Έκπληξη οφέλη για την υγεία της γλυκοπατάτας που πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκοπατάτες είναι πολύ νόστιμα και θρεπτικά λαχανικά ρίζας. Είναι κρεμώδες και μαλακό, γεγονός που τους καθιστά το ιδανικό συστατικό για πολλές συνταγές. Αυτές είναι οι καλύτερες πηγές πολλών βιταμινών και ανόργανων συστατικών, και γεμάτη με ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, νιασίνη, και τα καροτενοειδή. Περιέχουν, επίσης, πολλά ιατρικά οφέλη και να συμβάλει στο bodybuilding.

Γιατί γλυκοπατάτα είναι καλό για την υγεία σας

Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη της γλυκοπατάτας.

1. Αποτρέπει την ανεπάρκεια βιταμίνης Α

Οι γλυκοπατάτες είναι μια καταπληκτική πηγή της βιταμίνης Α γιατί περιέχουν μεγάλες ποσότητες β-καροτένιο. Βήτα καροτένιο μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο ήπατα μας, και κάθε μόριο της βήτα-καροτίνης γεννά δύο μόρια της βιταμίνης Α Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για βοηθώντας το σώμα καταπολεμήσει διάφορες λοιμώξεις και παραμένουν ανθεκτικά σε μολύνσεις στο μέλλον.

2. Διαχειρίζεται Διαβήτης

Στην κλίμακα γλυκαιμικό δείκτη, οι γλυκοπατάτες κατηγοριοποιούνται ως χαμηλή προς υψηλή, δεδομένου ότι μπορεί να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση της αντίστασης στην ινσουλίνη. Γλυκοπατάτες έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι απελευθερώνουν τη ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματος πολύ αργά, σε σύγκριση με τα άλλα αμυλούχα τρόφιμα.

Αυτή η σταθερή απελευθέρωση βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα των ατόμων. Έτσι, γλυκοπατάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε διαβητικούς ανθρώπους. Γλυκοπατάτες έχουν μαγνήσιο και φυτικές ίνες, οι οποίες είναι σημαντικές για τη διαχείριση και την πρόληψη του διαβήτη.

3. Μειώνει τα επίπεδα του άγχους

Γλυκοπατάτες έχουν ένα υψηλό ποσό των μαγνησίου, το οποίο είναι ένα σημαντικό μέταλλο για το σώμα να λειτουργήσει σωστά. Ένα από τα πιο πολύτιμα πλεονεκτήματα αυτού του ορυκτού είναι ότι βοηθά στη μείωση του άγχους και του στρες. Ανεπάρκεια του μαγνησίου συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο στρες, κατάθλιψη, και το άγχος. Έτσι, γλυκοπατάτες μπορεί να βοηθήσει στην ανασύσταση των επιπέδων μαγνησίου και να βοηθήσει τη θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους συμπεριφορές που σχετίζονται με.

4. Προωθεί αντι-φλεγμονώδη δραστηριότητα

Γλυκοπατάτες έχουν μια καλή ποσότητα των βιταμινών που έχουν μεγάλη αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Επιπλέον, έχει μια υψηλή συγκέντρωση της χολίνης. Η χολίνη είναι ένα ευέλικτο θρεπτικό, και ένα από τα καλύτερα οφέλη είναι ότι μειώνει τη φλεγμονώδη απόκριση σώματος, οδηγώντας έτσι σε μικρότερη φλεγμονή.

Γλυκοπατάτες περιέχουν επίσης ανθοκυανίνες, τα οποία είναι σημαντικά για την πρόληψη και τη μείωση της φλεγμονής σε καρκινικά κύτταρα κόλου και ελάττωση του πολλαπλασιασμού των κυττάρων σε ορισμένα καρκινικά κύτταρα. Ως εκ τούτου, η παρουσία της χολίνης και ανθοκυανινών σε γλυκοπατάτες είναι μια ουσιαστική διατροφική πηγή για τη μείωση και την πρόληψη της φλεγμονής κάνουν.

5. Προλαμβάνει, προστατεύει και διαχειρίζεται τον καρκίνο

Μωβ σάρκα γλυκοπατάτα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην καταπολέμηση του καρκίνου. Τα στοιχεία σε αυτό μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των συγκεκριμένων καρκίνων, όπως του καρκίνου του στομάχου, ο καρκίνος του μαστού, του παχέος εντέρου και του καρκίνου. Τα υψηλά επίπεδα ανθοκυανινών είναι ο λόγος για την αντικαρκινική δράση σε μαστού και του καρκίνου του στομάχου. Αποσπάσματα από την πατάτα μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη, εξασφαλίζοντας ότι ο καρκίνος δεν εξαπλώνεται ή να αναπτύσσεται σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του προστάτη.

6. βοηθά στην προστασία Έλκη

Ένα έλκος συμβαίνει όταν το φλεγμονώδη ιστό αποβάλλεται από το δέρμα ή από τη βλεννογόνο μεμβράνη, η οποία μπορεί να είναι πολύ επώδυνη. Το εκχύλισμα από γλυκοπατάτα είναι καλό για την προστασία γαστρεντερικών ιστών από ασπιρίνη-επαγόμενη έλκη. Έτσι, γλυκοπατάτες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση και τη θεραπεία του πεπτικού έλκους.

7. ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών παθήσεων

Επιπλοκές όπως η αθηροσκλήρωση συμβαίνουν όταν υπάρχει οξείδωση στο σώμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη πολλών καρδιαγγειακών νοσημάτων. Τα εκχυλίσματα από γλυκοπατάτες περιέχουν υψηλά επίπεδα πολυφαινολών, που θα καταστείλει την οξείδωση και κατά συνέπεια, να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Περιέχει επίσης διαλυτές διαιτητικές ίνες που συνδέονται στενά σε μείωση των πιθανοτήτων των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ως εκ τούτου, ανθοκυάνη, ίνες, πολυφαινόλες, και η υψηλή δραστικότητα ρίζα σάρωσης παρούσα σε αυτά τα γεώμηλα είναι όλα αναγκαία για την καταπολέμηση κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

8. Περιέχει αντιμικροβιακές ιδιότητες

Γλυκοπατάτες έχουν κάποια ποσότητα της αντιμικροβιακής δράσης. Τα εκχυλίσματα από τα γεώμηλα αυτά περιέχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες που καταπολεμούν εναντίον βακτηρίων που είναι υπεύθυνα για τυφοειδή και πνευμονία. Η περιεκτικότητα σε ίνες μπορεί επίσης να μειώσει την ανάπτυξη των βακτηριδίων που προέρχονται από τρόφιμα. Αυτός είναι ο λόγος που οι γλυκοπατάτες που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη και τη θεραπεία διαφόρων τύπων των βακτηριακών λοιμώξεων και των παθογόνων.

9. Βελτιώνει τα μαλλιά και το δέρμα

Γλυκοπατάτες είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, C και Ε, που είναι μεγάλη για τα μαλλιά και το δέρμα. Η βιταμίνη Ε έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την ανάπτυξη των μαλλιών και την πυκνότητα σε άτομα που έχουν υψηλή πτώση των μαλλιών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή η βιταμίνη έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν να μειώσουν την κύρια αιτία της αλωπεκίας οξειδωτικού στρες.

Η βιταμίνη C είναι δημοφιλές για δερματολογικές θεραπείες και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των υπέρχρωση και τη φωτογήρανση. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου, το οποίο είναι ένα σημαντικό δομική πρωτεΐνη του δέρματος. Επίσης, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και ως εκ τούτου, βοηθά να διαχειριστεί τα προβλήματα του δέρματος, όπως ακμή και προάγει την επούλωση των πληγών.

10. Aids Πέψη

Περιέχει υψηλή ποσότητα ινών, η οποία είναι γνωστή για τη βελτίωση της πέψης και της υγείας του εντέρου. Η κατανάλωση γλυκοπατάτες μπορεί να αυξήσει την ποσότητα των ινών στο σώμα έπρεπε να έχουν κανονική πέψη. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, η οποία είναι ένα από τα στοιχήματα γλυκά οφέλη της πατάτας για τα μωρά.

11. Ρυθμίζει πίεσης του αίματος

Δεδομένου ότι είναι πλούσια σε κάλιο και μαγνήσιο, οι γλυκοπατάτες καταναλώνονται για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Υψηλότερη πρόσληψη των αποτελεσμάτων καλίου σε μείωση της αρτηριακής πίεσης και ως εκ τούτου, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης στεφανιαίας πρόβλημα ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Το μαγνήσιο είναι ένα άλλο διαιτητικό συστατικό που αποτρέπει την υπέρταση με μείωση της αρτηριακής πίεσης.

12. Ενισχύει τη γονιμότητα

Οι υψηλές ποσότητες βιταμίνης Α κάνει γλυκοπατάτα ένα από τα καλύτερα λαχανικά για τις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, διότι συμβάλλει στη βελτίωση της γονιμότητας. Η βιταμίνη Α παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της αναπαραγωγικής παραστάσεις, και η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε δευτερογενή υπογονιμότητα στις γυναίκες. Αυτές οι πατάτες περιέχουν επίσης σίδηρο που είναι καλό στην προώθηση της γονιμότητας. Ως εκ τούτου, η αύξηση της πρόσληψης σιδήρου από τις τροφές, όπως γλυκοπατάτες μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή δευτερογενών τη γονιμότητα και να μειώσει τις πιθανότητες ωορρηξίας στειρότητας στις γυναίκες.

13. Προωθεί την καλύτερη όραση

Η βιταμίνη Α υπάρχει σε γλυκοπατάτες βοηθά στη βελτίωση της όρασης. Αυτή η βιταμίνη είναι σημαντική για το σχηματισμό των διαφόρων χρωστικές ουσίες που είναι υπεύθυνες για την απορρόφηση του φωτός στα μάτια. Διατηρεί επίσης τη σωστή δομή του αμφιβληστροειδούς. Ανεπάρκεια της βιταμίνης Α θα οδηγήσει σε κακή όραση και μπορεί επίσης να προκαλέσει τύφλωση. Ανεπάρκεια συνδέεται επίσης με παθήσεις των ματιών όπως εξέλκωση του κερατοειδούς, ξηρότητα του κερατοειδούς, και τον επιπεφυκότα. Οι βιταμίνες A, C και Ε είναι καλοί στην προώθηση καλύτερη όραση και την πρόληψη των προβλημάτων στα μάτια.

14. Βοηθά στη διαχείριση του βάρους

Γλυκοπατάτες περιέχουν ζυμώσιμες και διαλυτή ίνα που προσφέρουν στο σώμα μια αυτοτροφοδοτούμενη και φυσικό μηχανισμό για τη ρύθμιση του βάρους. Διαιτητικές ίνες όπως η πηκτίνη είναι αποτελεσματικά στη μείωση της πρόσληψης τροφής και την αύξηση της δραστηριότητας των bodys ορμονών. Έτσι, η αύξηση της κατανάλωσης γλυκοπατάτες θα οδηγήσει σε προσλήψεις άνω ίνα, η οποία θα οδηγήσει σε χαμηλότερο σωματικό βάρος. Ως εκ τούτου, γλυκοπατάτες για την απώλεια βάρους είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Μνήμη 15. Ενισχύει

Γλυκοπατάτες περιέχουν ανθοκυανίνες, που διαθέτει ιδιότητες για την ενίσχυση της μνήμης. είναι αντιοξειδωτικές ιδιότητες ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη.

Πώς να επιλέξετε και να αποθηκεύσετε Γλυκοπατάτες;

Όταν επιλέγετε ένα γλυκοπατάτα, πρώτα ρίξτε μια ματιά στο δέρμα και να δούμε αν όλα έχουν το ίδιο χρώμα, χωρίς οποιαδήποτε σημάδια της πυρόλυσης ή αποσύνθεσης. Δώστε στην πατάτα λίγο συμπίεση, και αν είναι squishy τότε είναι ένα σημάδι της σήψης. Αφού πάρετε το σπίτι πατάτες, να τους κρατήσει σε ένα ωραίο μέρος, όπως ένα καλάθι στο ντουλάπι ή στην αντίθετη κορυφή. Θα πρέπει να τους κρατήσει δροσερό και ξηρό και τη χρήση τους μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Υπάρχουν παρενέργειες από Φαγητό Γλυκοπατάτες υπάρχουν;

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ανεχθούν γλυκοπατάτες. Ωστόσο, οι υψηλές ποσότητες οξαλικών θα προκαλέσει προβλήματα σε ανθρώπους που είναι επιρρεπείς στο σχηματισμό λίθων στα νεφρά.