστρέφει στο φυσιολογικό. Αν η φλεγμονή δεν υποχωρεί, περισσότερη χοληστερόλη αποστέλλεται και αρχίζει να συσσωρεύεται γύρω από την αρτηρία ως ενίσχυση μπάντα. Αυτό είναι το πώς αρχίζει πλάκα να σχηματιστεί.

Η πραγματική αιτία της φλεγμονής είναι τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης, μία αντίδραση σε περίσσεια υδατανθράκων / εξευγενισμένα κατανάλωσης ζάχαρης που δημιουργεί αιχμές σακχάρου στο αίμα. Trans-λίπη και τα βιομηχανικά επεξεργασμένα έλαια σπόρων κηπευτικών επίσης προκαλούν φλεγμονή. Μπορούμε μόνο να δει πραγματικά οποιεσδήποτε αρνητικές επιδράσεις της LDL όταν οξειδώνεται από τις ελεύθερες ρίζες. Μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά (λαχανικά και φρούτα) και χαμηλή σε υδατάνθρακες θα μειώσει παράγοντες της οξείδωσης στο σώμα.

Natural Health: Κατανόηση των τροφίμων

Μερικοί επιστήμονες τείνοντας προς μια πεποίθηση ότι ο τρόπος ζωής, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, επιρροές, και ελέγχει ένα επιβλητικό 95% της συνολικής κατάστασης μας. Σύμφωνα με το Ίδρυμα Weston A. Price, τα ακόλουθα είναι τα πολιτικά ορθές διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές σήμερα στη μόδα:

 • Αποφύγετε τα κορεσμένα λίπη
 • Περιορίστε τη χοληστερόλη στα τρόφιμα
 • Χρησιμοποιήστε περισσότερα πολυακόρεστα έλαια
 • Περικοπές στα αυγά ή τρώνε μόνο τα ασπράδια αυγών
 • Να τρώτε άπαχο κρέας και να περιορίζουν το κόκκινο κρέας
 • Πίνετε γάλα με χαμηλά λιπαρά και πολλά για να πάρει απαραίτητο ασβέστιο
 • Περιορίστε την κατανάλωση λίπους στο 30% των θερμίδων
 • Φάτε 6-11 μερίδες δημητριακών ανά ημέρα
 • Περιορίστε το αλάτι
 • Τρώτε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ανά ημέρα
 • Επιλέξτε πλούσια περισσότερη πρωτεΐνη τροφές σόγιας πάνω ζωικές πρωτεΐνες

Ο κίνδυνος αυτών των σύγχρονων κατευθυντήριων γραμμών είναι ότι τα συνιστώμενα όρια έχουν καθοριστεί με βάση τα τρόφιμα που είναι προσυσκευασμένα, νοθευμένα και τροποποιήθηκε, περιέχει τεχνητές χημικές ουσίες, και το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή. Αυτό οδήγησε στην υπόθεση ότι αυτό είναι το είδος της τροφής που προκαλεί προβλήματα, χωρίς σκέψη να δοθεί βιομηχανική επεξεργασία.

Αφήνει να ρίξει μια ματιά σε αυτά τα ίδια τα τρόφιμα από μια διαφορετική σκοπιά.

 • Τα κορεσμένα λίπη : παρέχουν την ακεραιότητα της μεμβράνης κυττάρου και να ενισχύσει την ικανότητα του σώματος να χρησιμοποιήσει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα. Προστατεύουν το ήπαρ και είναι η προτιμώμενη τροφή για την καρδιά και τον εγκέφαλο. Δεν προκαλούν καρδιακές παθήσεις. Οι μελέτες που δείχνουν διαφορετικά δεν έλαβε υπόψη τις επεξεργασμένους υδατάνθρακες προσλαμβάνονται από τα άτομα της μελέτης.
 • Διαιτητική χοληστερόλη : συμβάλλει στην αντοχή του εντερικού τοιχώματος και βοηθά τα βρέφη και τα παιδιά να αναπτύξουν μια υγιή εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Τα τρόφιμα που περιέχουν χοληστερόλη περιέχουν και άλλα θρεπτικά συστατικά. Μόνο οξειδωμένη χοληστερόλη συμβάλλει στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων. Γάλα σε σκόνη και τα αυγά σε σκόνη περιέχουν οξειδωμένη χοληστερόλη και κονιοποιημένο γάλα προστίθεται σε 1% και 2% γάλα.
 • Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα : είναι νέα για την ανθρώπινη διατροφή λόγω του εκσυγχρονισμού και της εκμηχάνισης. Συμβάλλουν στην μαθησιακές δυσκολίες, εντερικά προβλήματα, καρδιακές παθήσεις, τον καρκίνο και αυτοάνοσα νοσήματα, μεταξύ άλλων.
 • Grassfed κόκκινο κρέας : είναι μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β12, Β6, ψευδάργυρο, φωσφόρο, καρνιτίνη, συνένζυμο Q10 και που προστατεύουν την καρδιά και το νευρικό σύστημα.
 • Αυγά : παρέχουν εξαιρετική πρωτεΐνες και πολλά σημαντικά λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην υγεία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Έχουν υποκατάστατα αυγού έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί ταχεία θάνατο σε πειραματόζωα.
 • Lowfat και άπαχο γάλα : στερείται λιποδιαλυτών βιταμινών που απαιτούνται για να αφομοιώσει την πρωτεΐνη και τα ανόργανα στοιχεία στο ίδιο το γάλα. Η κατανάλωση τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (τρόφιμα τα οποία είχαν το λίπος απομακρύνεται, δεν τα τρόφιμα τα οποία είναι εκ φύσεως έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά) μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση των βιταμινών Α και D.
 • 30% των θερμίδων ως λίπος : είναι πολύ χαμηλή για τους περισσότερους ανθρώπους και μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και την κούραση. Παραδοσιακά δίαιτες περιείχαν 40% έως 80% των θερμίδων από λίπος, ως επί το πλείστον από ζωικές προελεύσεις. Η διαφορά ήταν ότι τα ζώα δεν είχαν αντληθεί με στεροειδή, ορμόνες, αντιβιοτικά, και φορτωμένο φυτοφαρμάκων σε επεξεργασία ζωοτροφών. Οι τοξίνες που αποθηκεύονται στον λιπώδη ιστό των ζώων (συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων) έτσι ένα καθαρό ζώο θα περιέχουν καθαρό λίπος.
 • Τα περισσότερα προϊόντα δημητριακών : είναι φτιαγμένα από αλεύρι σίτου που έχει υποβληθεί σε επεξεργασία και εξευγενισμένα, λεύκανση και αφαιρέθηκε, αφήνοντας στερείται των θρεπτικών συστατικών. Σύγχρονη σίτου είναι ένα υβρίδιο, που περιέχει νεότερα πρωτεΐνες οι οποίες τώρα πιστεύεται ότι προκαλούν φλεγμονώδεις αποκρίσεις, ελλείψεις θρεπτικών συστατικών και εντερικά προβλήματα συμπεριλαμβανομένης της νόσου κοιλιοκάκη.
 • Άλας ή νάτριο : είναι ζωτικής σημασίας για την πέψη και την αφομοίωση. Τα κύτταρα χρειάζονται τόσο καλίου στο εσωτερικό και νάτριο στο εξωτερικό για να διατηρηθεί η καλή ισορροπία και τη λειτουργία. Πολλές τροφές περιέχουν φυσικά νατρίου και δεν θα πρέπει να αποφεύγεται. Πέτρωμα ή ορυκτό άλας (επιτραπέζιο αλάτι) περιέχει ένα υψηλότερο ποσοστό του νατρίου στο κάλιο. Επιτραπέζιο αλάτι είχε όλα τα ανόργανα άλατα απομακρύνονται με εξαίρεση νατρίου και καλίου. Θαλασσινό αλάτι περιέχει ένα υψηλότερο ποσοστό καλίου προς νάτριο.
 • Φρούτα και λαχανικά (μονάδες) : λαμβάνουν κατά μέσο όρο 10 αιτήσεις φυτοφαρμάκων κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας και την αποθήκευση της ζωής τους. Πλύνετε παράγουν καλά ή να φάτε τρόφιμα βιολογικής παραγωγής.
 • Σύγχρονη προϊόντα σόγιας (άλλο υβριδικό) : μπλοκ απορρόφηση ορυκτών, αναστέλλουν την πέψη των πρωτεϊνών, καταστέλλουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς, και περιέχουν ισχυρά καρκινογόνα.

Επομένως, πώς θα νόημα των διάθεσή μας τα τρόφιμα; Φάτε τα τρόφιμα σε πιο φυσική του κατάσταση και να απολαύσετε κάθε μέρος της συμπεριλαμβανομένης της χοληστερόλης και λίπους από υγιή ζώα. Μείνετε μακριά από την επεξεργασία, προσυσκευασμένα, που παρασκευάζεται πράγματα. Πηγαίνετε οργανικά και τρέφονται χόρτο, αν μπορείτε και μην ανησυχείτε για την καταμέτρηση θερμίδων. Φάτε για να ζήσει!